Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Hétfőtől megszűnnek a járványügyi korlátozások Magyarországon
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Feloldják a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat.

A boltokban, intézményekben zárt térben sem kell maszkot viselni, senki sem kéri majd a védettségi igazolványt, a munkáltatók pedig nem írhatják elő többé az oltást. Gulyás Gergely miniszter előzetes bejelentésével szemben a kormányrendelet szerint az egészségügyi és szociális intézményekben sem kell majd maszk.

A leglátványosabb változás, hogy ismét látunk arcokat zárt térben, hiszen a legtöbb helyen lekerülhetnek rólunk a maszkok. Be lehet lépni enélkül az élelmiszerboltokba, áruházakba, bevásárlóközpontokba, ügyfélterekbe éppúgy, mint a közintézményekbe, színházakba, mozikba, múzeumokba. Az oktatási intézményekben is megszűnik a maszkhasználat – ott, ahol eddig az egyáltalán előírás volt, hiszen igazgatói hatáskör volt az elrendelése. Fel lehet szállni maszk nélkül a MÁV és a Volán járataira, a közösségi közlekedés járműveire is. Sportrendezvényeken sem kell többé maszkot hordani, és a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

Fontos változás, hogy hétfőtől megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamilyen szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sport- és kulturális rendezvényekre, koncertekre, az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényekre sem.
Feloldják a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat.
A védettségi igazolványnak azonban külföldre utazáskor még lehet szerepe, hiszen az egyes országok továbbra is maguk határozzák meg, hogy az oltás(ok) meglétét és/vagy a fertőzésen való átesést igazoló Covid-igazolványhoz kötik-e a belépést.

Könyvjelző