Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Ha hozzászoktál már a háború híreihez...
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

Az ukrán háború messze van. Első ijedtségedben -vezényszóra - kiálltál az ukrán nép szabadsága mellett, elfelejtve, hogy most ugyannak a sajtónak és politikának hittél el mindent, amely két évig következetesen félretájékoztatott, hazudott.
No, sebaj, gyűjtöttél is, adakoztál, letudva lelkiismereted ezirányú együttérzését.

Most végre itt a tavasz, nincs korlátozás, lehet bulizni, zabálni éttermekben, sőt: már le is foglaltad a nyári repülőjegyet Törökországba, bár az asszony inkább Egyiptomot látogatta volna.
De hát, az üzemanyagárak, ugyebár megfontolásra késztetik az embert.

Újságot, híreket szoktál-e olvasni? Vagy csak képekig és a videókig jutsz el a tájékozódásban? 
Szánj rá egy percet, mielőtt elkezdesz csomagolni!

Anglia:

Angliában már adják a negyedik oltást, és készülnek az "esetleges" őszi oltási kampányra.
Megkezdődött hétfőn a koronavírus elleni oltás negyedik dózisának beadása az időseknek és az egészségi okokból veszélyeztetett lakossági csoportoknak Angliában.

WHO - Európa

Számos európai ország, így Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia is túl "brutálisan" oldotta fel a járványügyi korlátozásokat, és most az esetszámok hirtelen emelkedésével szembesülnek a koronavírus omikron BA.2 alvariánsának terjedése miatt - jelentette ki kedden Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője Chisinauban.

Ausztria

Ausztria március 9-én oldott, ám máris újból szigorít a covid-szabályain: a jövő héttől újra kötelező lesz FFP2-es maszkot hordani zárt térben.

Románia

A legutóbbi tájékoztatás óta 5140 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, közel 43 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

A koronavírustesztek pozitivitási rátája növekvő tendenciát mutat - jelentette ki kedden Adriana Pistol egészségügyi államtitkár, aki szerint azért még korai lenne a pandémia hatodik hullámáról beszélni. 

Könyvjelző