Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Jogalap nélkül maszkkötelezés visszautasítása
Olvasási idő: körülbelül 9 perc

Az oktatási intézményeknek úgy vélem mindenek felett tiszteletben kell tartaniuk a gyermekek egészséghez való alapjogát, melyet maszkviselésre való kényszerítésük több ponton megsért.

Jogalap nélkül maszkkötelezés visszautasítása

Tisztelt Igazgatónő / asszony/ Igazgató úr tisztelt intézményvezető!

A gyermekek maszkviselésével kapcsolatos tájékoztatását megkaptam, azonban az általam alább felsorolt, tudományosan bizonyított egészségügyi károk miatt a gyermekem eddig sem hordott maszkot, és ezután sem szándékozok maszkot adni rá.

A maszkviselés jogi hátterét illetően kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy melyik jogszabály (törvény vagy kormányrendelet) mely §-a, bekezdése, pontja teszi lehetővé jelenleg az iskolai (intézményi) kötelező maszkviselés elrendelését és bevezetését.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. § (1b) bekezdés c) pontja, és a 232/D. § (1) bekezdés d) pontja alapján ugyanis veszélyhelyzetben maszkviselést kizárólag a Kormány rendelhet el kormányrendeletben.

Ez az oktatási intézményeket illetően nem történt meg.
A járványügyi védekezést meghatározó 484/2020. (XI. 10) Korm. rendelet 1. §-a alapján a maszkviselés kizárólag az egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező, más helyeken pedig nem tilos. Az, hogy a maszkviselés nem tiltható meg, nem jelenti azt, hogy bárki más kötelezővé teheti.

Budapest főpolgármesterének kezdeményezését is visszautasította az EMMI, tehát ő sem rendelheti el, mivel felhatalmazás hiányában jogszerűen nem tud eljárni. Minden felhatalmazás nélküli maszkviselésre kötelezés pedig jogszabálysértő.

Immár nemzetközi tanulmányok állnak rendelkezésre melyek mind az egészségügyi károkozást, mind a maszkok hatástalanságát bizonyítják. Így viselésük értelmetlen és káros is.

Az oktatási intézményeknek úgy vélem mindenek felett tiszteletben kell tartaniuk a gyermekek egészséghez való alapjogát, melyet maszkviselésre való kényszerítésük több ponton megsért.

Sajnálatos a magyarországi szakemberek többségének félrevezetése ebben az ügyben, de bízom az Ön tisztánlátásában, és hiszek abban, hogy levelem elolvasása után nem kényszeríti egészségkárosításra a gyermekeket.

A gyermekek maszkviselésével kapcsolatos káros hatásokról az egyik legjelentősebb tudományos munkát 2021. június 30.-án a Journal JAMA Pediatrics publikálta. A szerzők között van a már jól ismert toxikológus, immunológus prof. Stefan Hockertz és a pszichológus prof. Harald Walach is. A tanulmány megállapítja, hogy a gyerekeknél a maszkok alatt mért CO2 mennyisége már 3 perc maszkhordás után is 13.000 ppm értéket ér el, ami teljesen elfogadhatatlan. A német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal 2008-ban közzétett megállapítása szerint amennyiben a levegő CO2 tartalma meghaladja a 2000 ppm-et, annak egészségkárosító hatása van. A gyermekeknél mért érték percek alatt is ennek a sokszorosa.

Tanulmány elérhető itt: https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2781743

Szintén tudományos folyóiratban megjelent tanulmányok bizonyítják, hogy a maszkok viselése jelentősen növeli a staphylococcus fertőzés, egyéb fertőzések és a másodlagos tüdőgyulladás kialakulásának valószínűségét. Mivel a hétköznapi környezetben jóval több kórokozóval találkozunk mint a kórházi dolgozók steril körülmények között, állandó hőmérsékleten és páratartalom mellett. Testünk izzad, a nedves környezet pedig kedvez a fertőzések maszkokon való megtapadásának és szaporodásának.

Ezeket az egészségügyi eszközöket nem utcai használatra tervezték. Céljuk, hogy műtőben, viszonylag steril körülmények között és állandó hőmérsékleten megvédjék a beteg sebeinek véletlen szennyeződését, és viselőjüket a testnedvek fröccsenéseitől vagy permetezésétől. Vírus elleni védelemre, ahogy a használati útmutatójukban is áll nem alkalmasak. Minimum FFP2-es maszk az ami ameddig steril körülmények állnak fenn alkalmas lehet vírus elleni védelemre, de ez gyermekek számára alkalmatlan.

A maszkok viselése során a gyermekek a szájukon keresztül lélegeznek. A krónikus és hosszan tartó szájlégzés megváltoztathatja az arc fejlődését. Jól dokumentált, hogy azok a gyermekek, akik szájjal lélegeznek, szájdeformitást és megnyúlt arcot alakíthatnak ki.

A maszkviselés pszichológiai károsodása szintén jelentős.

Az arckifejezések szerves részét képezik az emberi kapcsolatoknak, különösen a kisgyermekek esetében, akik csak megtanulják jelezni a félelmet, zavartságot és boldogságot. A gyermek arcának elfedése elnémítja ezeket a nonverbális kommunikációs formákat, és robotizált és érzelemmentes interakciót, szorongást és depressziót eredményezhet. Az emberek beszédének látása a fonetikus fejlődés építőköve. Különösen fontos a fogyatékkal élő gyermekek, például hallássérült gyermekek számára.

Az egyszer használatos maszkok anyaga szintén bizonyítottan egészségkárosító. Michael Braungart professzor, a hamburgi Környezetvédelmi Intézet tudományos igazgatója megvizsgálva azokat több mérgező anyagot is talált bennük. Leírta, hogy sem az FFP2-es sem a sebészi maszkok nem alkalmasak az üzletekben és tömegközlekedésben való használatra, mivel egészségügyi károkat okoznak és veszélyes hulladéknak minősülnek. A legtöbb FFP2 maszk anyaga: polipropilén. Nagy mennyiségben vannak jelen benne még ragasztók, kötőanyagok, antioxidánsok és UV-stabilizátorok, szerves szénhidrogének. Viselője a kémiai összetevőkön túl még azok a mikroszálas részecskéket is belélegzi, amelyek éppen megfelelő méretűek ahhoz, hogy megtelepedjenek a tüdőben, vagy onnan haladjanak tovább a testen keresztül.

Különösen problémásnak minősítette azokat a mikroplasztikus szálakat, amelyek leválnak a maszk gyapjúról. Ezek az un. WHO szálak, melyeket a baleset és munkavédelmi előírások magas szinten kezelnek a munkavédelem területén, mivel igen veszélyes. A tüdő-károsodás így vírus nélkül is bekövetkezik.

A Sars-cov2 - vel és variánsaival a népesség jelentős hányada, pl. a gyermekek 99,9%- ban tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel küzdenek meg, mely által életre szóló immunvédelmet szereznek. Természetes körülmények között 0,002% -os kockázatuk van egy covid miatti halálozás bekövetkeztére. Ez kisebb kockázat, mint az influenzánál!! "Mivel a gyerekek immunrendszere jobban felszerelt a SARS-CoV-2 eliminálására, a gyermekek kevésbé érintettek a COVID-19 megbetegedésben. Ez egyrészt a veleszületett immunrendszer hatékonyságának, a nagyszámú "naiv" T-sejtnek köszönhető sejtes immunitásnak és más koronavírusok által kiváltott keresztimmunitásnak köszönhető."

Forrás: https://www.nature.com/articles/d41586-020-03496-7

Köszönettel és tisztelettel:

XY szülő

Könyvjelző