Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

CSINÁLT HÁBORÚ
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

A háború képlete igen egyszerű. A háborúhoz mindig kell egy hazugság, a hazugságot pedig a médiában el kell terjeszteni. Csinálni kell külső ellenséget, és a többi megy magától.

CSINÁLT HÁBORÚ

Tisztában vagyunk vele, hogy a történelmet folyamatosan hamisítják. Én már abban is kételkedem, ha egy történelemkönyvet a kezembe veszek, hogy az írta-e, akit a borítón feltüntettek. Csak az én földi ittlétem alatt többször írták át a történelemkönyvek részeit, emlékezzünk csak a nyolcvanas évek aranykorára, amit később kommunista diktatúrára javítottak. Aki azt hiszi, hogy ez egy egyedi eset volt, az hatalmasat téved: itt és most, a szemünk előtt, élőben hamisítják ismét a történelmet.

Amikor láttam, hogy egy járvánnyal, vagy annak ürügyén hogy meg lehet vezetni egész társadalmakat, sőt az egész világot, rájöttem, hogy ez soha nem volt másképp. Addig a keleti “maya” – káprázat - kifejezést átvitt értelemben értettem, de a szomorú valóság az, hogy ez igenis konkrét jelenség. Az emberiség egy elvarázsolt világban él, ahol szakemberek – tudósnak álcázott pojácák - és a média birodalma alakítja és formálja ezt a varázslatot. Eszközöket gyártottunk rá: a tévé, a közösségi média, a rádió, az újság, az online média. A káprázat része azt hinni, hogy a média a valóságot akarja bemutatni, ilyen szándéka ma már egyiknek sincs. A média egy eszköz arra, hogy a káprázatot formálni lehessen. A közösségi média pedig támogatja azt a tömegpszichózist, amely minden vélt, kitalált és eljátszott sérelem során kialakul, és agresszív gyűlöletté érik.

A mai háborúk nem arról szólnak, hogy valamely nép utálja a másik népet. A valóságban ilyen csak igen ritkán van, elszórtan, és igazából nem a nép, hanem egy-két ember utálata ez. Az ember gyűlölheti a szomszédját, vagy az anyósát, de képtelenség gyűlölni egy egész népet. Ehhez már média kell, propaganda, amelyben egy népet meg kell győzni arról, hogy a másik nép gonosz és kegyetlen. A káprázat anatómiájából fakad, hogy az ember nem lát át a gerjesztett gyűlöletén, és vakon rohan a halálba. Azt hiszi, valami jó ügyért, szabadságért, országért, hazáért. Valójában egy csinált háborúnak kelléke, akinek a fronton meg kell halnia, azért, hogy a még élők szivacsos agyába több félelmet lehessen csepegtetni.

Valamikor beszéltek szabályokról, ha háborúról esett szó, sőt művészetről, de én itt azonnal elválasztanám a háborút a harctól. Lényeges szempontnak tartom azt, hogy a harcra igenis szükség van, és az elmulasztott és elodázott harcok vezetnek háborúhoz. Mi a harc? Amikor az ember egyenes, őszinte, vállalja a véleményét, kiáll az igaza mellett, és ezt a kiállást nem teszi függővé gazdasági vagy más érdeki megfontolásoktól. A harc elsősorban önmagunk legyőzése, vagy legalábbis annak igyekezete. Az ember önmaga gyengeségeivel, félelmeivel, hitványságával lép harcba, a fény, a világosság kardjával minden démon fejét levágva, ami benne lakozik.

Az elmulasztott harc a belső démonok elszaporodását és megerősödését eredményezi. Egy folyamatos gyűlölet, egy külső ellenség vizionálása, amely ellen fel kellene lépni. Mivel igazából külső ellenség nincs, mi vagyunk önmagunk ellenségei, ezért a média, a politika, az uralkodók, a pénzelit vetít elénk külső ellenséget, akin majd a bosszúnkat levezethetjük.

Utálni kellett az indián őslakosokat, utálni kellett a zsidókat, mert misztikus betegséget terjesztenek, utálni kellett az oltatlanokat (ugyanazért), utálni kellett bizonyos népeket. Mindig van kreált külső ellenség. Ha nem a zsidó, ha nem a német, ha nem az orosz, akkor az oltatlan, vagy a vírustagadó. Ha a világot uraló erők valamit el akarnak érni, annak feltételeit megteremtik. És első számú eszközük a média. Az emberek fejébe addig sulykolják a külső ellenség képét, amíg fel nem telnek gyűlölettel és bosszúvággyal. Már nem kell sok, elég egy szikra, és a felheccelt emberek fegyvert ragadva rohannak a biztos halálba.

Győzelemről szó sincs. Ez egy csinált háború, amelynek csak áldozatai vannak, és nyertese pedig az az elit, akinek a háború az érdeke. A pszichotikus tömeg vakon megöli egymást, azt gondolva, hogy csak parancsot teljesít, szédülten, a valóságtól oly távol, önmagától ennél is távolabb.

A háború képlete igen egyszerű. A háborúhoz mindig kell egy hazugság, a hazugságot pedig a médiában el kell terjeszteni. Csinálni kell külső ellenséget, és a többi megy magától.

Naivitás lenne azt hinni, hogy egy háború bűnösei a vezetők csupán, vagy akik a rakétákat eleresztik. Háborús bűnös mindenki, aki a külső ellenség vízióját fenntartja. Bűnös az, aki egy más nép ellen uszít, mint a média, bűnös aki az igazságot kicenzúrázza, álhírnek nevezve azt, bűnös aki elhiszi és elindul a csinált háborúba.

Naivitás lenne azt hinni, hogy a most szünetre tett járvány és a háború nem függ össze. Ugyanazok csinálják, ugyanazért, és ugyanazok az áldozatai: a káprázatban élő – elkápráztatott – emberek. Járvány alatt fertőzöttek, háborús időkben civilek.

JÁNOS-SZÉLL ISTVÁN

Könyvjelző