Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Ha hozzászoktál már a háború híreihez...
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

Az ukrán háború messze van. Első ijedtségedben -vezényszóra - kiálltál az ukrán nép szabadsága mellett, elfelejtve, hogy most ugyannak a sajtónak és politikának hittél el mindent, amely két évig következetesen félretájékoztatott, hazudott.
No, sebaj, gyűjtöttél is, adakoztál, letudva lelkiismereted ezirányú együttérzését.

Most végre itt a tavasz, nincs korlátozás, lehet bulizni, zabálni éttermekben, sőt: már le is foglaltad a nyári repülőjegyet Törökországba, bár az asszony inkább Egyiptomot látogatta volna.
De hát, az üzemanyagárak, ugyebár megfontolásra késztetik az embert.

Újságot, híreket szoktál-e olvasni? Vagy csak képekig és a videókig jutsz el a tájékozódásban? 
Szánj rá egy percet, mielőtt elkezdesz csomagolni!

Anglia:

Angliában már adják a negyedik oltást, és készülnek az "esetleges" őszi oltási kampányra.
Megkezdődött hétfőn a koronavírus elleni oltás negyedik dózisának beadása az időseknek és az egészségi okokból veszélyeztetett lakossági csoportoknak Angliában.

WHO - Európa

Számos európai ország, így Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia is túl "brutálisan" oldotta fel a járványügyi korlátozásokat, és most az esetszámok hirtelen emelkedésével szembesülnek a koronavírus omikron BA.2 alvariánsának terjedése miatt - jelentette ki kedden Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője Chisinauban.

Ausztria

Ausztria március 9-én oldott, ám máris újból szigorít a covid-szabályain: a jövő héttől újra kötelező lesz FFP2-es maszkot hordani zárt térben.

Románia

A legutóbbi tájékoztatás óta 5140 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, közel 43 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

A koronavírustesztek pozitivitási rátája növekvő tendenciát mutat - jelentette ki kedden Adriana Pistol egészségügyi államtitkár, aki szerint azért még korai lenne a pandémia hatodik hullámáról beszélni.

{P2}

 

Könyvjelző