Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

AZ IRAKI HÁBORÚ ÉVFORDULÓJÁN…
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

1991-ben e napon indított az Amerikai Egyesült Államok hadereje összehangolt légi, szárazföldi és tengeri támadást Irak ellen az első Iraki-háborúban. (Ott sem volt semmi keresnivalója…)

{P2}

Az előzményekhez tartozik, hogy 1990 augusztus 2.-án Kuwaitot elfoglalta Iraq.

Iraq sohasem fogadta el az internáci britek által megrajzolt iraqi határvonalat, amellyel létrehozták Kuwait államot. Iraq a szomszédos kis Kuwaitot mindig is az országa részének tekintette.

Az inváziója idején Iraq igen súlyos gazdasági gondokkal küszködött, részben az Irán ellen viselt nyolc évig tartó háború költségei miatt. Husszein azzal vádolta Kuwaitot, hogy az a két ország által közösen birtokolt olajmezőn a kvótán felül kitermelt olajmennyiséggel alacsonyan tartja az olaj világpiaci árát. Amikor Kuwait nem volt hajlandó elengedni az Irán elleni háború költségeire felvett kölcsönt, Husszein bekebelezte a britek által szeparált kis szomszédot.

Aztán jött az amerikai meg az általuk belerángatott “szövetségesek” általi ellencsapás…

{P3}

Aztán újabb háborúval sújtották az övezetet, hogy az olajéhségük ki legyen elégítve.
{P4}
Az amerikai katonák tömegével estek a különleges betegségbe (Gulf War syndrome) melynek okát azóta is sikeresen eltussolták… A háború után nemzett gyermekeikben meg tömegével jelentkezett veserendellenesség… Talán az uránfejes lövedékek ?!
{P5}

A háború végeredménye iszonyú környezeti károkozás, a világ civilizációjának bölcsőjében minden múzeum módszeresen kifosztva, és legalább 200 000 civil lemészárolva…

Ennek következményeként támadt az iszonyú iszlám bosszú, a Fasiszlám Állam, amely tombolásában a világ legősibb kultúrájának, a mi műveltségünknek maradékát is megsemmisítette…

MEGSEMMISÜLT NIMRUD VÁROSA

MA 17 ÉVE SEMMISÍTETTE MEG NINIVE VÁROSÁT A FASISZLÁM !

Érdemes ezeken elgondolkozni egy újabb durva háború küszöbén.

Jómagam külföldi nyom(ak)odások helyett inkább a megalapozott, tisztes békére szavaznék…

Van az ukránoknak rendeznivalójuk Lengyelországgal is bőven !!! De…

Verecke híres útján jöttem én,
Fülembe még ősmagyar dal rivall,
Szabad-e Dévénynél betörnöm
Új időknek új dalaival? … írta hajdan Ady
{P6}
Az elrabolt Kárpátaljánk Vereckével, Beregszásszal, Munkáccsal meg természetesen végre hazatérhetne ! Huszt düledékeivel… Ha most jönnének máris, hát egy békés EU-s országban élhetnének biztonságban ruszin és más szeretett nemzetiségeink is…
Úgy Ukrajnát is jobban tudnánk szeretni !!! Sőt, valóban baráti országnak éreznénk…

 No persze máig várunk az 1945 június 29.-én a Szovjetunióhoz csatolt magyar területről (Закарпа́тская о́бласть) a haláltáborokba hurcolt kárpátaljai magyarságért való hivatalos bocsánatkérésre, a kártérítésükre és a lakosság (ethnikai piszkolgatásokkal földúlt) nemzetiségi viszonyainak rendezésére is…


Forrás: hunita.hu

 

Könyvjelző