Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

A Kreml figyel: Mi a magyarországi uniós kifizetések visszatartásának következménye?
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Már Moszkvában is felfigyeltek arra a hadjáratra, amit Brüsszel folytat Magyarország ellen. Persze ők más szemmel nézik kívülről mindezt, azon lamentálgatnak, hogy hogy magyar kormány megváltoztathatja semleges álláspontját az oroszellenes szankciókkal kapcsolatban.

A Kreml figyel: Mi a magyarországi uniós kifizetések visszatartásának következménye?

Ezek szerint Moszkvából nézve reálisnak tűnik egy olyan háttéralku, miszerint Magyarország lemond a semlegességről az orosz-ukrán háború vonatkozásában, cserébe pedig megkapja az uniós kifizetéseket.

Nem, ennek semmi realitása nincs, ugyanis, ha ez így működne, akkor Lengyelország már régen magkapta volna a szintén visszatartott pénzeit…

Mindenesetre Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára elmondta, hogy figyelik az eseményeket, és arra az esetre, ha Magyarország feladná semleges viszonyulását, akkor sem kapkodnának:

„Minden a változások de facto megnyilvánulásaitól függ. Egyelőre nem valószínű, hogy megjósolhatjuk ezt a kérdést” – hangsúlyozta Peszkov.

Szeptember 18-án vált ismertté, hogy az EB az Európai Unió történetében először nyújtott be javaslatot mintegy 7,5 milliárd eurós kifizetés befagyasztására az európai költségvetésből Magyarország számára az országban tapasztalható feltételezett korrupció miatt. Megjegyzendő, hogy ezt az intézkedést most az EU Tanácsának kell mérlegelnie a végső döntés meghozatala érdekében.

Mikulas Beck, Csehország európai ügyekért felelős minisztere szeptember 10-én elismerte, hogy Magyarország kiléphet az Európai Unióból a kormány Oroszországgal kapcsolatos álláspontja kapcsán. Elmondta, hogy a következő hónapokban azon fog dolgozni, hogy Budapestet meggyőzze arról, hogy egyezzen meg Brüsszellel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előző nap az EU-miniszterek brüsszeli tanácskozásán felvetette, hogy van-e értelme továbbra is fenntartani az oroszellenes szankciókat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az oroszellenes szankciók kudarcot vallottak, az európai gazdaság összeomlik.

A magyar külügyminisztérium vezetője augusztus 28-án bejelentette, hogy nem hajlandó az orosz olaj és gáz elleni szankciókról beszélni. Felhívta a figyelmet arra, hogy Európa a közeljövőben fizikailag nem tud megszabadulni az orosz energiafüggőségtől.

Itt tart tehát a dolog, és a Izvesztyija összefoglalójából úgy tűnhet, hogy elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor komolyan felvetődik, hogy
Magyarország kilép az Európai Unióból. Véleményünk szerint ez nem reális forgatókönyv, az viszont egyre biztosabb, hogy az Európai Unió kohéziója egyre gyengébb…

Gondoljunk csak bele; ha sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem kapja meg az uniós pénzeket, és ez nem okoz mérhetetlen problémákat (miért jelentene, amikor ezek a pénzek a GDP 2-4%, ettől nem omlik össze egyetlen gazdaság sem!), és az adott körülmények között jól működő gazdaságot működtet, vajon nem azt jelenti, hogy az Európai Uniónak ebben a formában semmi értelme nincs?

Forrás: itthonrólhaza.hu

 

Könyvjelző