Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Zelenszkij eladott 2 MiG-et, hogy kifizesse a Poiana Brasov-i szállását
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

"Nem tudtam, hogy Romániában a bors, a kenyér és a tejföl egy levesben annyit ér, mint Ukrajna védelmi költségvetése" - mondta Zelenszkij

Romániának két extra MiG-je van, miután Volodimir Zelenszkijnek el kellett adnia őket, hogy kifizethesse a Poiana Brasovban lévő szállását, ahol menedéket talált.
A két MiG 29-es egy Mig 21-es és egy katonai helikopter lezuhanását követte. De Zelenszkijnek nem volt más választása, mint hogy átadja őket, miután a számla megérkezett a Poiana Brasovban lévő szállodájába, a korábban Poiana Sztálin néven ismert üdülőhelyre.

"Ez egy félreértés volt. Zelenski úr kezdetben azt hitte, hogy menekültként kezelik majd, hogy mindent ingyen kap, ami persze Poiana Brasovban nem lehetséges. Itt még az is rendkívül drága, ami máshol ingyenes" - mondja a szállodaigazgató.

A két MiG a szálloda felszerelését bővítette, és arra fogják használni, hogy a medvéket és a szegény embereket eltávolítsák a pénzes turisták közeléből, akik itt fizetnek a szállásért.
Az ukránok szerencsétlenségére Zelenszkijnek két páncélozott járművet is az étteremben kellett hagynia biztosítékként, amíg nem talál pénzt a számla kifizetésére:
"Nem tudtam, hogy Romániában a bors, a kenyér és a tejföl egy levesben annyit ér, mint Ukrajna védelmi költségvetése" - nyilatkozta állítólag Zelenski, aki Lengyelországba ment, ahol sokkal olcsóbb a menekülés.

Forrás: TNR

Könyvjelző