Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

A Pfizer és a Moderna befektetői menekülőre fogták –Vannak dolgok, amit a Wall Street akkor sem hagy figyelmen kívül, amikor a fősodratú média hallgat róla
Olvasási idő: körülbelül 19 perc

A Wall Street-i befektetők gyorsabban dobálják el a Moderna- és Pfizer-részvényeiket, mint ahogy a világ képes volna ejteni a koviddal kapcsolatos kötelező előírásokat.

A Pfizer és a Moderna befektetői menekülőre fogták –Vannak dolgok, amit a Wall Street akkor sem hagy figyelmen kívül, amikor a fősodratú média hallgat róla

A Moderna részvények a csúcshoz képest 70, míg a Pfizer 19 százalékkal estek vissza. Edward Dowd, a Blackrock korábbi vezérigazgatója és befektetési tanácsadója várakozása szerint a Moderna a nullára, a Pfizer pedig részvényenként tíz dollár alatt végzi.

Hogy lenne ez lehetséges, tekintve, hogy a Pfizer manapság rekordnagyságú részvényenkénti nyereséget és mintegy 270 milliárd dolláros piacos értéket tud felmutatni, és ezzel a világ 29. legnagyobb vállalatává vált? A gyógyszeripari óriás számára kizárólag profitra van kilátás, mi lehet a probléma?

Végül is decemberben a Forbes egyik főcíme így szólt: "A Wells Fargo előrejelzése szerint a vakcinagyártó még évekig uralhatja a Covid-piacot" A rendkívül jövedelmező mRNS-vakcinák mellett a Pfizer olyan hatásos vírusellenes szereket is piacra dob, mint a Paxlovid, amely 2022-ben 22 milliárd dollárt hozhat.

A 2021-es 81 milliárd dolláros bevételhez képest a vakcinákból és a vírusellenes szerekből származó bevétel 2022-ben meghaladhatja a 102 milliárd dollárt, ami zene a részvényesek fülének. Ugyanakkor akadnak néhányan, akik hallják az építmény összeomlását megelőző zajokat, és ezek történetesen a Wall Street legjobbjai, az az okos pénz, akik óramű pontossággal megelőzik a nyáj fennmaradó tagjait a menekülésben.

Ezek a tapasztalt befektetők arra törekszenek, hogy ne a szokványos bölcsességhez igazodjanak, hanem maguk járjanak utána a dolgoknak, ami gyakran látványosan kifizetődő.

Edward Dowd az egyike ezeknek a befektetőknek. Ő előre látta az internetbuborék  (dotcom) összeomlásának szükségszerűségét és ennek megfelelően cselekedett. Mindemellett számos, nem ennyire hozzáértő befektető későn látta meg, azt, hogy a dotcom portfólió össze fog omlani, így 2000-ben a NASDAQ Index az értékének 40%-át elvesztette.

Dowd, aki a Notre Dame Egyetemen végzett, és korábban a Blackrock portfóliómenedzsere volt, a cég alapját 2 milliárd dollárról 14 milliárd dollárra növelte, ezzel kivívta a befektetési közösség tiszteletét.

Dél-Maui partjaihoz való részleges visszavonulása után továbbra is ő maradt a részvénypiaci világ egyik legbölcsebb szakértője, akire sok tőkefedezeti alap továbbra is épít. A LinkedIn szerint ő a Symphonic Capital, LLC alapítójának tanácsadója & Partner of Symphonic Capital, LLC.

De nem a internet lufi összeomlása volt az egyetlen olyan csalás, amit Dowd sikeresen leküzdött. Miközben a legtöbb portfóliókezelő magasan minősített és jövedelmező jelzálogfedezetű értékpapírokba helyezte ügyfelei pénzét, Dowd vonakodott ettől és megkérdőjelezte az ebbe történő befektetés észszerűségét. Úgy vélte, hogy ezek erősen túlértékeltek, és igaza volt.

