Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Magyar egészségügy: a jó eséllyel menthető betegek is halálra ítéltetnek
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Az igazi felelősök nem a covid alatt kiégett, befásult orvosok és ápolók, hanem a döntéshozók. Azok, akik vagy képességük csekély volta miatt, vagy cinizmusukban és megfelelni akarásuk által kételyeiket elnyomva létrehozták azt a szörnyűséget, ami a mai egészségügyet jellemzi.”

Magyar egészségügy: a jó eséllyel menthető betegek is halálra ítéltetnek

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő közösségi oldalán osztott meg egy, a Magyar Narancs hasábjain megjelent, dr. Lőrincz Balázs Bendegúz tollából származó cikket, amely a jelenség okait boncolgatja.

A világhírű, Frankfurtban praktizáló magyar professzor publicisztikája szerint az utóbbi hónapokban egyre több olyan magyar beteg keresi meg, akiknek rosszindulatú daganatát hazai kórházakban operálhatatlannak nyilvánították. Az érintettek udvariasan, félszegen érdeklődnek az orvosnál, hogy megnézné-e a leleteiket, illetve amennyiben Lőrincz vállalja a műtétet, elmennének hozzá Németországba, a teljes költség vállalása mellett.

A specialista elmondása szerint nemcsak jómódú páciensek érkeznek hozzá Magyarországról, és nemcsak ők vállalják a kifejezetten borsos árakat:

 „Az esetek túlnyomó többségében hamar kiderül, hogy 1. átlagos életszínvonalú, jellemzően az idősebb korosztályhoz tartozó magyar emberekről van szó, akik végigdolgozták az életüket, egész életükben fizették a tb-járulékot, és egyszerűen még élni akarnak; 2. a tumor, amelyet egy fővárosi súlyponti kórházban vagy megyei kórházban operálhatatlanná nyilvánítottak, az objektív kritériumok és a nemzetközi szakmai irányelvek alapján egyáltalán nem az, hanem jó onkológiai és funkcionális eredménnyel bizony operálható.”

A professzor szerint ráadásul nemcsak olyan különleges esetekben fordulnak hozzá, amelyekhez itthon nem vagy csak nehezen hozzáférhető eszköz, robot vagy rekonstrukciós plasztikai kompetencia szükségeltetik, hanem döntő többségben vannak a teljesen „átlagos” tumorokkal élő betegek. Olyan esetekről van szó, amelyek kapcsán itthon korábban fel sem merült, hogy nem végzik el az operációt. „Mert volt rá szándék” – írja Lőrincz.

Kunetz a következőképpen kommentálta az aggasztó helyzetképet:

„Nem, eszem ágában sincsen felmenteni az orvostársadalmat, amely maga dugta hurokba a fejét a jogállási törvény zsarolásának engedve. Azonban az igazi felelősök nem a covid alatt kiégett, befásult orvosok és ápolók, hanem a döntéshozók. Azok, akik vagy képességük csekély volta miatt, vagy cinizmusukban és megfelelni akarásuk által kételyeiket elnyomva létrehozták azt a szörnyűséget, ami a mai egészségügyet jellemzi.”

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara azonnali megoldásokat sürget, álláspontjuk szerint nincs több vesztegetni való ideje a honi egészségügyi szektornak.

Forrás: covidoltas.info

Könyvjelző