Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Szuperállam, abortusz és cenzúra a nemzetek Európája helyett – Jerzy Kwaśniewski írása
Olvasási idő: körülbelül 9 perc

Franciaország programja az ideológiai radikalizálódás, az életvédők elleni háború és a politikai ellenfelek cenzúrája.

Szuperállam, abortusz és cenzúra a nemzetek Európája helyett – Jerzy Kwaśniewski írása

2022 elején Franciaország vette át az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztét. Néhány hét eltelte után egy dolog biztos – Franciaország programja az ideológiai radikalizálódás, az életvédők elleni háború és a politikai ellenfelek cenzúrája.

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, elnöki mandátumának kezdetekor beszédet mondott az Európai Parlamentben (EP). Beszédében bejelentette az „abortuszhoz való jog” és a „gyűlöletbeszéd” elleni küzdelem felvételét az EU Alapjogi Chartájába, ami a jogi cenzúra új korszakát jelenti Európában. A baloldali sajtó és a politikusok eufóriája eddig csak az EU Püspöki Közös Bizottságának gyenge tiltakozásába ütközött.
Az Ordo Iurisra, európai szövetségeseinkre és a nemzetállamok bátor kormányaira hárul az a teher, hogy megvédjék Európa nemzeteit a francia elnök által meghirdetett ideológiai háborútól.

A „gyűlöletbeszéd” fogalmának homályos volta évek óta ürügyül szolgált a közösségi oldalak ideológiai cenzúrájára, ahol a szélsőbaloldal radikális indítványaival szembeni bármilyen kritikát „gyűlöletbeszédnek” tekintenek. Ezért olyan veszélyes az Európai Bizottság kezdeményezése, amely ezt a kifejezést az EU egyik legfontosabb szerződésébe „európai bűncselekményként” akarja beemelni az olyan bűncselekmények mellé, mint az emberkereskedelem, a nők és gyermekek szexuális kizsákmányolása vagy az illegális fegyverkereskedelem. A további munkákról azonban a Tanácsnak egyhangú döntést kell hoznia. Éppen ezért az Ordo Iuris ügyvédei már készítik a memorandumot, amelyben felszólítják az EU államainak kormányait a projekt megvétózására.

Látva, hogy a nemzetállamok blokkolják a radikálisan ideológiai projekteket, Emmanuel Macron jogalkotási kezdeményezési jogot akar adni az EP-nek. Az Európai Parlament képviselői már többször is bebizonyították állásfoglalásaikban, hogy szívesebben foglalkoznak a genderideológiával, mint az uniós országok valós szükségleteivel. Az EP az elmúlt hónapokban törvénysértésre uszított, felszólítva a lengyel kormányt arra, hogy ne hozza nyilvánosságra az Alkotmánybíróság ítéletét, nem létező jogszabályokra hivatkozott, álhíreket ismételgetett az úgynevezett LMBT-mentes zónák állítólagos lengyelországi létezéséről, szerződéseket sértett, sőt megpróbálta ráerőltetni akaratát… az amerikai Texas államra, amelyet élesen elítélt a magzati élet védelméről szóló törvény bevezetése miatt.

Az utóbbi évek egyik legveszélyesebb ötlete az „abortuszhoz való jognak” az EU Alapjogi Chartájába való felvételére irányuló javaslat. Az abortuszhoz való jog szerződésbe foglalt elismerése precedenst teremtene. Eddig egyetlen kötelező érvényű nemzetközi jogszabály sem kényszeríti az államokat ennek legalizálására. A radikális baloldal mégis évek óta szorgalmazza az EU úttörő szerepét ebben a kérdésben. Az EP 2021 júniusában fogadta el a szélsőségesen abortuszpárti Matić-jelentést, amelyben az EP-képviselők jogtalanul megállapították, hogy az abortusz „emberi jog”, indítványozva a „kérésre történő abortuszhoz” való korlátlan hozzáférést, a lelkiismereti szabadság korlátozását és a „nemváltoztatási” beavatkozások közpénzekből történő finanszírozását az EU valamennyi államában.

Ahogyan a nairobi ENSZ-csúcstalálkozón megállítottuk a felülről erőltetett abortusz-szabályozásra vonatkozó hasonló kísérleteket, most egy olyan nem kormányzati szervezetekből, politikusokból és kormányokból álló koalíciót építünk, amely kész megállítani azt az ideológiai őrületet, amely aláássa a minden élet tiszteletére épülő európai civilizáció alapjait.

A francia elnök javaslatai egy olyan Európa vízióját tárják elénk, amelyben az EP felülírhatja a tagállamok törvényeit, és amelyben a kérésre történő ingyenes abortusz minden kormány kötelessége lesz, míg a genderideológiával vagy az LMBT mozgalom követeléseivel szembeni tiltakozás „gyűlöletbeszédként” börtönnel lesz büntethető. Egy ilyen Európa többé nem a szuverén nemzetállamok uniója lesz, hanem egy európai szuperállam.

Fel kell használnunk minden jártasságunkat, amelyet az uniós tisztviselők már többször is megtapasztalhattak, hogy megakadályozzuk ezt a projektet. Az EP már két korábbi alkalommal is idegenkedve hivatkozott az Ordo Iurisra, mint a nemzeti szuverenitás és az élethez való jog egyik fő ügyvivőjére. Tetteinkre is felfigyeltek, és felkerültem a Politico portálon az Európa 28 legbefolyásosabb emberének listájára. Az új fenyegetésekkel szemben azonban még intenzívebben kell fellépnünk.

Az EP-képviselők minden fontos szavazás előtt megkapják az általunk készített elemzéseket, amelyekben a szuverenitás, az élethez való jog vagy a család védelme mellett érvelünk. Téziseinket nem egyszer hallhatjuk vissza közvetlenül az EP-ben. Ez volt a helyzet többek között az úgynevezett „reprodukciós és szexuális jogokról” szóló januári vita és a „nemi alapú internetes zaklatásról” szóló decemberi EP-ülés előtt is. Mostantól kezdve még több ilyen elemzésre van szükség, és a legfontosabb érveket közvetlenül az EP elé kell tárnunk. Ily módon nemcsak az uniós politikusok egy csoportját tudjuk mozgósítani, hanem a médián keresztül a tagállamok polgárait is elérhetjük.

Ezért hamarosan európai szervezetek és politikusok, valamint tudósok együttműködésében jelentést készítünk a veszélyben forgó szuverenitásról és az EU által a tagállamokkal szemben elkövetett jogsértésekről. A jelentést egy Brüsszelben, európai parlamenti képviselők és tudósok részvételével rendezett nemzetközi konferencia keretében mutatjuk be. Ez csak a kezdete az EU-tagállamok szuverenitásának védelmét szolgáló analitikai, kommunikációs és szervezési offenzívának.

Ha nem vesszük fel együtt a harcot, mint az uniós államok szuverenitásának eszméjéhez ragaszkodó európaiak az EU fokozódó föderalizálódása ellen, akkor az európai szuperállam – az abortusz ideológiai istenítésével, a radikális gender politika eszközeivel és a „gyűlöletbeszéddel” vádolt politikai ellenfelek mindenütt jelenlévő cenzúrájával – valóssággá válik. Hiszem azonban, hogy együtt szembe tudunk szállni ezekkel a fenyegetésekkel, és meg tudjuk védeni szuverenitásunkat.

 Jerzy Kwaśniewski, az Ordo Iuris elnöke

Forrás:

Könyvjelző