Kiderült, hogy a jelzáloghitelek minősítési rendszerét a lakáshitelekhez kapcsolódó kizsákmányoló jellegű pénzügyi termékek jelentős profitja tönkretette. Edward Dowd szerint ezért nagy részben azok a hitelminősítő intézetek voltak a felelősek, amelyek megbízhatónak számítottak, és az volt a feladatuk, hogy megítéljék ezeknek a másodlagos jelzáloggal fedezett értékpapíroknak a kockázatát - köztük a Moody's, a Standard & Poor's és a Fitch.

Dowd szerint figyelmen kívül hagyták a valódi kockázatot, mert így volt jövedelmező. Lényegében tehát ezek a hitelminősítő intézetek a kockázatos másodlagos jelzáloghitelek mögött álló pénzintézetek fogságába kerültek.

Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász így fogalmazott:

"A hitelminősítők ösztönző rendszere visszásnak bizonyult. Az olyan ügynökségeket, mint a Moody's és a Standard & Poor's, éppen azok fizetik, akiket minősíteniük kellene. Ennek eredményeképpen minden okuk megvolt arra, hogy a cégeket magas minősítésekkel lássák el, ez amolyan pénzügyi változata annak, mint amikor az egyetemen a tanárok felhúzzák a hallgatók osztályzatait.”

Dowd pedig most megkongatta a vészharangot, és azt állítja, a Moderna és a Pfizer olyan süllyedő hajók, amelyeket a befektetőknek sürgősen el kell hagyniuk. Mit mond tehát  Modernáról és a Pfizerről az az ember, aki előre látta az internetbuborék és a másodlagos jelzáloghitel-válságot, milyen bajok lehetnek a COVID vakcina nyereségének paradicsomában?

Idézzük Dowd szavait:

„Ahhoz tudom hasonlítani, mint ami a Nagy Pénzügyi Válságban történt. A hitelminősítő intézetek, a külső független ellenőrző források tették lehetővé a csalás fenntartását. A pénz már túl sok volt, a hiteleket kihelyező pénzügyi intézmények és a hitelminősítők is korrumpálódtak, így a bankok tripla-A minősítéseket szereztek, amelyekről utólag mindannyian tudjuk, hogy nem feleltek meg a tripla-A minősítésnek - térjünk át napjainkra. 
Az FDA elvileg egy kívülálló harmadik fél, akinek a gyógyszeripari készítmények minősítése a feladata. Viszont a költségvetése 50%-a gyógyszeripartól származik - az akkori intézményi kényszer és amiatt a gyorsaság miatt, amellyel ezeket a nem megfelelően bevizsgált, új, sosem próbált termékeket jóváhagyták, csaltak. Mi a bizonyítékom erre? Az FDA a Pfizerrel együtt megpróbálta elrejteni a klinikai adatokat.
Nemrégiben derült ki, hogy a Pfizer terméke az összesített halálozási mutató tekintetében kudarc - ez azt jelenti, hogy a vakcinával kezelt csoportban több haláleset történt, mint a placebocsoportban. Ilyen esetben általában az adott készítmény nem kap engedélyt. Ez az arany standard. A biotechnológiai iparban dolgozó szakértők kész vannak.”
És sajnos ez még nem minden. Dowd úgy érzi, hogy bár pályafutása során három nagy csalást is sikeresen megjósolt, de most a globális pénzügyi piac összeomlását várja, mivel az adósságbuborék lassan kipukkad.

"Tehát három csalást láttam: az internet-buborék csalást, a nagy pénzügyi recesszió banki csalását, és úgy vélem, hogy most a csalás átterjedt a központi bankokra és a kormányokra - mert ez a monetáris rendszerünk természete - mivel folyamatosan hitelt kell teremteni ahhoz, hogy ez a dolog működjön."

"A globális adósságbuborék elérte a tetőpontját... elérkeztünk a végéhez... számos őrületes dolgot fogunk látni a pénzügyi piacokon... látni fogjuk, ahogy a hitelpiacok és a részvénypiacok kizökkennek. A Fed haladékot kapott... a COVID takarásában 65%-kal több pénzt nyomtattak annak érdekében, hogy ezt a dolgot a felszínen tartsák, de most már a dolgok végső stádiumában járunk."
Egyértelművé tette, hogy a totalitarizmus globális térnyerése nem pusztán a hatalomról és a profitról szól. Dowd inkább úgy gondolja, hogy ezzel a tömegeket akarják irányítani amikor az emberek rádöbbennek, hogy a gazdaság omladozik - amelynek az lehet az egyik következménye, hogy a nyugdíjak és a szociális juttatások is megszűnnek.

