Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Dr. sc. Slavko Kulić: Minden Amerika hibája, amit Putyin tesz, az nem invázió
Olvasási idő: körülbelül 8 perc

Slavko Kulić professzor már régen leleplezte azt a világgazdasági összeesküvést, amely miatt az egész világ szenved.

Dr. sc. Slavko Kulić: Minden Amerika hibája, amit Putyin tesz, az nem invázió

Professzor és tekintély, akinek kijelentései és ötletei nem jutnak el a mainstream médiához. Most már tudjuk, miért, mert a Novi listának adott interjújában az ukrán-orosz válságról beszél, ami ütközik a mainstream narratívával. Mutatjuk az interjú egy részét.

Slavko Kulić nyugalmazott egyetemi tanár, nemzetközileg elismert szakértő, számos stratégiai kérdésekkel foglalkozó nemzetközi fórum tagja és résztvevője, több mint 70 könyv és 400 közlemény szerzője, valamint a világ eseményeinek régóta kommentátora a Novi list szerint.

Meglepett Oroszország ukrajnai inváziója? Sokan azt hitték, különösen Európában, hogy ez nem fog megtörténni.

Slavko Kulić: Előre megmondtam, és bejelentettem, hogy a Nyugatnak sikerül Vlagyimir Putyint, azaz Oroszországot provokálni Ukrajna megtámadására. 

Nem azt mondanám, hogy ez egy invázió, hanem Oroszország támadása a Nyugat által Ukrajnában kitűzött célok ellen, az ukrán nép tudta nélkül. 

Az Oroszország elleni biológiai háborúnak vannak központjai, amelyek célja az orosz nagyhatalom leépítése. Biológiai kutatóközpontok létezését Ukrajnában néhány napja nyilvánosan megerősítette Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes, Marco Rubio szenátor kérdéseire válaszolva a Kongresszusban. Aggodalmának adott hangot amiatt, hogy ezek a "kutatási anyagok" most az oroszok kezébe kerülnek. Az a véleményem, hogy ezzel sikerült provokálni Oroszországot.

Úgy gondolja, hogy Ukrajna csak egy eszköz ennek elérésére? 

Slavko Kulić: A cél az, hogy elválasztják Európát Oroszországtól, elrettentve attól, hogy együttműködjön az unió országaival. Ugyanis Joe Biden elnök érkezése az Egyesült Államok élére az Egyesült Államok új uralmának és az elnök mellett álló oligarchiának a kezdetét jelenti. 
Az amerikaiak nem hibásak, mert semmit sem tudnak róla. Erről itt sem tudunk semmit, mert nyilvános üzeneteket küldenek arról, hogy Oroszország provokálatlanul, indoklás nélkül megszállta Ukrajnát. Azoknak, akik ezt mondják, szerintem el kell hagyniuk a nyilvánosságot, mert rossz szolgálatot tesznek minden népnek, és ezt a kárt a jövőben fogják igazán érezni.

De itt az ukrán nép a legnagyobb áldozat, őket támadja az orosz támadás, rettenetesen szenvednek és elhagyják az országot? Horvátország is hasonló sorsra jutott?

Slavko Kulić:  Nem, nem lehet így összehasonlítani, mert Ukrajna teljesen más eset. Az ukrán nép a Nyugat és a Kelet közötti konfliktus járulékos áldozata. Meglátjuk, e hónap végére véget ér-e az Oroszország elleni háborút folytató ukrajnai nyugati enklávék elpusztítása. Az Európai Unió tagállamai, köztük Horvátország, segélyeket és fegyvereket küldenek ezekre az enklávékra. Szerintem akik ezt teszik, azok viselik majd a történelmi következményeket. 
A horvát nép viselni fogja a nyugati imperializmus mellé álló politikusaink döntéseinek következményeit is, akik régóta készülnek arra, ami mostanában történik. Szerintem nem a történelem jobb oldalán találtuk magunkat, hanem a rossz oldalon.

A közvélemény az ukránok oldalán áll, mert napi szinten látja szenvedéseiket az orosz támadások alatt.

Slavko Kulić:  Szerintem az orosz katonai akcióknak nem városok lerombolása és emberek megölése a célja, hanem olyan enklávék elpusztítása, amelyekben a Nyugat megteremtette az infrastruktúrát Oroszország ellen. Az oroszok tekintettel vannak az ukránokra, mert közeli nemzetek, Ukrajna pedig történelmileg Oroszország része volt, amelynek egy ideje Kijev a fővárosa. Sajnos a nyilvánosság előtt nem mondják el az igazságot.

Hisz abban, hogy egy hónapon belül véget ér az ukrajnai háború?

Slavko Kulić:  Ezt nem tudom, de úgy gondolom, hogy hamarosan kiderül, kinek van igaza a világon. A nyugat harcol azért, hogy elválassza Európát a 450 atombombával rendelkező Oroszországtól. Követem az Európai Bizottság szerveit, és tudom, hogy az Európai Uniót nem Brüsszelből irányítják, hanem egy másik épületből, nem abból, ahol a német kormány található.

Washingtonra gondolsz?

Slavko Kulić: Úgy van. Ez a washingtoni oligarchia által kikényszerített konfliktus, amely véleményem szerint kóros, minden kulturális dimenzió nélkül, tekintet nélkül arra, hogy más nemzetekkel mit művel. 
Amerika az elmúlt években kezdte elveszíteni világuralmát. Magának akarja tartani Európát, csak azért, hogy eladja neki az olajat és a gázt tízszer olyan áron, mint eddig volt. 
Ebben a konfliktusban Európa sokat fog szenvedni. Az európai vezetők nem értették ennek a konfliktusnak a lényegét. A nagy nemzetek vezetői nem planetárisan érettek. Ezeket az embereket nyilvánosan nem tájékoztatják arról, hogy ki ki ellen harcol Ukrajnában. 

Komoly dolgok ezek, és aki ezt most megérti, annak lehetősége lesz túlélni. Különben eltűnünk, mert leértékeljük magunkat azzal, hogy nem vesszük észre, hogy ezeket a körülményeket nem Brüsszelből, hanem Washingtonból kényszerítették ránk.

Hogyan lehet megállítani az ukrajnai háborút? Hogyan lehet megoldani ezt a konfliktust a Nyugat és Oroszország között? 

Slavko Kulić:  A kiút a NATO, azaz az Egyesült Államok kivonása Oroszország határairól. Hiszem, hogy Oroszország majd kárpótolja Ukrajnát az ott történtekért. Csak akkor lehet megállítani az ukrajnai háborút és a Nyugat Oroszországgal való konfliktusát, ha a Nyugat megérti ezt a feltételt. Az első feltétel a NATO-erők kivonása Oroszország határairól. Ez azt jelenti, hogy a probléma és a megoldás nem az oroszoknál van, hanem Nyugaton van.

Más szóval, ön azt hirdeti, hogy a Nyugat ismerje el Oroszország jogát a biztonsághoz és a NATO-val szembeni ütközőzónájához. A nyilvánosság előtt kétségtelenül sokan azt a benyomást fogják kelteni, hogy Ön most Oroszország érdekeit képviseli.

Slavko Kulić:  Nem Oroszország érdekeit képviselem, hanem azt mondom, ami igaz. Amit mondok, az ellenőrizhető. Nem támogatom senki erőszakát. Senkinek sem lehet joga a világ elleni erőszakhoz, még az oroszoknak vagy az amerikaiaknak sem - mondta Kulic a Novi listának. 

Forrás: logicno

Könyvjelző