Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből – állítja a sztárpszichiáter
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

David Eberhard, svéd pszichiáter megkérdőjelezi az egyre divatosabb, szabadabb gyereknevelési stílus eredményességét.

Életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből – állítja a sztárpszichiáter

Alapvetően az egész téma egy vitaindító, hiszen mindenkinek megvan a saját véleménye erről. A világ változik, a felnőttek változnak, a gyereknevelés változik ezáltal a gyerekek is.

Nehéz megfogalmazni, hogy mi a probléma a mai gyerekekkel, de sokan a szülők hozzáállását okolják.

A gond az engedékenység
Eljutottunk egy olyan következetlen gyermeknevelési módhoz, amikor először csak nem tudunk nemet mondani a gyerekünknek, majdan már nem is merünk.

David Eberhard gyermekpszichiáter szerint ez igazi tragédiához fog vezetni. Hatalmas hiba a szülők részéről, ha a gyerek minden egyes kérésének eleget tesznek. Ilyen esetekben ugyanis a gyermekeink számára az lesz a normális, ha csak csettintenek egyet és a szülő azonnal ugrik.

Ezekből a gyerekekből pedig egy céltalan, követelőző, mindent magának akaró, önző, de ezért tenni képtelen felnőtt nemzedék keletkezik.

“Nyugodtan nemet lehet mondani a gyerekeknek, ettől az még nem lesz bántalmazás” – mondta a szakember.

A GYEREKEKNEK ISMERNIÜK KELL A KORLÁTOKAT, TUDNIUK KELL EGYÜTT ÉLNI AZ ELUTASÍTÁSSAL ÉS AZZAL A TÉNNYEL IS, HOGY NEM KAPHATNAK MEG MINDENT, AMIT CSAK SZERETNÉNEK.”

“A mostani társadalomban csődöt mondtak a régi jól bevált nevelési normák. A szülők akkor még rendre tudta utasítani a gyereket.” – elemezte a problémát Eberhard, aki szerint napjainkban ez már nem létezik.

“ATTÓL, HOGY NEMET MONDASZ EGY GYEREKNEK MÉG NEM OLYAN, MINTHA MEGVERTED VOLNA. A KICSAPONGÓ, NEVELETLEN GYEREKEK KORÁT ÉLJÜK, ÉS EBBE A SZÜLŐK MÁR NEM MERNEK BELEAVATKOZNI.”

Korábban létezett egy felelős, felnőtt társadalom. Amikor még az oktatás egy jelentős értéket képviselt.

“Ha hagyod, hogy a gyerek legyen a főnök, akkor elbuktál…” – állítja a szakember.

A szakember elmesélte, hogy a svéd iskolákban a diákok egyre kevésbé követik a tanáraik utasításait. Ez Magyarországon, Erdélyben is így van.

Könyvjelző