Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Brutális ítélet a Hunnia-perben. Budaházy elsőfokon 17 év!
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Dr. Ignácz György, a bíró minden fogadkozás ellenére, hogy ő törvényes ítéletet fog hozni, ezt most nem volt képes megtenni.

Brutális ítélet a Hunnia-perben. Budaházy elsőfokon 17 év!

Összesen 117 év szabadságvesztés szabott ki a bíró 17 vádlottas ügyben, 15 embert talált bűnösnek, 2 embert felmentett. Az első alkalommal meghozott, 2016-os ítéletben 125 évet szabtak ki 17 emberre.

Tehát ez az ítélet gyakorlatilag megegyezik, viszont egyes vádlottak - többek között Budaházy György - esetében sokkal súlyosabb mértéket tartalmaz, az idő múlása ellenére, és annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok még jobban megdőltek ebben a megismételt eljárásban.

Az ítéletnek az egyes vádlottakra vonatkozó részei:

Budaházy György I. r. vádlott a korábbi 13 helyett 17 éves fegyházban letöltendő szabadságvesztés bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmények miatt. A bűnszervezeti minősítés miatt a feltételes szabdságra bocsátás kizárt. Mivel összesen eddig 455 napot töltött őrizetben és letartóztatásban, továbbá 915 napot házi őrizetben, így összesen 638 nap (1 év 9 hónap) szabadságvesztés tekintendő letöltöttnek.

Ez alapján 15 évet és 3 hónapot kellene fegyházban töltenie, ha ez az ítélet jogerőre emelkedne.

2. rendű 14 év letöltendő (korábbi 12 év helyett)
3. 15 év letöltendő(korábbi 7 év 10 hónap helyett)
4. 8 év letöltendő(korábbi 10 év helyett)
5. 7 év letöltendő (korábbi 9 év helyett)
6. 1 év 6 hónap (3 év próbaidőre felfüggesztve, korábbi 10 év helyett) ez jelentős enyhítés
7. 4 év letöltendő (korábbi 10 év helyett)
8. 13 év letöltendő (korábbi 10 év helyett)
9. 11 év letöltendő (korábbi 6 év 10 hónap helyett) tehát majdnem megduplázta…
10. 2 év 6 hónap letöltendő (korábbi 5 év 4 hónap helyett)
11. 12 év letöltendő (korábbi 7 év 2 hónap helyett) ez majdnem duplázás
12. 2 év 6 hónap letöltendő (korábbi 5 év helyett)
13. 3 év 6 hónap letöltendő (korábbi 5 év helyett)
14. Felmentés
15. 2 év (4 év próbaidőre felfüggesztve, korábbi 10 hónap fogház helyett)
17. Felmentés
18. 4 év letöltendő

A súlyosabb elítélteknek (Budaházy és 4 másik vádlott) a bíró elrendelte az azonnali letartóztatását és őket el is vezették. Álarcos, BV-s bevetési egység jelent meg, azonnal megbilincselték őket és elvitték Budaházy Gyurit és 3 társát, majd már bilincsben kellett ítélet indokolásán jelen lenni. Az eljárás az 50-es évek legrosszabb hangulatát idézte. A hallgatóságból kiszakadt a tiltakozás, felháborodott hangok hangzottak el, megrendelt, koncepciós ítéletet emlegettek, ezért kitiltott mindenkit a tárgyalóteremből a bíró.

Emellett rendkívül magas bűnügyi költséget szabtak a vádlottakra, van olyan, akinek 3 millió forintot kellene megfizetnie. Ezek után kijelenthető, hogy egyértelműen olyan jogtipró, önkényes ítélet született, ami semmilyen módon nem egyeztethető össze a vonatkozó jogszabályokkal. Mivel ebben a megismételt eljárásban lényegében azok a bizonyítékok is megdőltek, amelyeket tudjuk, hogy tisztességtelen, törvénytelen módon szereztek be még Gyurcsány-Bajnai időszakban és ebből kreálták meg a magyar terroristapert.

Abban bizakodik most mindenki, akárhogy is alakul ez a döntés, a másodfokú bíróság nem fogja engedni, hogy ez a gyalázatos ítélet hatályban maradjon, és mint ahogy először is képes volt a törvényességet biztosítani ebben az úgy látszik, a Fővárosi Törvényszék erre képtelen. Dr. Ignácz György, a bíró minden fogadkozás ellenére, hogy ő törvényes ítéletet fog hozni, ezt most nem volt képes megtenni. Egyébként bőven lett volna lehetőség, hogy az ügyet közkegyelemmel rendezze a politika: a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tavaly emléktörvény koncepciót nyújtott be a 2006-os rendőrterrorra vonatkozóan, ezt egy sima feles törvénnyel lehetett volna rendezni.

Most az is felmerült, hogy egyéni kegyelmet kellene minden elítélt vádlottnak igénybe kell vennie gyorsított eljárásban. Így ha már a politika nem mentette meg a hazafiakat, ezt legalább a leköszönő köztársasági elnök megteheti. 

Gaudi-Nagy Tamás is súlyos kritikát fogalmazott meg a bírói ítélettel szemben.

Budaházy György számított a legrosszabbra, egy teljes "menetfelszerelést" is magával vitt, aminek üres zsákját megkapták kétségbeesett és megdöbbent hozzátartozói, felesége, Edda húga, édesanyja, három gyermeke.

Forrás: vadhajtasok.hu

Könyvjelző