Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Az egyetlen és pótolhatatlan Hofi Géza ma ünnepelné a 86. születésnapját
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A nevettető mester már 20 éve nincs köztünk, de ikonikus mondatai és viccei mai napig tovább élnek a köztudatban. A cikk végén talál egy kvízt is Hofival kapcsolatban.

Az egyetlen és pótolhatatlan Hofi Géza ma ünnepelné a 86. születésnapját

Hofi Géza azon művészek közé tartozik, akit nem kell bemutatni senkinek, hiszen még a fiatalabb generáció is jól tudja, ki is volt ő: a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb alakja. Harminckét évesen robbant be a köztudatba a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas humorista, aki többek között elnyerte az érdemes és kiváló művész, illetve a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának járó kitüntetést is.

Magabiztos és határozott jellem volt
A budapesti származású előadóművész nélkül bizonyosan nehezebb lett volna a szocializmusban élni. Hofit a stand up magyarországi megteremtőjeként szokták emlegetni, nem véletlenül, hiszen visszafogott díszlettel, majdhogynem rendezés nélkül, egyedül állt ki az emberek elé és ontotta magából a jobbnál jobb poénokat.

Nem kímélte szellemes megszólalásaival a politikusokat sem

A karrierje beindulása után nagyon hamar megszerette őt az egész ország, amit többen annak tudtak be, hogy a stand up-os rendkívül jól át tudta érezni az átlagember életét és nehézségeit egyaránt. Olykor a politikusoknak - köztük Kádárnak és Orbánnak - és a rendszernek is különleges stílusban címzett néhány szellemes gondolatot, hozzá hasonló módon senki nem tudta előadni a közlendőjét. Sosem állította magáról, hogy ellenzéki, vagy netán forradalmár lenne, ő "szimplán" humorista volt.

hofi

Halálakor óriási űrt hagyott maga után, generációk gyászolták a színészóriást. Élete utolsó éveiben is a színpadon állt, a Madách Kamara Színházban láthatták őt utoljára a nézők 2002. április 7-én három nappal azelőtt, hogy elhunyt volna.

Az utolsó interjú
Az RTL Klub pár hónapja megosztotta a Hofival készült utolsó interjúját. Több hónapig tartó kórházi kezelés után vidáman nyilatkozott az állapotáról és arról, hogy végre visszatérhet a színpadra.

"Jól érzem magam, nincs vizit, nem hoznak hőmérőt, hát, aki ennek nem örül..." - jelentette ki akkor a színművész, aki az Élelem bére című előadásával állt újra közönség elé.

Forrás: Blikk

 

Könyvjelző