Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Figyelemre méltó gondolatok, néhány, számunkra figyelmeztető felütéssel
Olvasási idő: körülbelül 8 perc

Az orosz militarista imperializmus és a Putyin által támogatott globalizmus sosem szűnt meg, csak a világnak nem volt kedve látni ezt.

Figyelemre méltó gondolatok, néhány, számunkra figyelmeztető felütéssel

Gheorghe Piperea jogász a Facebookon azt írja, hogy az orosz-ukrán konfliktus kezdetével mindazok, akik a világjárvány idején lelkes hívei voltak az akár erőszakkal is világszerte bevezetendő korlátozó intézkedéseknek, bírálva és elítélve azokat, akik az egyéni jogok és szabadságjogok tiszteletben tartásáért és védelméért küzdöttek, akiket nacionalizmussal vádoltak, "egyik napról a másikra" a szabadság és a nacionalizmus nagy védelmezőivé váltak.

"A Nyugat 22 éven keresztül paktumot kötött Putyinnal és oligarcháival, dicsőséggel, állampolgársággal, jachtokkal, focicsapatokkal halmozta el őket. Nem elég, hogy 22 éven át szemet hunyt a gyilkosságok, a fizikai megsemmisítés, a történelemből és az internetről való kitörlés, a másként gondolkodók vagy ellenzékiek csoportos letartóztatása, a csőcselék, a propaganda, az internetes trollkodás stb. felett, de a Nyugat nagy üzleti központokat telepített az orosz nagyvárosokban.

Például a párizsi tőzsdén jegyzett 40 francia vállalat közül 35-nek van megaüzlete Oroszországban, közvetlenül vagy ... oligarchákkal partnerségben. A Gazpromnak, Nyugat-Európa nemezisének ma egy Gerhard Schröder nevű volt német kancellár a vezérigazgatója.

Sokkal fontosabb, hogy Putyint és az oligarchákat a Nyugat partnereinek tekintették a terrorizmus elleni harcban - mindezt akkor, amikor a terrorizmust még nem "akadályozta meg" a pandémia.
Amikor a kényszervakcinálás divatja lett az egyetlen eszköz a pandémia elleni küzdelemben, Putyin volt az első, aki áttért az oroszok tömeges oltására (igaz, saját kísérleti szérumaival) és a "zöld" bizonyítvány bevezetésére, mint az átlagemberek társadalmi élethez és munkához való hozzáférésének feltételére.
Ráadásul a Nyugat mindig is Putyinra támaszkodott a globális felmelegedés elleni úgynevezett küzdelemben (annak ellenére, hogy például az USA továbbra is a világ és a történelem legnagyobb szennyezője, nagyobb mértékben, mint Kína és India együttvéve).

Természetesen a világ ezt elfelejtette, mivel a világ vagy nem figyelt oda, vagy nem tulajdonított jelentőséget ezeknek a kérdéseknek. Egy hónappal ezelőttig Putyin és az oligarchák bűnei és gaztettei ott voltak számukra - talán csak a kényes nyafogók hollywoodi filmjeiben volt némi utalás arra, hogy ami Oroszországban komolyan történik, az a Nyugat (néha kifejezett) beleegyezésével történik.

Én azonban nem felejtettem el. Ezeket a dolgokat 2014-15 óta hosszasan ecsetelem, amikor a Parakletosz című esszékötetről írtam.

Az orosz militarista imperializmus és a Putyin által támogatott (erőltetett) globalizmus soha nem szűnt meg. A világnak egyszerűen nem volt kedve látni őket. A Pruton túli testvéreink, akik egymás között ritkán beszélnek románul, még tudnak valamit, de a legtöbb európai honfitársunk nem.

Sem a gyilkosságok, sem az ellenzékiek elnyomása, sem a független újságírók szájának fizikai elzárása nem számított egy olyan országban, mint Románia, amelyet egy "privatizációs" visszalépésekre éhes vezetés irányít (s ezeknek a lépéseknek nincs szaguk, még akkor sem, ha az oroszoktól származnak - bizonyíték, hogy egy egész orosz tulajdonú kohászati iparunk van, és orosz olaj- és gázipari vállalatok, ahol románok tízezrei dolgoznak, önhibájukon kívül), vagy mint Magyarország, amelyet az "autonómia" és a történelmi területi követelések megszállottjainak vezetése vezet (amiért még mindig jónak tartják, hogy együtt éljenek a medvével, bocsánat, az orosszal).
Nem is beszélve Franciaországról és Németországról, az EU "motorjairól", akik megfáznának, amint megállítanák az erőforrások és nyersanyagok Oroszországból való áramlását. 

Oroszország egy ilyen vezetés számára nem volt és nem is szükséges rossz, ahogyan azt 2001 óta minden amerikai elnök és minden német kancellár sugallta. Oroszország a normális emberek országa, amelyet a Gonoszt megtestesítő oligarchia irányít. Egy oligarchia, amelyet nemcsak az orosz titkosszolgálatok (akik soha nem felejtették el vagy bocsátották meg a Szovjetunió összeomlását), hanem a davosi pedagógusok is tanítottak - Schwabb politikailag hatékony tenyésztőhelye azoknak az állatoknak, amelyek "jobbá tették Putyint". A rendszere, az oligarchái, a propagandája, mind a "nagy visszaállítás" projektjét szolgálta - egy olyan projektet, amely még mindig folyik, de amelyet nem érzékelünk, mert a szemünk elől el van, és mi nem vagyunk hajlandóak észrevenni.

Nem változott a véleményem Putyinról és oligarcháiról.

Én nem áltattam magam, mint sok naiv ember, hogy ezek a (re)progresszív globalizmus botjai. Elég csak azt látni, hogy Putyin legutóbbi nyilvános kiállása a birodalma multinacionális jellegéről szól, és az ukrán nacionalizmus ellen irányul.

Másrészről viszont végtelenül bosszant, hogy a leigázott pandémia rabszolgái, akik az egyéni szabadságot súlyos véteknek, a nacionalizmust középkori ideológiának, a vallássá vált hivatalos "tudomány" kétségbe vonását pedig istenkáromlásnak tartották, most a szabadság és a nacionalizmus védelmezőivé váltak, és egy olyan háború folytatásának támogatóivá, amelyben a gyenge és kis harcoló félnek csak a hősies pusztulásra van esélye.

Végezetül: egyáltalán nem hiszek a közösségi médiában, a hivatalos hírekben, az érzelmi jelentésekben és a zavaró zenével a háttérben, mint a Rambo-filmekben kísért információkban.
Nem bízom a kormányokban. Nem bízom a bizottságokban, és testületekben. Nem bízom az influencerekben. És ez nem azért van, mert nihilista vagyok, vagy mert elvesztettem a hitemet az emberekben és az igazi értékekben, hanem azért, mert ennyi éven át figyeltem.
A hitet, ami valami más, mint a hamis bálványokba és ártalmas ideológiákba vetett vak hit, nem vesztettem el. Valójában ez az egyetlen dolog, ami a felszínen tarthat minket. Tudom ezt, mert mindezen évek alatt odafigyeltem, és rájöttem, hogy a szabadság, az esélyegyenlőség és a méltóság, a testvériség és az igazságosság nem lehetséges hit nélkül.

Mivel ennyi éven át figyeltem, néhányatokkal együtt még mindig azt mondhatom: gyerünk fel, gyerünk Felszabadulás!

Szerző: Gheorghe Piperea jogász

Forrás: ecopolitic.ro

 

Könyvjelző