Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Uramatyám az égben, ha létezel, segíts meg minket!!!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Spanyolországban még a nyáron elfogadtak egy törvényt arról, hogy 12-16 évesek nemet válthatnak szülői, bírói engedély nélkül.

Uramatyám az égben, ha létezel, segíts meg minket!!!
Most hallom, hogy Spanyolországban még a nyáron elfogadtak egy törvényt arról, hogy 12-16 évesek nemet válthatnak szülői, bírói engedély nélkül. Elég bemenniük a hivatalba, kitölteni egy nyomtatványt, majd 3 hónap múlva, ha még mindig úgy gondolják, elintézett a dolog. Ez iszonyat! Ez bűncselekmény a gyermekek ellen!!!!!
Lehet, hogy idős vagyok, de annyira még nem, ne emlékezzek az én tinédzserkoromra, milyen érzelmi zűrzavar volt a fejemben. Hiszen az az időszak, amikor a gyermek keresi felnőtt önmagát, az érés folyamata. Egyszer ezt gondolom, másszor azt. Próbálom elfogadni testem változásait, méricskélem magamat a kortársaimhoz. Keresem a példaképeket, kihez akarok hasonlítani, de közben keresem, miben tudok más lenni a tucatszemélyiségek szürke tömegében. Miben tudok kiválni, hogy észrevegyenek! Hogy rám figyeljenek! Hogy fontosnak érezhessem általuk magamat.

Nekem még viszonylag könnyű dolgom volt kiríni a tömegből sokkal ingerszegényebb környezetben.
Egész Győrt felhajtottam olyan fodrász után, aki tud dauerolni (akkoriban még nem volt divat), hogy csináljon nekem Angela Davis-frizurát, félcombig érő kockás inggel, vaddisznóbőr bakanccsal, és az új farmeromat téglával koptatva, 8 folttal "díszítve" már sokkolni tudtam anyámat, és a felnőtt társadalmat. Jó poén volt, hogy ahány rendőrbe belefutottam, azonnal igazoltatott, ez olyan provokatív, vagány volt.

A 12-16 éves kor nem csak a keresés, hanem a lázadás korszaka is. Lázadni minden ellen, ami van. Nincs mérlegelés, a lényeg a sokkoltatás, a megbotránkoztatás! Nincs annál rémisztőbb egy tini szemében, mint beolvadni a szürke tömegbe.
Ez rendben is van, amíg az abnormalitás határát nem lépi át, ahol már egy életre kihatása van a hebehurgya ötleteinek. A dauer lenő, a ruhatáramat lecserélhetem, de a nemváltás sokkal súlyosabb annál, minthogy egy labilis értékrendű, fejlődésben lévő fiatal dönthessen róla.
Nem cigizhet, nem italozhat, nem szavazhat, de nemet válthat ebben a korban? Micsoda perverz, torz elme találhatott ki ilyen törvényt? Ez simán kiskorúak veszélyeztetése, megrontása! Én börtönnel büntetném a törvényhozókat, ehhez nincs joguk!

Abban az életkorban volt egy ismerősöm, aki egyszer csak kitalálta, hogy ő a fiúkhoz vonzódik fiúként, megnövesztette a haját, fülbevaló a fülbe. Mondjuk az ágyába nem néztem, hogy fiúval hált-e, csak a külsőségeket láttam. Aztán kipattant neki, hogy ő mégis inkább biszex, majd már felnőttként összefutottam még vele tisztes családapaként babakocsit tolva.
Elképzelem, ha akkor engedélyezték volna a nemváltást, mára már vagy lelki toprongy, vagy halott lenne.
/Katona Erika

Könyvjelző