Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Magyarországnak nincs szüksége NATO-erősítésre az ukrán válság miatt
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Az ukrán válság miatt Magyarországot közvetlen veszély nem fenyegeti – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta ugyanakkor, hogy más államokkal ellentétben Magyarország nem igényli, hogy ide NATO megerősítő erők jöjjenek.

Benkő Tibor elmondta: a honvédség értékelése szerint az ukrán határ menti orosz haderőátcsoportosítások nem utalnak arra, hogy Oroszország le akarná rohanni Ukrajnát.

Kitért arra is, hogy nemzeti érdek a hazai fegyverfejlesztést és -gyártást. Hozzátette: a honvédség ellátásának biztosítása mellett a hadiipar húzó ágazata tud lenni a nemzetgazdaságnak.

Magyarország védelmi minisztere megismételte, hogy ellenzik Ukrajna NATO-csatlakozási törekvéseit.

Benkő elmondta, hogy Magyarország sokáig támogatta az ukrán NATO csatlakozási szándékát, de Ukrajna olyan irányba mozdult el és lépett fel a Kárpátalján élő magyar kisebbséggel szemben, ami egy szövetségen belül elfogathatatlan.

Kijev és Budapest régóta vitában áll egymással a Kárpátalján élő magyar kisebbség ukrán jogtiprásai miatt. A régió a 20. század elejéig magyar fennhatóság alatt volt, majd többször gazdát cserélt, és a második világháború után a Szovjetunióhoz, majd Ukrajnához került.

Az Ukrajna és Magyarország közötti kapcsolatok gyorsan romlásnak indultak, miután a kijevi Majdant követően hatalomra kerülő kormány ellentmondásos oktatási és nyelvtörvényt fogadott el, amelyek erősen korlátozzák az etnikai kisebbségek jogát arra például, hogy az iskolákban az anyanyelvükön tanulhassanak.

Forrás: Orosz Hírek

Könyvjelző