Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Perintfalvi Ritát feljelentette a a magyar katolikus püspöki kar
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

"találkozhattam azzal az egyházzal, amiről Ferenc pápa álmodik és azzal az egyházzal, ami miatt én is teológus lettem."

Perintfalvi Ritát feljelentette a a magyar katolikus püspöki kar

NA, MOST MÁR EL TUDOM MESÉLNI!
Feljelentett a magyar katolikus püspöki kar a grazi megyéspüspöknél és az egyházijogi törvénykönyv két paragrafusára hivatkozva követelte a megbüntetésemet.

Gondolom azért nála, mert 2019 óta a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának tanára vagyok.
Az ok két Fb-posztom, amiben nagyon erőteljes módon kritizáltam a magyar egyházak – köztük a sajátom – kollaboráns magatartását az áprilisi parlamenti választások kapcsán. A megbüntetésemet ráadásul olyan módon követelték, hogy engem előtte meg sem kerestek, még csak beszélni sem akartak velem. Vagyis megvádoltak úgy egy külföldi püspöknél, aki még magyarul sem tud és akinek semmi köze a magyar politikához, hogy engem, mint vádlottat meg sem hallgattak. Holott ezt még az egyházjogi törvénykönyv is megköveteli ilyen esetekben.

Azóta voltam a grazi püspöknél, ahova a dékán és egyik kollégám is elkísért. És persze előtte szinte minden grazi kollégámnak elmeséltem, hogy milyen módon próbálnak tönkre tenni engem. Így őszintén elmondhatom, hogy azon a napon, amikor az osztrák püspök előtt álltam egy egész fakultás állt mögöttem. A beszélgetés a püspökkel pedig olyan megérintő, emberi és spirituális élmény volt, amiben idehaza még soha életemben nem volt részem. Valóban találkozhattam azzal az egyházzal, amiről Ferenc pápa álmodik és azzal az egyházzal, ami miatt én is teológus lettem.

Viszont mélységes szomorúsággal tölt el, hogy a magyar katolikus egyház nem ilyen. És ezen a ponton el is akad a szavam. Én továbbra is kész vagyok a velük való párbeszédre. Bár erre szerintem soha az életben nem fog sor kerülni.

P. S. A beszélgetés részleteit nem szeretném kiadni, a hivatalos választ az érintettek hamarosan megkapják. Az egész helyzet tovább erősítette a megbecsülésemet és értékelésemet Ausztriában. Főként azért, mert a hír futótűzként terjed... És az elmúlt hetekben megszámlálhatatlan sok kollega, tudós, újságíró stb. ajánlotta fel a segítségét nekem. Bár ezt a posztot közülük csak kevesen értik, mégis nagyon köszönöm nekik a támogatásukat és a kiállásukat! És hála legyen Istennek is, aki mindig a jogfosztottak oldalán áll! 


A két kritikus posztot itt tudjátok olvasni:
https://www.facebook.com/perintfalviritapublik/posts/504900711046508

https://www.facebook.com/perintfalviritapublik/posts/pfbid02hHxRPbmp73H4897sYQ7dxHwYBY3nrKPiThn3Q1z1dmAtvaeAZe3U2nFfkWDYcYCRl

Forrás: Perintfalvi Rita Publik/Facebook

Könyvjelző