Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Kijev a magyar 8. osztályos földrajzkönyv módosítását követeli Budapesttől
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője követelte, hogy Magyarország javítsa ki a nyolcadik osztályosoknak szánt földrajz tankönyvet – írja a RIA Novosztyi.

Kijev a magyar 8. osztályos földrajzkönyv módosítását követeli Budapesttől

Korábban az ukrán média arról számolt be, hogy Magyarország egy tankönyvet adott ki, amelyben a Kárpátokat “az egyetlen magas hegységként” jellemezték Ukrajnában, “amelynek lábánál történelmi magyar városok sorakoznak”.

Kijev ezt úgy tekintette, mint egy kísérletet arra, hogy “megfosszák Ukrajnát a Krími-hegység feletti szuverenitásától”. Emellett a tankönyvben van egy rajz, amelyen az ukrán zászlót egy orosz medve tépi szét, valamint amerikai és uniós szimbólumokat viselő férfiak láthatóak. Alatta a felirat: “Kinek a tulajdona legyen Ukrajna?

“Tegnap ukrán diplomaták megbeszélést tartottak a magyar külügyminisztériumban, amelyen hangsúlyozták, hogy elfogadhatatlan az Ukrajnával kapcsolatos valótlan és elferdített tények bemutatása. Követeljük, hogy a tankönyvben szereplő hamis információkat mielőbb korrigálják” – írta Nyikolenko a közösségi médiában.

Korábban Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, hogy az ukrajnai helyzet az EU katasztrofális meggyengülését okozta.

Az ukrajnai különleges katonai művelet megkezdése után a nyugati országok fokozták az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomást. Németország és más uniós országok közösen hat szankciócsomagot fogadtak el, köztük szén- és olajembargót. Az ellátási láncok megszakadása felhajtotta az üzemanyag- és élelmiszerárakat Európában és az Egyesült Államokban.

Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a nyugati országok hosszú távú stratégiája, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét megkárosítsa.

Forrás: oroszhirek.hu

Könyvjelző