Karpatria
2022. 07. 05.
Leállhat a román autópályaépítés jelentős része

Umbrarescu vállalat abbahagyja a munkát az összes autópálya-építkezésen, 140 km-en, mert az állam nem módosítja a szerződésekben szereplő árakat, tekintettel az építőanyagok árának emelkedésére.

2022. 07. 05.
Teljesen megváltozhat Izrael szerepe az orosz–ukrán háborúban

Drámaian megváltozhat Izrael és Oroszország viszonya, miután az oroszok kiutasították a Zsidó Ügynökséget az országból.

2022. 07. 05.
Putyin háborúja - radikálisan újra kell szabni Európát

Washington segítsége nélkül már az orosz zászló lobogna Lvivben és Odesszában. Mostantól az európai integrációt nem a konfliktusok elkerülésének vágya, hanem a veszélyes világban való sikeres navigálás igénye kell, hogy vezesse. Káncz Csaba jegyzete.

2022. 07. 05.
„Cukkolta” a bocsot, hamar megjelent az anyamedve. Tanulság: a medve nem játék.

Emberre támadt egy anyamedve hétfő éjjel Tusnádfürdőn, a 47 éves magyar állampolgárságú férfi ugyanis nemcsak, hogy megközelítette, de egyes beszámolók szerint meg is érintette a vadállat egyik bocsát.

2022. 07. 05.
Feszültség a román határon. Tiraszpol megfenyegette Moldovát az EU katonai segélyígérete után

Tiraspol ingerültségére a moldovai hadsereg korszerűsítésére bejelentett 40 millió eurós uniós támogatás közepette került sor.

2022. 07. 05.
A negyedik hatalmi ág nem a média, hanem a közvélemény. 33 probléma egy táblázatban -Vukics Ferenc írása 

„Pontatlan, de igen elterjedt megfogalmazás, hogy a sajtó a negyedik hatalom. A negyedik hatalom azonban a nyilvánosság, melynek a sajtó csak az egyik eszköze.” (Bodor Pál közíró, Zalai Hírlap, 1991. október 26.)

2022. 07. 05.
Tizennyolc tudós alapjaiban zúzta szét a német járványkezelést

Megsemmisültek a német járványügyi intézkedések: elégtelen adatközlés, átláthatatlan döntéshozatal, zéró bizonyíték a hatásukra.

2022. 07. 05.
Oroszország és Fehéroroszország kihagyja az idei zsidó olimpiát

Oroszország és Fehéroroszország Izraelbe alijázó sportolói egy különleges zászló alatt versenyezhetnek majd.

2022. 07. 04.
Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet

Jordan Peterson éles kritikát adott ki a Twitterről, miután a közösségi média platform a héten kitiltotta őt. Zárolták Peterson fiókját, miután posztolta gondolatait Elliot Page transznemű színésznőről.

2022. 07. 04.
Lengyelország Ukrajna nyugati részének annektálását készíti elő

A lengyelek és az ukránok között akkora a feszültség, hogy azt sem a NATO, sem Oroszország nem tudja majd feloldani.

2022. 07. 04.
Tüntetők zárták le az Erzsébet hidat: kegyelmet követeltek Budaházyéknak

117 perc a 117 évért – Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

2022. 07. 04.
A belarusz haderő egyesült az orosz hadsereggel

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a belarusz népre nézve veszélyes, hogy elnökük ilyen kijelentéseket tesz. A Belarusz határhoz közeli ukrajnai Lviv polgármestere összehívta a város vezetését, hogy kidolgozzanak egy vészhelyzeti tervet, ha a háborús helyzet eszkalálódna a környéken.

Uramatyám az égben, ha létezel, segíts meg minket!!!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Spanyolországban még a nyáron elfogadtak egy törvényt arról, hogy 12-16 évesek nemet válthatnak szülői, bírói engedély nélkül.

Uramatyám az égben, ha létezel, segíts meg minket!!!

Uramatyám az égben, ha létezel, segíts meg minket!!!
Most hallom, hogy Spanyolországban még a nyáron elfogadtak egy törvényt arról, hogy 12-16 évesek nemet válthatnak szülői, bírói engedély nélkül. Elég bemenniük a hivatalba, kitölteni egy nyomtatványt, majd 3 hónap múlva, ha még mindig úgy gondolják, elintézett a dolog. Ez iszonyat! Ez bűncselekmény a gyermekek ellen!!!!!
Lehet, hogy idős vagyok, de annyira még nem, ne emlékezzek az én tinédzserkoromra, milyen érzelmi zűrzavar volt a fejemben. Hiszen az az időszak, amikor a gyermek keresi felnőtt önmagát, az érés folyamata. Egyszer ezt gondolom, másszor azt. Próbálom elfogadni testem változásait, méricskélem magamat a kortársaimhoz. Keresem a példaképeket, kihez akarok hasonlítani, de közben keresem, miben tudok más lenni a tucatszemélyiségek szürke tömegében. Miben tudok kiválni, hogy észrevegyenek! Hogy rám figyeljenek! Hogy fontosnak érezhessem általuk magamat.

Nekem még viszonylag könnyű dolgom volt kiríni a tömegből sokkal ingerszegényebb környezetben.
Egész Győrt felhajtottam olyan fodrász után, aki tud dauerolni (akkoriban még nem volt divat), hogy csináljon nekem Angela Davis-frizurát, félcombig érő kockás inggel, vaddisznóbőr bakanccsal, és az új farmeromat téglával koptatva, 8 folttal "díszítve" már sokkolni tudtam anyámat, és a felnőtt társadalmat. Jó poén volt, hogy ahány rendőrbe belefutottam, azonnal igazoltatott, ez olyan provokatív, vagány volt.

A 12-16 éves kor nem csak a keresés, hanem a lázadás korszaka is. Lázadni minden ellen, ami van. Nincs mérlegelés, a lényeg a sokkoltatás, a megbotránkoztatás! Nincs annál rémisztőbb egy tini szemében, mint beolvadni a szürke tömegbe.
Ez rendben is van, amíg az abnormalitás határát nem lépi át, ahol már egy életre kihatása van a hebehurgya ötleteinek. A dauer lenő, a ruhatáramat lecserélhetem, de a nemváltás sokkal súlyosabb annál, minthogy egy labilis értékrendű, fejlődésben lévő fiatal dönthessen róla.
Nem cigizhet, nem italozhat, nem szavazhat, de nemet válthat ebben a korban? Micsoda perverz, torz elme találhatott ki ilyen törvényt? Ez simán kiskorúak veszélyeztetése, megrontása! Én börtönnel büntetném a törvényhozókat, ehhez nincs joguk!

Abban az életkorban volt egy ismerősöm, aki egyszer csak kitalálta, hogy ő a fiúkhoz vonzódik fiúként, megnövesztette a haját, fülbevaló a fülbe. Mondjuk az ágyába nem néztem, hogy fiúval hált-e, csak a külsőségeket láttam. Aztán kipattant neki, hogy ő mégis inkább biszex, majd már felnőttként összefutottam még vele tisztes családapaként babakocsit tolva.
Elképzelem, ha akkor engedélyezték volna a nemváltást, mára már vagy lelki toprongy, vagy halott lenne.
/Katona Erika

Könyvjelző