Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A MAGYAR KORMÁNY TEGYEN MEG MINDENT A KÁRPÁTALJAI FÉRFIAK KÉNYSZERSOROZÁSA ELLEN
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

"Mindent el kell követni annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarok ne lehessenek golyófogók egy háborús konfliktusban." 
Bencsik János, a Polgári Válasz elnöke 

"Az elmúlt napok eseményeinek tükrében három dolgot kell szem előtt tartanunk.
1. A folyamatosan változó, bizonytalan helyzetben minden közéleti szereplőtől elvárható lenne az önmérséklet, a felelős hozzáállás, és mindenekelőtt a patikamérlegen kimért megszólalások. Ehhez képest Karácsony Gergely kedd délelőtti bejegyzésében az oroszok trójai falovának nevezi a magyar kormányfőt. Egy háborúval fenyegető helyzetben, amikor minden szövetségi rendszerben árgus szemekkel figyelik a partnerek megbízhatóságát, ilyen sommás értékítéletnek – függetlenül annak igazságtartalmától – nincs helye.
Felelős politikus egész egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egy pattanásig feszült helyzetben bármilyen nyilatkozatot tegyen, amely felhasználható saját hazája ellen. Erre még az sem lehet indok, hogy a magyar kormány keleti politikája és az Európai Unióval való, sokszor értelmetlennek tűnő korábbi konfliktusai mennyiben járultak hozzá ahhoz, hogy Magyarország diplomáciai pozíciói ma olyanok, amilyenek. Ezt a vitát le lehet folytatni egy háborús konfliktus előtt és után, de nem közben. 
2. Orbán Viktor az egyetlen ésszerű álláspontra helyezkedett akkor, amikor világossá tette, Magyarország az uniós állásponthoz igazodik. Ezt lehet üdvözölni vagy azt mondani rá: várjuk ki a végét, valóban így lesz-e. Egy dolog azonban elfogadhatatlan: azt lebegtetni, vagy ami még rémisztőbb: egyenesen azt remélni, hogy a nagy globális összecsapásban a Nyugat büntetni fogja renitens szövetségesét, az eddig hintapolitikát folytató Magyarországot. A jelenlegi helyzetben semmi jelentősége annak, hogy milyenek a magyar-orosz kapcsolatok (szerintem túl szorosak), mint ahogy annak sem, hogy a kárpátaljai magyarok elnyomása miatt Magyarország helyesen blokkolta-e Ukrajna nemzetközi kapcsolatait (szerintem helyesen). Ezért mindezek hivatkozási alapot sem képezhetnek abban a vitában, hogy magyar szempontból mi most a helyes, okos és felelős politika.
3. Ebben a konfliktusban számunkra a fontossági sorrend a következő:
1. a kárpátaljai magyarság sorsa
2. a kárpátaljai magyarság sorsa
3. a kárpátaljai magyarság sorsa.
A százezres kárpátaljai magyarság alapvető érdeke, hogy az anyaország következetes és egységes álláspontot képviselve nyújtson számukra támogatást és védelmet.
Ezért a magyar kormányt arra kérem: tegyen meg mindent a határ túloldalán élő honfitársaink kényszersorozása ellen. Kormánypárti és ellenzéki képviselőtársaimat pedig arra: legyünk tudatában a felelősségünknek, és legalább ebben az ügyben ne pártszempontok, hanem a közös nemzeti érdek vezéreljen bennünket."

Forrás: Bencsik János Facebook

Könyvjelző