Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Élőlánccal állnak ki a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai a felmentett igazgatóhelyettes mellett
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai hétfőn reggel fekete ruhában, élőlánccal veszik körül az iskola épületét, ezzel tiltakozva Dezsőfi György, az iskola igazgatóhelyettesének felmentése ellen.

Élőlánccal állnak ki a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai a felmentett igazgatóhelyettes mellett

Több mint 50 tanár írta alá azt a szolidaritási nyilatkozatot, amelyben közösen állnak ki kollégájuk mellett.

Ahogy a Telex megírta, hétfőtől a tankerület felmentette pozíciójából Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét. A szóbeli indoklás szerint azért, mert élére állt a polgári engedetlenségnek. A tankerület szerint a hatályos törvényekben a polgári engedetlenség nem definiált fogalom, a munkabeszüntetés veszélyezteti a tanulók érdekeit, az igazgatóhelyettesnek pedig kiemelt felelőssége van az iskola jogszerű működésében. Dezsőfi György lapunknak azt mondta: tíz éve az iskola igazgatóhelyettese, szerinte a menesztése nem áll arányban az elkövetett vétséggel.

Pilz Olivér, a gimnázium egyik tanára korábban azt mondta: petíciót fognak aláírni, hogy helyezzék hatályon kívül az elmarasztaló határozatot. Este kiadott szolidaritási nyilatkozatukat a tanárok közül több mint 50-en aláírták, ebben azt írják: szerintük Dezsőfi azon túl, hogy tantárgyait magas színvonalon és eredményesen oktatja, fontos és pótolhatatlan feladatokat lát el a gimnázium életében. Szerintük Dezsőfi igazgatóhelyettesi munkája nélkül nincs biztosítva az iskola zavartalan működése. A nyilatkozatban azt írják:

Elkeserít és felháborít minket, hogy egy kiváló szakembert ezekért retorzió ér. (…) Határozottan kiállunk a véleménynyilvánítás szabadsága, a lelkiismeret-szabadsága mellett.
A tantestület emellett úgy döntött, hogy Dezsőfi felmentése napján, jövő hét hétfőn reggel fél 8 és 8 óra között feketeruhás élőlánccal veszi körül az iskola épületét, jelezve ezzel az eljárás, a példastatuálás elfogadhatatlanságát.

A Tanítanék Mozgalom múlt hét pénteken javasolt gördülő polgári engedetlenséget. Ez azt jelenti, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok. Ezen a héten több iskolából csatlakoztak tanárok a munkabeszüntetéshez. A tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni.

Korábban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár levélben már korábban jelezte a pedagógus-szakszervezeteknek, hogy a polgári engedetlenséget erkölcsileg aggályosnak tartja, és a csatlakozó tanárok rossz példát mutatnak a diákoknak.

Forrás: Telex

Könyvjelző