Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Ismét megfeszült Horvátország és Magyarország között a húr
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Horvátország azt tervezi, hogy megtiltja az országban kitermelt gáz exportját – jelentette be Davor Filipovic gazdasági miniszter szerdán, súlyosbítva ezzel a szomszédos Magyarországgal már eddig is fennálló feszültségeket.

Ismét megfeszült Horvátország és Magyarország között a húr

A legnagyobb horvát olaj- és gázkonszern, az INA tulajdonosai Horvátország és a magyar MOL, és köztük már számos heves csata dúlt a menedzsmentjogok és a stratégiák körül.

„Azt mondtam a MOL képviselőinek is, hogy az INA idén 703 köbméter gázt tervez kitermelni. A Horvátországban kitermelt összes gáznak elfogadható áron a horvát polgárokhoz, intézményekhez, kórházakhoz és óvodákhoz kell kerülnie” – mondta a miniszter a MOL képviselőivel Zágrábban tartott találkozó után, erről a HRT állami rádió adott hírt.
A miniszter azt is elmondta, hogy erről jövő héten dönt a kormány. Arra a kérdésre, hogy Zágráb betiltja-e a földgáz-exportot, Filipovic azt válaszolta: a kormány utasítani fogja az INA-t, hogy a kitermelt gázt Horvátországban adja el a polgároknak, intézményeknek és cégeknek. Az is elmondta: világossá tette, hogy az INA vezetése már nem élvezi a kormány támogatását, „ezért adta be lemondását Fasimon László, az INA főnöke”.

A MOL 49,8 százalékkal az INA legnagyobb részvényese, míg a horvát kormány tulajdonában nem egészen 45 százalék van. A két fél az elmúlt tíz évben többször pereskedett. Az INA körüli legutóbbi botrányban a horvát hatóságok öt embert tartóztattak le, köztük a konszern egyik magas rangú vezetőjét, akiket azzal vádolnak, hogy olyan rendszert szerveztek, amelyben harmadik feleknek felárral adták el a gázt és osztoztak a nyereségen.

„A botrány oka az INA-ban tapasztalható rossz vezetés következménye. Ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy megváltozzon a konszern vezetése, ragaszkodunk a kivizsgáláshoz, amelyet már kértem, és a kormány javasolni fogja a vezetés horvát tagjainak leváltását is” – mondta Filipovic.
Forrás: Euractiv

Könyvjelző