Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

A CIA megszüntetése
Olvasási idő: körülbelül 12 perc

A CIA az egész Közel-Keleten terroristákat képzett ki, Ukrajnában pedig nácikat.

A CIA megszüntetése

Az 1950-es évektől a 70-es évek végéig szinte minden rosszul elsült amerikai külpolitikai kaland a CIA-hez köthető.

Az iráni elnök, Mohammad Moszadegh 1953-as katasztrofális puccsától kezdve, Jacobo Arbenz guatemalai elnök 1954-es rendszerváltásán át, amiért a United Fruit lábujjaira merészelt lépni, a Disznó-öböl fiaskóján át, a Fidel Castro meggyilkolására tett számos, némelyik elég nevetséges kísérletig, Ngo Dinh Diem dél-vietnami vezető halála, a JFK-gyilkossághoz való lehetséges jobboldali kubai kapcsolat, Rene Schneider chilei tábornok meggyilkolása és Salvador Allende chilei elnök megbuktatása, a Watergate-betörés és még sok minden más - a CIA ujjlenyomata mindenütt ott volt ezeken a bűncselekményeken.
A helyzet olyannyira elfajult, hogy két magas rangú, kormánytisztviselő is a CIA megszüntetésére szólított fel: Patrick Moynihan szenátor 1995-ben, Harry Truman elnök pedig 1963-ban. Igazuk volt.

Egy új könyv bizonyítja ezt.
Jefferson Morley Skorpiótánc, az elnök, a kémfőnök és a Watergate című könyve részletesen bemutatja a CIA évtizedekig tartó ügyeit, és volt belőlük bőven. Valóban, ha valaha is elgondolkodik valaki azon, hogyan lett a világ mára ilyen zűrzavaros, és ki a felelős érte, olvassa el ezt a könyvet.
És nincs okunk azt hinni, hogy ezek a tébolyult törekvések abbamaradtak, vagy hogy a CIA valahogyan a tálibok ellenére csak csendben a saját dolgával törődik, és öntözi a mákföldjeit Afganisztánban.

Nem. A CIA az egész Közel-Keleten terroristákat képzett ki, Ukrajnában pedig nácikat.

Még mindig ezt csinálják, bár az Oroszország határán zajló kalandjaik messze a leghalálosabb lehetséges katasztrófát jelentik a történelemben, amely tele van ilyenekkel, azon egyszerű oknál fogva, hogy az oroszországi kaland bármikor nukleáris fegyverrel végződhet.
Abból, ahogyan viselkednek, az majdnem olyan, mintha a CIA ezt akarná.
Ha Biden irányítani tudja az ügynökséget, és el tudja kerülni a nukleáris telet és a radioaktív globális tömeghalált, akkor nagyon le leszek nyűgözve.

Morley könyve Richard Nixon elnök és Richard Helms CIA-igazgató kapcsolatára összpontosít.
Kettejük kissé kényelmetlen, feszült csapatmunkája bel- és külpolitikai kudarcokhoz vezetett.
Nixon jóváhagyásával Helms illegálisan kémkedett a háborúellenes mozgalom után.
Eközben a CIA által támogatott Schneider tábornok meggyilkolása - mivel támogatta a polgári hatalomátadást, és nem akarta megdönteni Allende törvényes elnökségét, ez mélységesen sértette Nixon és tanácsadója, Henry Kissinger ingerült büszkeségét - arra bátorította a fasiszta gyilkosokat, hogy maga Allende legyen a célpont.
Ez azt jelezte, hogy az Egyesült Államok nemcsak hogy nem fogja megállítani a puccsisták túlkapásait, de még támogatja is őket.

Pedig Chile még csak nem is fenyegetett semmilyen létfontosságú amerikai érdeket.
Washington számára nemzetközi jelentőséggel nem bírt.
De Morley megjegyzi: "Chile hidegháborús színpadnak számított".

Az Allende-ellenes puccs világos képet nyújtott arról, hogy Nixon és Helms hogyan vetette be a CIA-t a szabadság, a tisztesség, a demokrácia és a tisztesség tönkretételére.

Ez vezette be a nyílt fasizmus évtizedeit Pinochet alatt. De az amerikai elit úgy vélte, hogy ez megérte. A közvélemény azon benyomásának kezelése, hogy Washington megnyerte a hidegháborút, továbbra is elsődleges fontosságú maradt, és minél pompásabb a kiállítás, annál jobb nekik.

Ez volt és marad a jellemző.
Washington úgy véli, hogy győztesnek kell látszania, ellenségeit pedig teljesen romlottnak kell beállítani. "Nem vitás, hogy a Pentagon és a CIA legmagasabb szintjein 1963 közepén már keringett az az ötlet - írja Morley -, hogy látványos bűncselekményt rendezzenek, és azt Kubára kenjék, hogy ezzel megdöntsék Castrót."

Ismerősen hangzik? Cserélje fel Oroszországot Kubára és Putyint Castróra, és látni fogja, hogy 50 év alatt alig változott valami.

A CIA-nak van egy nagyon szűk forgatóönyve, amely szinte kizárólag kudarcba fulladt stratégiákkal van tele, de úgy tűnik, ez a kudarc soha nem akadályozza meg az ügynökséget abban, hogy ugyanazt az idiotizmust ismételje, más eredményt remélve - ez Einstein definíciója az őrületre.

És e szabály szerint Helms volt az egyik legőrültebb mind közül.
"Helms, akárcsak Nixon, a cselekvést részesítette előnyben. A kommunizmusnak, úgy vélték, mindenütt ellen kell állni." Még a nyilvánvaló vietnami fiaskó ellenére is Helms és Nixon megduplázták a stratégiát.

