Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Lám! Lehet konstruktív, normális, kemény párbeszéd kormány és ellenzék között!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Dúró Dóra: “demográfiai katasztrófa fenyeget”, Orbán Viktor: “egyetértek”

Lám! Lehet konstruktív, normális, kemény párbeszéd kormány és ellenzék között!

” Van-e elég bátorsága, miniszterelnök úr? ” címmel nyújtott be azonnali kérdést Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese Orbán Viktor miniszterelnöknek. 

Az országgyűlés alelnöke emlékeztetett arra, hogy 2011 óta Magyarországon a termelékenység soha nem csökkent, de idén még ez is bekövetkezhet. Gyermekvállalás helyett a családokat ma a mindennapi gondok terhelik, amelyek a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikájának a következményei. Ezek között ordító aránytalanság, hogy

a német autógyárak nagyságrendileg annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a teljes rezsivédelmi alapra fordít
– mutatott rá a képviselő.

Dúró Dóra hozzátette: jelenleg a potenciálisan gyermekvállaló korban lévő fiatalok többségének még a lakhatása sem megoldott, a családtámogatások inflációkövetővé tétele hathatós megoldás lenne a jelenlegi helyzetben.

Ha az elmúlt 12 év tendenciája folytatódik, akkor egy fenntarthatatlan államháztartás felé rohan Magyarország. Mit tesznek annak érdekében, hogy elkerüljük az összeomlást ?– tette fel kérdését a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

Orbán Viktor komoly kérdéseknek nevezte az elhangzottakat, majd arról beszélt, hogy az inflációkövető családtámogatás államcsődhöz vezetne, az állam csak a nyugdíjakat tudja inflációhoz kötni.

“Ennél többet nem tudunk vállalni”
– vallotta be a miniszterelnök.

A családok támogatása ügyében Orbán Viktor úgy értékelt, hogy a kormányai sok erőfeszítést tettek a demográfia ügyében, de beismerte, hogy áttörést nem sikerült elérni.

Reagálásában Dúró Dóra újabb két aspektust ajánlott a kormány figyelmébe. Az egyik, hogy idén 70 olyan nap van, amikor a családoknak kell gondoskodniuk a gyermekük felügyeletéről az átgondolatlan iskolai szünetek miatt, továbbá kínzó probléma az édesanyák szülési korának kitolódása. Szemléletváltásra és új területek megnyitására van szükség – összegzett Dúró.

“Minden szavával egyetértek”  – kezdte záró válaszát a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy a covid és a gazdasági válság ellenére a kormány semmilyen családtámogatást nem vett el, ami persze közvetlenül igaz, de például a KATA adózással működő családi vállalkozásokra tekintve már beszélhetünk családellenes intézkedésről.

“Számolunk, osztunk, szorzunk és azon vagyunk, hogy kitolhassuk az SZJA-mentességet akár 30 éves korig a nők esetében” – ígérte meg Orbán.

Forrás: Magyar Jelen

Könyvjelző