Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A magyarországi polgármesterek 99 százalékát nem érdekli a választók sorsa
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Erdélyben, Székelyföldön vajon mennyivel állunk jobban?

A magyarországi polgármesterek 99 százalékát nem érdekli a választók sorsa

Vilcsek Ernő, Jákfalva független polgármestere levelét egy olvasónk juttatta el szerkesztőségünkbe. Változtatás nélkül közöljük.

 

Kedves Barátom!

Bizonyára tudod, hogy a rezsiemelések visszavonása miatt megkerestem hazánk összes polgármesterét, hogy közösen álljunk ki a lakosságért, mielőtt még több probléma sújtaná a kizsigerelt és megalázott embereket.
A mellékelt levelet kétszer is elküldtem mindenkinek augusztusban és szeptemberben, de hiába,
mert a közel 3.200 polgármesterből csak 35-en gondolták úgy, hogy álljunk ki a lakosaink védelmében!

A településvezetők 99% még válaszra sem méltatta azt, hogy közösen lépjünk fel a rezsiárak csökkentése érdekében. Mivel én is polgármester vagyok nem értem, a kollégák miért nem érzik úgy, hogy most vétek csendben maradni! A kormány pozitív kommunikációjával ellentétben, ami lakosság védelméről szól,
olyan elszegényedési hullám indul majd el, amit már nem lehet sem helyben, de országos szinten sem kezelni.

Tehát ne csodálkozzunk azon, hogy itt tart az ország és azt tesznek velünk, amit akarnak, ha a polgármesterek 99%-a nem a választóik képviselete miatt, hanem feltehetően csak a busás
fizetés érdekében ül a székében és lapít, mint sz@r a fűben, még olyankor is, amikor a leghangosabban kellene kiállni a magyar emberek érdekében!

Kedves Barátom!
Ezt már nem szabad eltűrni, ezért nekünk kell kézbe venni a sorsunkat, nem pedig kiszolgáltatni magunkat az ilyen megélhetési polgármestereknek és a politikusoknak! Ehhez pedig a legfontosabb dolog, hogy a lakóhelyeteken mindenhol szerveződjetek és keressétek meg azokat, akik a helyi emberek képviseletét a
jövőben tisztességesen el tudják látni, akár polgármesterként vagy képviselőként. Ebben segít az aláírásgyűjtésünk, amivel egy komoly és jó csapatot szervezhetünk minden településen, hogy
ezután országosan is erőt tudjunk mutatni. Aki még nem kapcsolódott be, az itt tegye meg, és szóljatok másoknak is, hogy jelentkezzenek: https://rezsim.com

Emellett még arra is megkérlek, hogy töltsd le a gyűjtőívet innen: https://rezsim.com/assets/downloads/pagea41.pdf, és kezdj hozzá ott helyben a segítők és az aláírók megkereséséhez, hogy ezzel is megismerkedj minél több hozzánk hasonlóan gondolkodó és velünk tartó emberrel. Hidd el, hogy az ország minden településén elég akár „egy fecske” ahhoz, hogy a változás elinduljon. A cselekvés mezejére kell lépni és a népakaratot kell érvényesíteni, mert fel kell nyissuk az emberek szemét, hogy milyen súlyos helyzet lesz a jövőben!

Számítok rád is ebben, mert ha minden településen egy jó közösségünk lesz, akkor nem állíthat meg bennünket senki és semmi sem! Nincs kire vagy mire várni, most jött el a lehetősége annak, hogy kezünkbe vegyük és megváltoztassuk a sorsunkat egy normális ország megteremtése érdekében.

Üdvözlettel: Vilcsek Ernő - Jákfalva független polgármestere

Könyvjelző