Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Te tetted ezt, király! – Szakács Árpád írása a Budaházy-ítéletről
Olvasási idő: körülbelül 11 perc

És most a fideszesek megszokott módon újra elővehetik a gyáva, opportunista, megalkuvó kispolgári énjüket, amivel újfent magyarázatot keresnek mindenre, ami valóságként szembejön az úton és lehet hümmögni, hogy de így, de úgy, meg de amúgy.

Múlt év augusztusában két ember csöngetett be hozzám azzal, hogy aláírnám-e a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót.

Ha még emlékeznek a kedves olvasók rá, akkoriban a Fidesz teljes kommunikációja a 2006-os véres rendőrterror 15 évvel azelőtti történéseit próbálta aktualizálni. Készült is egy El*urtuk c. film, amiből persze a kínos részletek kimaradtak, például a páncélautóján elmenekülő hős Orbán Viktor epizódja.

 Visszatérve a két emberünkre, ahogy ez nálunk, vidéken lenni szokott, beinvitáltam őket, a teraszon leültünk egy kis frissítőre a nyári hőségre való tekintettel. Kérdésükre válaszolva pedig azt feleltem: 

Úgy nézek én ki, mint aki nem ír alá egy ilyen fontos kezdeményezést? Van-e épelméjű ember, aki ezt a Gyurcsánynak nevezett hibbant trógert ne látná vaskos rácsok mögött? De most inkább ne firtassuk, hogy ebben a nagy melegben Orbán Viktornak köszönhetően miért nem a hűvösön csücsül a nagy ellenség? Akkor maguk nem tudnának aláírásokat gyűjtögetni – élcelődtem egy kicsit. Majd tovább folytattam:

– Nyilván aláírom a kezdeményezést, de cserébe válaszoljanak meg egy kérdést, ami az akkori eseményekkel kapcsolatos. Rendben?

– Természetesen! – bólogattak közös egyetértésben az embereink.

Amit most mondok, – folytattam – az leellenőrizhető az okostelefonjaikon keresztül. A lényeg: a 2006-os Gyurcsányi terror idején a kormányzat és a rendőrség közötti kapcsolattartásban értelemszerűen a belügyminisztérium államtitkársága fontos feladatot látott el. Név szerint Jenei Zoltán helyettes államtitkár szerepét emelném ki. Hogy ez konkrétan a terrorral kapcsolatban milyen szerep és felelősség volt, azt most ne firtassuk, de nyilvánvalóan a 2010 utáni orbáni elszámoltatásban Jenei úr pályázhatott volna a koronatanú szerepére, ahol a börtönkosztért cserébe sok érdekes dolgot mondhatott volna. Mert hogy sokat tudott, az nyilvánvaló tény, hiszen a munkakörébe is tartozó dolgokról van szó. Amúgy  Jenei úr állíttatta fel a Fidesz képviselői által állampolgári engedetlenségi akcióként lebontott kordont az Országház előtt.

2010-ben természetesen, ahogy az Orbán Viktor-féle kemény mondatokból megszokhattuk, Jenei urat is utolérte a végzete, a Fidesz ökle az ő fejére is lecsapott. Tudják, mi lett vele 2010 után? De ez még nem az a kérdés, amire választ várok! – fordultam feléjük.

Árpád, fogalmunk sincs róla – válaszolták őszinte csodálkozással.

Jeneit Orbán Viktor Belügyminisztériuma kinevezte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalába gazdasági elnökhelyettessé. 2012-2015 között pedig a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség gazdasági elnökhelyettese lett majdnem 1 milliós fizetéssel. Innen csak felfelé ívelt a karrierje.

Balog Zoltán Emmi-miniszter előterjesztésére 2015-2020 között a Pécsi Tudományegyetem kancellári posztját töltötte be, ahol kiemelkedő szerepe volt abban, hogy ez a felsőoktatási intézmény megmaradjon balliberális fellegvárnak. 2019-ben magas kitüntetést is kapott Pintér Sándortól. 
A kérdésem: önök szerint hogy kerülhetett erre sor? Ha magyarázatot adnak rá, azonnal aláírom a petíciót – mondtam határozottan, miközben hátradőltem a székben.

Rodin minden bizonnyal a tanácstalan ember szobrát alkotta volna meg a két úrról, ahogy azok próbálták leplezni a zavarukat.

– Hát ez.. e…. ez, öööö… ööö – nagyjából ennyit tudtak kipréselni magukból.

Mivel az én szívem sincs kőből, és láttam a reménytelen helyzetet, ezért még mielőtt felálltak volna, jeleztem, hogy ha nem megy a válasz, van egy mentőkérdésem. Ha arra felelnek, akkor felejtsük el az előzőt.

Halljuk! – mondta megkönnyebbülten az egyikük.

