Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Börtönbüntetésre ítélték Gyurcsány egykori kémfőnökét
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Galambos Lajos, a már megszűnt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját hivatali visszaélés és szigorúan titkos minősített adattal való visszaélés miatt ítélték el jogerősen. Az ítélőtábla szerint a nyugalmazott vezérőrnagy bűnszövetségben és üzletszerűen követte el a bűncselekményt.

Börtönbüntetésre ítélték Gyurcsány egykori kémfőnökét

Jogerős ítéletet hirdetett ma a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa Galambos Lajos, a már megszűnt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója és társainak perében.

Gyurcsány Ferenc egykori kémfőnökét – megváltozatva az első fokú minősítést – a táblabíróság folytatólagosan, vezető beosztású személy által, az előnyért hivatali helyzetével visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében valamint szigorúan titkos minősített adattal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek és

négy év szabadságvesztésre ítélte.
Az első rendű vádlott Jakubinyi György hivatali visszaélés miatt három év, míg Gyarmati György nyugállományú alezredes két és fél év szabadságvesztést kapott. 

Titkosszolgálati szál
A régóta húzódó ügy minősített adatok miatt végig zárt ajtók mögött zajlott, sajtóhírek szerint azonban az Egymásért Egy-Másért Alapítvány 2000-es évekbeli tevékenységével van összefüggésben.

A Gyurcsány kormány idején aktív Földesi-Szabó László egykori rendőr ezredes által irányított alapítvány milliárdos adócsalási ügybe keveredett, az ügyben indult büntetőeljárásban 2012-ben Földesit hat év börtönre ítélték. A tényállás szerint az alapítvány 2005-2006-ban milliárdos értékű árut hozott be az országba adományként, ám azt végül értékesítette.

A titkosszolgálati szál már akkor felmerült, főleg mikor Földesi-Szabó „beszélni kezdett”.
Így került a képbe üzlettársa, az Egymásért alapítója Jakubiny Róbert, valamint az NBH-t 2004- és 2007 között irányító Galambos Lajos, és a hivatal volt műveleti osztályvezetője, Gyarmati György, akik egyébként mindketten az alapítvány kuratóriumának is tagjai voltak.

Mindez alátámasztotta a gyanút, hogy az alapítvány és az NBH között szoros a kapcsolat,

az Egymásért nem tevékenykedhetett volna a titkosszolgálatok tudta nélkül.
A hírek szerint a hivatal vezetői több száz milliós kenőpénzeket kaptak, hogy Jakubinyiék háborítatlanul folytathassák üzleteiket.

Az ügyben még parlamenti vizsgálóbizottság is alakult, amelynek jelentése is alátámasztott a kapcsolatot.

Masszív korrupciós történet
Galambosék peréről ugyanakkor a titkosítás miatt keveset lehetett tudni, Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője korábban az ügyről a Magyar Hírlapnak korábban úgy nyilatkozott, hogy az ország egyik nemzetbiztonsági szolgálatának első számú irányítója egy „nagyon masszív korrupciós történetbe” folyt bele.

Az ügyben először 2017-ben hozott ítéletet a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa. Galambos folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt öt év börtönt kapott, Jakubinyi négyet, míg Gyarmati hármat – szintén vesztegetés miatt. A Fővárosi Ítélőtábla 2018 júniusában azonban hatályon kívül helyezte az első fokú döntést és új eljárás lefolytatására kötelezte a Kaposvári Törvényszéket.

Jogerős ítélet
A megismételt elsőfokú eljárásban a megint elmarasztalták a vádlottakat. 

A törvényszék Jakubinyit kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette miatt három év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra, Galambos Lajost folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés bűntette miatt négy év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra, míg Gyarmatit vesztegetés bűntette miatt két és fél év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az ítélet ellen azonban a vádlottak és védőik is fellebbeztek, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára, amely mai jogerős ítéletében az első fokon kiszabott büntetéseket helyben hagyta, a bűncselekmények minősítéseit viszont megváltoztatta. A vádlottak legkorábban büntetésük kétharmadának letöltése után szabadulhatnak feltételesen.

Mandiner

Könyvjelző