"A világ kormányainak reakciójában megfigyelhető, hogy az egészségügyi diktatúra leple alatt egy olyan rendszert akarnak felállítani, amelyek célja azoknak a lázongások megakadályozása, amelyek akkor fognak kitörni, amikor ez az egész dolog elszabadul - ez az én személyes meggyőződésem...".
A szkeptikusok figyelmébe ajánljuk, hogy a Pfizer részvények 2022. február 8-án 20 milliárd dollárt veszítettek piaci értékükből, mivel azzal együtt, hogy rekordbevételt értek el, ez mégis elmaradt az optimistább várakozásoktól.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a Moderna részvényeinek értéke mintegy 70 százalékkal csökkent a 2021. augusztus 9-i 484 dolláros csúcshoz képest, ami közel 140 milliárd dolláros befektetési veszteséget jelent.

Dowd azt jósolja, hogy a Moderna csődbe fog menni és nulla lesz az értéke mert a COVID vakcina veszélyeinek eltitkolásával kapcsolatos csalás felszínre került, és azt jósolja, hogy a Pfizer részvények értéke 10 dollár alatt lesz. Dowd elmagyarázza, hogy az okos pénz már elhagyta a Modernát, és hamarosan a Pfizert is elhagyja.

Dowd azt jósolja, hogy a perek lavinája fog megindulni, amint a biztosítási ipar feltárja az mRNS COVID-19 vakcinák szövődményei miatt bekövetkező halálesetek tömegét.

Dowd összeállt egy biztosítási iparági elemzővel, és utánanézett az életbiztosítási igényeknek. Megállapították, hogy mióta a OneAmerica sokkolta a világot azzal, hogy bejelentette a fiatalabb munkásosztálybeli alkalmazottak körében a nem-COVID halálozás 40%-os növekedését, világszerte több más biztosító társaság is ugyanezt tapasztalta - a nem-COVID halálozás masszív növekedését. A bizonyítékok pedig megkerülhetetlenül a vakcinákra mutatnak, mint okozóra.

Mindeközben pedig a temetkezési cégek részvényei értéke meghaladja az S&P részvényindexét.

"A temetkezési vállalkozások olyan részvények, amelyek növekedést mutatnak. Nagyszerű évet zártak 2021-ben a 2020-as évhez képest, és felülmúlták az S&P 500-at. A temetkezési vállalkozások részvényei 40 plusz százalékkal emelkedett, míg az S&P 26 százalékkal emelkedett - és ezek 2021-ben, a vakcinák bevezetésekor indultak egyre gyorsabb árfolyam-emelkedésnek - Nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy összekapcsoljuk ezeket."
 Más biztosítótársaságok ugyanolyan vagy rosszabb halálozási számokról számoltak be, mint a OneAmerica. Például:

"Az Unum Insurance 36%-kal, a Lincoln National plusz 57%-kal, a Prudential plusz 41%-kal, a Reinsurance Group of America plusz 21%-kal, a Hartford plusz 32%-kal, a Met Life plusz 24%-kal, az Aegon - amely egy holland biztosító - amerikai ágában pedig a 4. negyedévben 57%-kal nőtt a halálesetek száma - a 3. negyedévben 258%-os növekedést tapasztaltak".
"A COVID és a "közvetett COVID" miatt a 2022-es halálozások számában 300 000-rel több halálesetre számítanak a 2021-es halálozásokhoz képest, és azt hiszem, már tudjuk, hogy ez miért kódolt... Ők (Aegon) egy 1,4 milliárd dolláros viszontbiztosítási szerződést kötött a Wilton Reinsurance-val... amit ők viszontbiztosítottak, ezek a magas névértékű egyéni biztosítások voltak, 1 millió és 10 millió között... (Tehát) azt hiszem, a biztosítási iparágban aszimmetrikus információs helyzet van, ahol néhányan rájöttek, hogy valami történik. Kockázatot helyeznek ki - nem árulják el, hogy milyen kockázatról van szó, mivel nem akarják, hogy ez az információ kiszivárogjon, mialatt kiteszik a kockázatot"."
"Valakinek el kell vinnie a kockázatot."

