Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Óvatosan a fesztiválozással – Doktor Rusvai őszre várja a hatodik hullámot
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Ismét kifejtette szakértői véleményét Rusvai Miklós. Az állatorvos-virológus azután osztotta meg véleményét, hogy a hatodik járványhullám miatt Németországban ismét kötelező a maszk és a negyedik oltást is fel kell venniük.

„Igazság szerint már most egy kicsit több eset van, mint két-három héttel ezelőtt, de mivel a koronavírus örökítőanyaga jelentősen nem emelkedett a szennyvizekben, sőt a múlt heti adatok továbbra is csökkenő tendenciát mutattak, én úgy gondolom, hogy esetszám tekintetében nem várható jelentős emelkedés a következő hetekben. Igazi járványhullámra tehát nem számítok” – mondta Rusvai a Ripostnak.

Azt is hozzátette, hogy a koronavírus tüneteiben jelentős változás nem lesz. Továbbra is a torokfájás, hőemelkedés és légzőszervi megbetegedések lesznek jellemzőek a fertőzöttekre.

„Én továbbra is őszre várom a hatodik hullámot”  – tette hozzá a virológus, aki szerint a fesztiválszezon hatással lehet a vírus terjedésére.

Rusvai kifejtette álláspontját a majomhimlővel kapcsolatban is. Véleménye szerint ennek a vírusnak nehezebb a terjedése, mint a koronavírusnak, de az aggasztó, hogy egyszerre sok Afrikán kívüli országban megjelent. Rusvai a HírTV-ben arra figyelmeztetett, hogy a majomhimlőt akkor lehet megelőzni, ha körültekintően megyünk a strandra, betartjuk a tisztasági előírásokat és nem váltogatjuk túl gyakran a szexuális partnerünket.

A majomhimlő terjedése a WHO szerint felgyorsulhat a nyári hónapokban Európában, amikor több száz Pride rendezvényt, zenei fesztivált és egyéb tömeges összejövetelt tartanak.

Magyar Jelen

Könyvjelző