Karpatria
2022. 11. 03.
Az USA és a szaúdi hírszerzés szerint Irán két napon belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát

A vészhíreket az Egyesült Államok hozta nyilvánosságra, valamint azt írták, habozás nélkül be fognak avatkozni saját érdekeik és partnereik védelmében.

2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

A Mi Hazánk Bács-Kiskun megyei képviselője egy egészségügyi adattér programról interpellálta a belügyminisztert (Pintér nem volt a teremben), amely enyhíti az orvosi adatok titkosságának szabályait.

Az Európai Unió idén májusban indította útjára az európai egészségügyi adattér programját, amelyben a tervek szerint öt éven belül az egészségünkkel kapcsolatos valamennyi információ megjelenik, ha egészségügyi ellátást veszünk igénybe – kezdte felszólalását Szabadi István.

Az egészségügyi adatok határokon átnyúló megosztásának csak az egyik célja, hogy az egészségügyi adatainkhoz EU-szerte azonnal hozzáférjünk. A „másodlagos cél” az összesített egészségügyi információk felhasználása az ún. közérdekű projektekhez, így például a tudományos kutatás, a gyógyszergyártás és a politikai döntéshozatal számára.

Az európai egészségügyi adattért a nemzeti egészségügyi adatbázisok összekapcsolásával tervezik létrehozni, melynek alapját Magyarországon a 2017. november 1-jétől működő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (vagyis az EESZT) jelenti, ami az egészségi állapotunkkal kapcsolatos információkat 2020. júniustól a magánellátásra kiterjedően is tartalmazza.

Az egészségügyi adatok érzékeny személyes adatnak (ún. különleges adatnak) számítanak, amivel mi magunk rendelkezünk. Ennek ellenére az EESZT-ben digitális önrendelkezés keretében csak hozzáférési korlátozásokat tudunk beállítani, a meglévő adatok törlésére nincs lehetőségünk, ami a GDPR 17. cikkébe ütközik.

Az EESZT-t működtető Országos Kórházi Főigazgatóság az érintett hozzájárulása alapján, vagy törvényben meghatározott esetben személyazonosításra alkalmas módon, egyéb esetben személyazonosításra alkalmatlan módon adatot szolgáltat az EESZT-ben tárolt egészségügyi adatainkról.

Ilyen törvényben meghatározott esetet jelent a különleges jogrend, ami az orosz–ukrán háború miatt kihirdetett veszélyhelyzet okán november 1-jéig fennáll, és ezalatt az idő alatt az egészségügyi válsághelyzeti ellátásra vonatkozó rendelkezéseket kell automatikusan alkalmazni.

Kérjük Tisztelt Miniszer Úr válaszát azzal kapcsolatban, hogy az EESZT-ben tárolt egészségügyi adatokat határon átnyúló egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó információcsere keretében mely tagállamoknak adtak át, az elektronikus betegségregiszterbe és

a pandémia értékelő regiszterbe feltöltött egészségügyi adatainkhoz kik férnek

hozzá, 2020. január 31-ig visszamenően az operatív törzs és munkaszervezete egészségügyi adatainkat milyen célra használta fel, feldolgozásukkal kiket és mennyiért bízott meg, az egészségügyi adatainkat eladták-e és mennyiért külföldi gyógyszer-, illetve vakcinagyártók cégeknek, a befolyt bevétel hova került? – tette fel a kérdést Szabadi István a Mi Hazánk képviselője.

A választ Rétvári Bence államtitkár prezentálta, aki kifejtette, hogy az e-receptek kibocsájtása óta naponta 800.000 adat kerül feltöltésre, és ez “egy nagyon jó és korszerű rendszer”. Rétvári szerint ez segít abban, hogy mindenki minél hamarabb meggyógyuljon és már külföldről is a csodájára járnak.

A KDNP-s politikus úgy véli, hogy ezek jó és előnyös dolgok és mindenki maga engedélyezheti az adatait és annak kezelési körét. Hozzátette: mindenkinek nagyon nagy biztonságban vannak az adatai.

Szabadi István jelezte, hogy nem tudja elfogadni a választ, hiszen nem lehet tudni azt, hogy pontosan kik férnek ezekhez az adatokhoz hozzá. Szabadi kifejtette: egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó – tette hozzá.

Magyar Jelen nyomán

Könyvjelző