Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Hogyan lettek a zsidók a fehér elnyomók?
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

A szélsőségesek “interszekcionális” ideológiája alá akarja ásni Amerika teljes szövetét, eltörölve mindazokat a hagyományokat, amelyek naggyá tették Amerikát. Az antiszemitizmus természetes velejárója ennek az eszmének – olvasható a TEV cikkében.

Hogyan lettek a zsidók a fehér elnyomók?

“Fiamma Nirenstein legújabb könyve, a Jewish Lives Matter (A zsidó életek számítanak) találóan komor képet fest arról, ahogyan a zsidógyűlölet az emberi jogok álcája alatt vidáman újjáéledt Nyugaton” – írja a szerző könyvét ismertetve Ruthie Blum a The Jerusalem Postban, annak főbb állításait kiemelve, amelyek magyarázatot adnak arra, hogyan váltak antiszemitává és Izrael–gyűlölővé egyes nyugati “progresszív” mozgalmak.

Az 1945–ben született Nirenstein olasz–izraeli író, újságíró, akit 2008–ban Berlusconi jobbközép pártjának színeiben az olasz parlamentbe is beválasztottak, majd 2013–ban alijázott Izraelbe. Új könyvében azt vizsgálja, hogyan használták ki szélsőségesek a tavaly májusi gázai háborút Izrael–gyűlölő, antiszemita indulatok felszítására.

A szerző állítása szerint ezek a mozgalmak, jól fizetett NGO–k kiforgatták az emberi jogok, a jó és a rossz fogalmát, és hagyták, hogy a palesztin ügy támogatói azon az áron is fellendítsék ügyüket, hogy alig leplezett antiszemita hazugságokat terjesszenek a zsidó államról.

“Valójában, miközben már nem volt elfogadható a zsidók megsemmisítésének vágyát beismerni, Izrael elfogadható célpontjává vált annak, amit Natan Saranszkij a három D-nek nevezett: démonizálás, kettős mérce (double standards) és delegitimálás.”

Nirenstein szerint a mai palesztinbarát mozgalmak – különösen Amerikában, de az iszlám kapcsolaton keresztül Franciaországban is – “koncepcionális kapcsolatot” találtak a faji igazságtalanság, a kolonialista rasszizmus, valamint a feketék és a nők üldözése témáival a történelem során.

“Bár a zsidókat csak egy nagyon manipulatív megfigyelő azonosíthatná fehér elnyomókként vagy maszkulinistákként, pontosan ez történt.
Az úgynevezett interszekcionalitás, amelynek célja állítólag az emberi jogok mindenki számára történő megvalósítása, az antiszemitizmus jelenlegi hullámának katalizátorává vált.”

Ennek a közös, állítólagos áldozatiságnak a felfedezése vezethett oda, hogy amikor egy szadista minneapolisi rendőr 2020 májusában megölte az afroamerikai George Floydot, az nemcsak a feketék melletti zavargásokhoz vezetett az Egyesült Államokban, hanem Izrael-ellenes gyűlölethullámot is kiváltott. Nem utolsósorban az olyan uszító karikatúrák miatt, amelyen pl. egy amerikai rendőrt ábrázoltak, aki Floyd nyakán térdelt, egy izraeli katona mellett, aki egy palesztin nyakán térdelt.

 
“Az Egyesült Államokat és Izraelt már régóta összekötötték a vádaskodások; az Amerika-ellenesség és az antiszemitizmus kapcsolata korunk egyik legfontosabb politikai jelensége.
Ha a zsidóknak soha nem bocsátották meg, hogy tovább hordozták tragikus címerüket, a soá emlékét, amely Európa közelmúltjának bűnös természetére utal, és a jelenben is visszhangzik, akkor az amerikaiaknak sem fogják megbocsátani, hogy Európát megmentették önmagától”

– idézi Fiamma Nirenstein szavait az izraeli lap.

A szerző szerint az “interszekcionális trükk”, hogy a palesztinokat összekapcsolják egy minden elnyomás ellen küzdő programmal, nem csak azért felháborító, mert a Palesztin Hatóság elnyomja a médiát, és nyíltan diszkriminálja a nőket, a melegeket és a feketéket.

Ami még fontosabb:

“a legősibb gyűlölet igazolásának posztmodern módja… az antiszemitizmus új változata, amely a zsidót ugyanabba a kategóriába helyezi, mint a fehér felsőbbrendűséget hirdetőket.
Ez egy olyan kognitív betegség tünete is, amely kifordítja a felelősség és a bűn fogalmát, egészen odáig, hogy még azokat is rasszistának minősíti, akik bevallottan és politikailag antirasszisták, csak azért, mert fehérek vagy – a zsidók esetében – izraeliek.”

neokohn

Könyvjelző