És tudják mit csinál most a már említett Jenei úr?

– Fogalmunk sincs … – mondták határozottan.

Jeneit, aki a 2006-os terror idején a Gyurcsány-kormány tagja volt, most Orbán Viktor az egészségügy teljhatalmú urává nevezte ki. 
És az lenne a kérdésem, hogy erre önök szerint hogy kerülhetett sor?

– ………….. – nagy levegővételek, tanácstalan egymásra nézések és egy szó… Hmmmm… – ennyi volt a válasz.

Gondoltam, jöhet a kegyelemdöfés. Rezzenéstelen arccal felajánlottam a ráadáskérdést az aláírásért cserébe. Láttam az arcukon, tudják, hogy veszíteni fognak, de belementek, mint a szerencsejátékos a kártyapartin, már csak a játék szenvedélye miatt volt fontos a részvétel. 

A Gyurcsány-Bajnai korszak titkosszolgálatának a vezetőjét Balajti Lászlónak hívták. Mit gondolnak, mit csinál most ez az ember?

Néztek rám tanácstalan, kérdő tekintettel.

Balajti László Orbán Viktor legfontosabb minisztériumának, az Emminek volt a tanácsadója, most pedig a kabinetfőnöke, ez pedig van olyan fontos beosztás, mint a miniszteri funkció…. 
Folytattam volna, de ez volt az a pillanat, amikor azt se várták meg, hogy feltegyem a szokásos kérdést, esetleg az egyéb mentőkérdéseket, mert volt még pár a tarsolyomban... Gyorsan felálltak az asztaltól azzal, hogy mennek, mert nem akarnak több hasonló információt megtudni. 

Nem akarnak tudni! – Ez a mondat tökéletes összefoglalása annak a szektaszerű működésnek, kritikátlan buta imádatnak, ami a Fidesz szavazótáborának jelentős részét jellemzi. Ez az a kognitív disszonancia, ami nem akar tudomást venni semmiről, ami a valóság, és ellentétben áll azzal, amit évek, évtizedek óta hitt valaki. A hülyének és idiótának nézett öntudatos szavazópolgár képtelen tudomásul venni azt, hogy hülyének és idiótának tekintik azok, akikre úgy tekint fel, mint az Istenre. És az eset jó példa arra az igénytelenségre, ami a közéleti érdeklődést övezi, minden hírt és információt a többség úgy fogad el, mint a moslékot az állatok. Mindet befogadnak, válogatás nélkül. 
A fenti megtörtént eset egyáltalán nem azért jutott eszembe, hogy a Fidesz-szavazókat bíráljam, hanem a mai Budaházy-ítélet felettébb gyalázatos volta miatt. A 17 év fegyház egy 16 éve folyó eljárásban nemhogy egy magát keresztény, konzervatív polgárnak gondoló embernek, hanem még annak a balliberális szavazónak is bűzlenie kell, aki Gyurcsányi-szemüvegen át látja a világot. Ha valakibe szorult némi igazságérzet, annak látnia kell ennek az ítéletnek az abszurditását. 

És most a fideszesek megszokott módon újra elővehetik a gyáva, opportunista, megalkuvó kispolgári énjüket, amivel újfent magyarázatot keresnek mindenre, ami valóságként szembejön az úton és lehet hümmögni, hogy de így, de úgy, meg de amúgy. 
Meg lehet hinni a független igazságszolgáltatásban, és abban is, hogy a kormánynak nincs ráhatása a bíróságra. Ha ezt a nevetséges mesét el is hisszük, Orbán Viktor simán elfogadhatott volna egy amnesztiatörvényt a 2006-os eseményekre hivatkozva. Ehelyett 12 éve nem történt semmi. A valódi hazafiakat folyamatosan vegzálják Orbán rendőrei és a fene nagy igazságszolgáltatásban a valódi felelősöknek pedig a hajuk szála sem görbült – ez a mérlege a 12 év orbáni teljhatalomnak.

És azt is látni kell, ami a valóság: 

a 2006-os terror feje, mint kaszáspók a lucernásban, büntetlenül terpeszkedik a budai villájában. A Gyurcsány-rendszer vezetői zsíros és befolyásos állásokban híznak Orbán Viktor minisztériumaiban. 
A Rákosi-időket idéző koncepciós eljárásban pedig a 2006-os eseményekkel kapcsolatban egy olyan sokgyermekes ember ül ma börtönben, mint Budaházy György. 

"Te tetted ezt, király!"

A gyalázat nem a legmegfelelőbb szó, amivel ezt minősíteni lehet, mert nincsenek erre szavak, csak érzések. Ez pedig az undor a hazafias mázzal leöntött velejéig hazug rendszerrel szemben, amit keresztény-nemzeti-polgári kormánynak nevezünk.

Forrás: Erdély.ma

Könyvjelző