Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Ő a Fideszt választotta a cigányok helyett, vamzer lett
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

Az ORÖ-botrányok hagyatéka.

Ő a Fideszt választotta a cigányok helyett, vamzer lett

Nem segítette a Fidesz, a magasabb polcon lévő politikusokat csak később értesítette arról, hogy lecsukatta az Országos Roma Önkormányzat elnökét – mondta a Szabad Európának Farkas László, aki az ügyészség segítségével egy héttel ezelőtt átadott 18 millió forintot az ORÖ elnökének azért, hogy átvegye tőle az elnöki székét és lízingelt képviselőit. Varga Zoltán, az ORÖ elnökhelyettese szerint a Fidesz állhat a kreált bűncselekmény mögött, amelybe szerinte belehúzták Agócs Jánost.

Az ügyészség szerint lemondásra készült, miután átvett 18 millió forint kenőpénzt a székéért cserébe Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Agócsot a helyszínen őrizte vette a rendőrség, és kezdeményezték egy hónapra az előzetes letartóztatását. Azóta kiderült: Agócs Jánost egyik politikai ellenfele, Farkas László húzta csőbe, akit azóta sokan vamzernek, árulónak kiáltottak ki azért, mert „becsapdázta” az elnököt. Az 1995-től működő Országos Cigány Önkormányzatnak – amelyet később Országos Roma Önkormányzatra kereszteltek – eddig hat elnöke volt. Hatból hármat valamilyen bűncselekményért elítéltek, kettő közülük börtönbe is ment. Azonban akinek a regnálása alatt milliárdok tűntek el, a mai napig szabadlábon van, ráadásul már nyolc éve nyomoznak az ügyben, amelyben Farkas Flóriánt eddig még tanúként sem hallgatták ki.

Becsapdázva
„Nyár közepén felhívott az egyik képviselőtársam, és azt mondta: Figyelj már, ez a hülye Agócs Jani el akarja nekem adni az elnöki pozícióját! Hát én meg röhögve mondtam neki, hogy miért nem mondtad neki, hogy engem érdekel. Néhány nap múlva hívott is Agócs, hogy hallotta, hogy engem ez érdekelne… Én meg hüledeztem magamban, hogy úristen, ez komolyan vette! Hát mondtam neki, hogy gyere le, beszéljük meg”

– mesélte a Szabad Európának Farkas László, Tiszabura polgármestere, egyben az Országos Roma Önkormányzat képviselője, hogyan húzta csőbe Agócs Jánost, a szervezet elnökét. A két – egyébként hónapok óta rosszban lévő – politikus meg is beszélte a találkozó időpontját. Farkas László előkészítette polgármesteri hivatalában az egyik szobát a találkozóra, és tárt karokkal várta augusztus 11-én politikai ellenfelét és reménybeli üzlettársát. Agócs János el is ment a találkozóra, és elmondta: összesen harmincmillió forintot kér azért, hogy lemondjon az Országos Roma Önkormányzat elnöki székéről, és átadja Farkas Lászlónak.

„Agócs János 18 milliót akart első részletben tőlem magának, kiszámolta, hogy a ciklusa végéig ő még ennyi juttatást kapna elnökként. Még 12 millió forintot pedig azért kért, mert neki is voltak úgymond befektetései, a szószólói szavazás sokba került neki. Név szerint ki is mondta, hogy kiket fizetett le, és azt is, hogy szeretné, ha ez a befektetése megtérülne 12 millió forint formájában”

– magyarázta a tiszaburai politikus lapunknak, aki azt is elmondta: az ORÖ elnöke biztosan nem tudta, hogy a megállapodásról hangfelvételt készített. Farkas László néhány napig még gondolkozott, mit tegyen, végül besétált a hangfelvétellel az ügyészségre.

Nemzetiségi szószólók
A nemzetiségi szószóló jogintézményét az Alaptörvény deklarálja, amely kimondja azt is, hogy a nemzeti kisebbségek a magyar politikai közösség részei, és államalkotó tényezők. 2012-től törvény garantálja, hogy a romák is nemzetiségi szószólót küldhessenek az Országgyűlésbe, akinek elsődleges feladata az, hogy az adott nemzetiséget képviselje a parlamentben. Jogilag mind a tizenhárom hazai nemzetiségnek van lehetősége nemzetiségi szószólót küldeni a parlamenti patkóba. A nemzetiségi választók ily módon szószólókat, illetve – kellő számú választó és érvényes szavazat esetén – kedvezményes mandátumú nemzetiségi képviselőt küldhetnek a parlamentbe. Csakhogy a nemzetiségek többségének valójában nincs lehetősége erre, mivel kevesen vannak. A hazai cigányságnak volt esélye rá, de tavaly novemberben a belviszályok miatt ez a lehetőség is elúszott. A szószólói választáson Agócs János és Farkas Félix indult, végül három szavazattal a most lecsukott ORÖ-elnök nyert. A vesztes Farkas Félix pártja, a Lungo Drom megtorpedózta az eredményt, amelyet az Alkotmánybíróság év végén semmissé nyilvánított, mondván: Alaptörvényt sértő volt Agócs János szószólóvá választása. 2022-ben kellett volna új választást tartaniuk, de akkora balhé volt, hogy a küldöttek nem tudtak dönteni, végül lecsúsztak a nemzetiségilista-állítás lehetőségéről is.

Forrás:Szabad Európa

Könyvjelző