Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Hétfőtől megszűnnek a járványügyi korlátozások Magyarországon
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Feloldják a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat.

Hétfőtől megszűnnek a járványügyi korlátozások Magyarországon

A boltokban, intézményekben zárt térben sem kell maszkot viselni, senki sem kéri majd a védettségi igazolványt, a munkáltatók pedig nem írhatják elő többé az oltást. Gulyás Gergely miniszter előzetes bejelentésével szemben a kormányrendelet szerint az egészségügyi és szociális intézményekben sem kell majd maszk.

A leglátványosabb változás, hogy ismét látunk arcokat zárt térben, hiszen a legtöbb helyen lekerülhetnek rólunk a maszkok. Be lehet lépni enélkül az élelmiszerboltokba, áruházakba, bevásárlóközpontokba, ügyfélterekbe éppúgy, mint a közintézményekbe, színházakba, mozikba, múzeumokba. Az oktatási intézményekben is megszűnik a maszkhasználat – ott, ahol eddig az egyáltalán előírás volt, hiszen igazgatói hatáskör volt az elrendelése. Fel lehet szállni maszk nélkül a MÁV és a Volán járataira, a közösségi közlekedés járműveire is. Sportrendezvényeken sem kell többé maszkot hordani, és a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

Fontos változás, hogy hétfőtől megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamilyen szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sport- és kulturális rendezvényekre, koncertekre, az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényekre sem.
Feloldják a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat.
A védettségi igazolványnak azonban külföldre utazáskor még lehet szerepe, hiszen az egyes országok továbbra is maguk határozzák meg, hogy az oltás(ok) meglétét és/vagy a fertőzésen való átesést igazoló Covid-igazolványhoz kötik-e a belépést.

Könyvjelző