Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Fellélegzés Magyarországon, Romániában, mindenütt?
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Az épülő Covid-diktatúra egyik napról a másikra meghátrált az orosz-ukrán konfliktus és főként a magyar választások árnyékában? Aligha.

Fellélegzés Magyarországon, Romániában, mindenütt?

Hétfőtől a kormány döntésének értelmében kevés kivétellel bár, de eltöröltek mindent, amit az elmúlt időszakban a „koronavírus megfékezése” jelszó alatt megalkottak. Egy csapásra zárójelessé vált nem csak a mindennapjainkat mérgező maszkviselés, de számos olyan, az emberi életet jóval nagyobb mértékben befolyásoló tényező is, ami borzolta a kedélyeket, családokat tett tönkre, vagy éppen embereket korlátozott oktalan módon. Ám tényleg ilyen egyszerű lenne a történet? Az épülő Covid-diktatúra egyik napról a másikra meghátrált az orosz-ukrán konfliktus és főként a magyar választások árnyékában? Aligha.

A tőlünk keletre eszkalálódó háború jóllehet, úgy tűnik, mintha felülírta volna az eddigi koronavírus-rettegést, és „valamiért” az ukrán „nemzetközi légióba” sem felvételi követelmény a három vagy több oltás, de a víruson dúsgazdaggá növekvő Big Pharma és a mögötte meghúzódó pénzhatalmi elit nyilvánvalóan nem dobta oda a terveit „egy kis lövöldözés” miatt. Sőt, a gyógyszerlobbi és a nyugati elit legalább annyira részese a háborúnak ukrán oldalról, mint amennyire Putyin próbál szerezni egy szeletet a tortából orosz oldalról. Ebben a történetben nincsenek jók vagy rosszak – helyesebben fogalmazva csak rosszak vannak – s ne legyenek kétségeink, hogy a globalista elit járványkreálmánya folytatódik majd (hogy ez a koronavírussal történik-e, vagy esetleg „valami súlyosabbal”, ahogy arról már Bill Gates többször „jósolt”, a jövő zenéje). Ezzel a háttérrel viszont jobban megértjük a hazai enyhülést is.

A nyugati globalista, internacionalista rendszert lemásoló, majd azt nemzeti mázzal leöntő Fidesz és annak holdudvara kapva kapott az alkalmon, hogy átmeneti enyhülést hozzon a megfáradt embereknek. Ahogy a menekültválság idején a Jobbik ostobasága miatt, most ismét szerencséjük volt, hiszen nyilvánvalóan nem a világhatalmi trendek igazodnak a magyar választásokhoz, hanem fordítva, a Covid-járvány mellékvágányra kerülése pedig úgy kellett Orbánéknak a választások előtt, mint egy falat kenyér. Egyszerűbben mondva: a tematika átrendeződése miatt zöld utat kaptak a nyugati világtól az enyhítések, a Fidesz pedig saját helyzetének stabilizálására használja fel azt. Még számomra is meglepő gyorsasággal, egyik percről a másikra oldották fel az eddigi korlátozások 95%-át, pedig ha már itt tartunk, a járványadatok egyáltalán nem mutatnak jobb számokat mondjuk a 3 héttel ezelőttinél. „Különös”.

Nyilván nem Gulyás Gergely, vagy éppen Orbán Viktor változott Teréz anyává és sajnálta meg az egyre elcsigázottabban nyűglődő magyar népet, vagy jutott eszükbe, hogy az elmúlt hónapokban több tízezer embert juttattak a megélhetési létminimum szintjére, vagy éppen törték össze álmaikat. Nem a kórházban a szeretteiket nem látogatható magyarokat sajnálták meg, se nem a bolti eladót, aki 8 vagy éppen 12 órán keresztül viselte a maszkot – lényegében a semmiért.
Nem az oktatás összeomlása aggasztotta őket és nem a dolgozók jogait akarják védeni a kötelező oltást követelő cégekkel szemben. Egyszersmind lóvá tették azokat, akik az oltáskártya nyújtotta előnyök miatt adagolták magukba a soron következő oltásmennyiséget. A globális trendek „követelték” meg a nyitást, amely nem is érkezhetett volna jobb időszakban a Fidesz szempontjából.

Ennek fényében – s tényleg nem akarom elrontani senki örömét – szinte borítékolható, hogy a választások után, ha majd újra fordul a világ kereke, ismét visszatér a Covid-diktatúra, rosszabb esetben megújult formában, amelyet az egyre aggasztóbb gazdasági helyzetünk spékel majd meg egy kis extrával. Nincs tehát vége a dalnak, jó, ha ezt mindenki észben tartja az átmeneti könnyebbség, a tűzszünet ellenére is.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Ui.: Ugyanitt ismét, sokadszorra megbizonyosodtam róla, hogy nekünk még a mindenkori baloldalból is állandóan a leghulladékabb jut. Legalábbis nincs más magyarázatom a dögkút legaljára, ahol a Jakab-féle Lenin-fiúk magukat ünneplik, amiért „megfékezték a járványügyi korlátozásokat”. Igen, ők, akik pár hónapja még szigorúbb szabályozásokat és hatékonyabb oltásprogramot követeltek, és semmit nem tettek azért, hogy enyhítsenek az országban. Ezt is véssük az eszünkbe.
Forrás: Kuruc.info

Könyvjelző