És Dowd biztos benne, hogy nem a biztosítási ágazat lesz az. Egy franciaországi bíróság már kimondta, hogy egy életbiztosító nem kell viselje az mRNS vakcina miatt bekövetkezett haláleset kockázatát.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az mRNS-gyártókat ne lehetne felelősségre vonni egy olyan vészhelyzeti engedéllyel rendelkező készítményért, amelyről úgy gondolták, hogy nem tartoznak érte felelősséggel.

Az oltóanyaggyártók mentességet kaptak a kártérítési felelősség alól, és megkapták az EUA-t, a speciális vészhelyzeti sürgősségi felhasználási engedélyt, ami azt jelenti, hogy nem vonhatók jogi felelősségre a kísérleti vakcinákból eredő halálesetekért vagy bekövetkezett egészségromlásokért.

Az elképzelés lényege, hogy egyetlen vállalatnak sem kellene fizetnie akkor, ha egy olyan sürgősségi engedélyt kapott termék miatt következik be komplikáció, amelyet kormányzati kérésre, jó szívvel, a legjobb szándékkal fejlesztettek ki. Ugye? 

Viszont más a helyzet akkor ha a vállalat ezt csalárdul, más néven megtévesztéssel éri el.

A csalás mindezt a védelmet semmissé teszi. Ha egy vállalat vagy személy szándékosan megtéveszt egy másikat, hogy hasznot húzzon belőle, akkor csalásról van szó. Ha a Pfizer adatai szerint megnövekedett a  halálozás, és ezt elhallgatta azért, hogy az embereket a vakcina beadatására ösztönözze, miközben azt állította, hogy az biztonságos, akkor csalás történt.

Dowd a COVID-19 vakcinák tekintetében felkutatta azokat a tényeket, amelyeket döntő bizonyítéknak tart, ezek pedig a halálozási kockázatok tudatos elhallgatása - és rámutat arra, hogy a Pfizer és az FDA herkulesi erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a jogi környezet ellenére visszatartották az adatokat egészen addig, míg a bíróság nem kötelezte őket erre. Az FDA-t ma a jelzáloghitel-válság idején működő hitelminősítőkhöz hasonlítja.

"Az FDA a megbízható harmadik fél, akárcsak a hitelminősítő intézetek. És ebben az országban sok orvos, sok helyi önkormányzat bízik az FDA-ban, amely költségvetésének 50%-át a nagy gyógyszergyártóktól kapja. Nem egy személy volt az oka... Azt hiszem, figyelmen kívül hagytak dolgokat... A halálozások számának meg kellett volna állítania ezt a dolgot - de nem tette."
A vakcinázott csoportban több volt a haláleset, mint a nem vakcinázott csoportban. Dowd csalást feltételez, mivel az FDA támogatja a Pfizert abban, hogy nem adja ki az adatokat. Úgy véli, hogy ez egy tudatos kísérlet a halálesetek eltitkolására. 

"Ha a felek szerződést kötnek ... és a szerződés megkötésekor csalás történt, és a másik fél nem tudott erről, akkor a szerződés érvénytelen és semmis. Nincs mentesülés a kártérítési fizetési kötelezettség alól, amennyiben ez bebizonyosodik, és szerintem be is fog."

"A Pfizer általános mentességet szerzett az EUA-val. Ha csalás történt, ami az adatok önkéntes kiadásának a megtagadásából is látszik akkor emberekre van szükségünk, akik kiállnak, és akik által bizonyítható, hogy a készítmény halálos. A csalás minden szerződést kiüresít - ez az ítélkezési gyakorlat. Tehát végigmegyünk a láncban, ez a felelősség a Modernáé és a Pfizeré mindenképpen."

Forrás: Angelika’s Newsletter

Könyvjelző