Most, a XXI. században a kommunizmus talán visszavonulóban van, de az Amerikát fenyegető fenyegetés fanatikus, paranoiás érzése átitatja Washington felsőbb szintjeit. Ez más kormányzati betegségekkel együtt mérgező.

"Nixon és Helms egyik legfőbb öröksége a cinizmus volt" - írja Morley -, később pedig az amerikai népé: "Kennedy halála hiteles magyarázatának hiányában a kormánnyal szembeni bizalmatlanság egekbe szökött, és az összeesküvéses gondolkodás legitimálódott."

És ki mondja, hogy nem volt legitim? A CIA, a maffia, a Castro-ellenes kubaiak mind gyűlölték Kennedyt, és a cselszövéseik mind összefonódtak. Robert Kennedy valóban feltételezte, hogy valami ilyen halálos kombináció ölte meg a bátyját, de Morley megjegyzi, nem tudott cselekedni, amíg nem lett elnök.

A JFK-gyilkosságot pedig később a szőnyeg alá söpörték. Ahogy Morley írja Charles De Gaulle francia elnökről: "Nem sokkal Dallas után megjósolta, hogy az amerikai hivatalosságok ódzkodni fognak a rejtélyes dallasi bűntény kivizsgálásától. 'Nem akarják tudni' - mondta De Gaulle. 'Nem akarják kideríteni. Nem engedik meg maguknak, hogy kiderítsék'".

Az 1970-es évek végén Frank Church kongresszusi bizottsági vizsgálata a CIA és az FBI visszaéléseiről a kormányzat azon erőfeszítéseinek csúcspontját jelentette, hogy ezeket az alattomos bűnszervezetekre ráirányítsa a reflektorfényt.

Azóta meredek lejtmenet és a sötétségbe való zuhanás következett.

9/11 után jött az őrült terrorizmus elleni háború, amikor a dolgok sokkal rosszabbra fordultak. A George "Küldetés teljesítve" Bush kormányának felhatalmazásával a CIA ártatlan embereket kínzott meg a világ minden táján lévő titkos helyszíneken.
Ezeket az értelmetlen és borzalmas atrocitásokat soha vizsgálták ki.

Valójában Barak "Jó vagyok az emberek megölésében" Obama szándékosan a szőnyeg alá söpörte őket, és az ő kormányzása alatt a helyzet csak romlott.

Joe "Orosz rendszerváltás" Biden alatt azonban a dolgok a mélypontra zuhantak:
a CIA és az amerikai különleges erőknek köszönhetően Ukrajnában az emberiség a nukleáris megsemmisítés szakadékán át tekinthet a jövőbe.

A New York Times június 25-i száma szerint "a CIA néhány munkatársa továbbra is titokban tevékenykedik [Ukrajnában], főként a fővárosban, Kijevben, és irányítja az Egyesült Államok által az ukrán erőkkel megosztott hatalmas mennyiségű hírszerzési információ nagy részét".
Mivel az oroszok természetesen tudják ezt, ez a nukleáris armageddon receptje. Ha a CIA ezt véghezviszi, az lesz az eddigi legnagyobb atrocitása, sokkal, összehasonlíthatatlanul rosszabb, mint a Kennedy-gyilkosságban való esetleges részvétele.

Biden azt hirdeti, hogy el akarja kerülni a harmadik világháborút, de a tettei másról árulkodnak.
Ez olyasmi, amiért 2022-ben és 2024-ben a választásokon fog fizetni, de ez sovány vigasz.
Addigra mindannyian halottak lehetünk az ő nukleáris katasztrófapolitikája miatt.
"Szokás szerint úgy tűnik, hogy a kormányzat mindkét utat akarja: biztosítani az amerikai népet arról, hogy "visszafogott", és hogy nem vagyunk "háborúban" az oroszokkal, de mindent megtesz a kofliktus kiélezés érdekében, csak épp amerikai katonát és zászlót nem telepít még Ukrajnába" - írta Kelley Vlahos a Responsible Statecraft június 27-i számában.
A Quincy Institute "George Beebe... azon tűnődik, hogy Washington egyáltalán tudja-e, hogy meddig megy el itt". Valószínűleg nem tudja, és így igazságtalanul könnyelműen játszik az emberiség sorsával.

Ki osztja a lapokat ebben a játékban? Természetesen a CIA, az az amorális banda, amelyik a saját fennmaradása mellett elkötelezett, minden áron, és amelyet nem akarunk egy nukleáris fegyverekkel rendelkező nemzet határainak közelében látni.

Ezt az ügynökséget Helms hagyta ránk: Erőszakos, bűnöző, titokzatos, törvénytelen, gyilkosok és kínzók tömkelege, akik büntetlenül tombolnak szerte a világon.
Mike Pompeo, a CIA korábbi igazgatója azzal dicsekedett az ügynökségről, hogy "Hazudtunk, csaltunk, loptunk". Ezek sajnos csupán az ügynökség vétségei. A bűncselekmények azok, amelyek miatt aggódni kellene.

A CIA nem csak együttműködik a nácikkal, hanem ki is képzi őket. És mindezt egy olyan ország orra előtt teszi, amelyet mélyen, tektonikusan sért a nácizmus, és amely történetesen több nukleáris robbanófejjel van felfegyverezve, mint az USA.

Jelenleg tehát a CIA a végső népirtással, az emberi faj kipusztításával kacérkodik. Ez a megtestesült gonoszság eszköze. Szüntessük meg.

Eve Ottenberg regényíró és újságíró. Legutóbbi könyve a Hope Deferred. Honlapján érhető el.

Forrás: Counterpunch

Könyvjelző