Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Kivégzések Putyin Oroszországában, bocsánat, Zelenszkij Ukrajnájában
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A diktatúrák pedig elkerülhetetlenül fegyveres konfliktusokhoz vezetnek, amelyeknek csak az egyszerű emberek a vesztesei.

Kivégzések Putyin Oroszországában, bocsánat, Zelenszkij Ukrajnájában

Eközben a "demokraták" által vezetett Ukrajnában egy ukrán hivatalnokot, aki részt vett a tárgyalásokon más ukrán hivatalnokokkal, árulással vádolnak és az utcán kivégzik.
Tegnap a mítoszmániás Zelenszkijről írtam a solidnews-on itt: https://solidnews.ro/externe/2022/03/05/tupeul-unui-figurant-mincinos-nato-e-de-vina-pentru-mortii-din-ucraina/

Ma több újságíró is megerősíti Zelenszkij ellenséges, fenyegető és egyáltalán nem felelősségteljes magatartását. Stelian Tănase még a NATO-támogatás megvonását is követelte, azaz a fegyver-, lőszer- és segélyszállítások leállítását. Kicsit egyetértek, mivel Zelenszkij azt mondta, hogy a NATO CSAK "tonnányi gázolajat" küldött neki, ésmegfenyegetett minket, hogy fel fogja mondani a budapesti megállapodást.

Visszatérve Putyin, aaaa, Zelenszkij kivégzéseire.
Emlékeztetem önöket, hogy a halálbüntetést 2000-ben eltörölték Ukrajnában. Mivel hadiállapot van érvényben, az úgynevezett árulót hadbíróságnak (katonai bíróságnak) kellett volna bíróság elé állítani és börtönbüntetésre (tehát nem halálra) ítélni.
Ehelyett megölték, fellebbezés joga nélkül, pontosan ugyanúgy, ahogyan az igazság álszent védelmezői szerint Putyin teszi ezt Oroszországban az ellenfeleivel.
Ráadásul a kevésbé tájékozottak számára nem ez az első alkalom, hogy a Zelenszkij-rezsim pontosan úgy viselkedik, mint állítólag Putyin:
Az ellenzéki parlamenti párt vezetőjét, Viktor Medvedchukot, Vlagyimir Putyin közeli barátját szintén hazaárulással vádolták és letartóztatták az ukrán ügyészek. A Zelenszkij-rezsim két hónappal Medvedcsuk letartóztatása előtt három oroszbarát tévécsatornát is betiltott.
Még abban az évben Zelenszkij három másik kormányellenes csatornát és kiadványt is betiltott.
Mindezeket a médiatilalmakat bírósági határozat nélkül, tehát tisztességes és igazságos demokratikus eljárás nélkül rendelték el. Szóval Putyin!

Ezenkívül Medvedchuk ellenzéki pártjának egy parlamenti képviselője és 24 másik politikusa és üzletembere pénzügyi szankciókat kapott. Azok, akik valóban elítélik a diktatúrák működését, azt mondanák, hogy politikai rendfenntartásról, a sajtószabadság és a polgárok információszabadságának megsértéséről van szó.
A diktatúrák pedig elkerülhetetlenül fegyveres konfliktusokhoz vezetnek, amelyeknek csak az egyszerű emberek a vesztesei.
Szerző: Iosefina Pasal
Forrás: Sold News

Könyvjelző