Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Újra kezdődik. Vagy csak folytatódik: emelkedik a Covid-fertőzöttek száma, járványra utalnak az adatok
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint erősen visszaszorulóban van a koronavírus Magyarországon, de a lap által megkérdezett szakértők nem ezt tapasztalják.

Újra kezdődik. Vagy csak folytatódik: emelkedik a Covid-fertőzöttek száma, járványra utalnak az adatok

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint június közepén csaknem ötezerrel csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az országban, ám a Népszava által megkérdezett szakértők tapasztalatai ezzel ellentétesek, ők összességében úgy vélik, ismét járványra utalnak az aktuális Covid-adatok.

Darvai László ostorosi háziorvos arról számolt be a Népszavának, hogy múlt hét elejétől rengeteg telefon érkezik a betegektől, akiknek légúti panaszaik vannak, a Covid-teszt pedig közel az esetek felében igazolta is a fertőzést. Egy, a Dunakanyarban, valamint egy Borsodban praktizáló háziorvos is ilyen fejleményekről beszélt, valamint egy magánlabor is. Nyolc-tíz napja kezdett el nőni ismét a fertőzöttszám, elsősorban a gyerekek, fiatal felnőttek körében.

Ezt igazolja a naponta néhány száz térítéses Covid-tesztet végző Neumann Labs is, mely laborjainak adatai szerint két hete még a minták öt százalékában igazolódott a fertőzést, mostanra ez az arány már 13,5 százalék. Kemenesi Gábor virológus azt mondta a Népszavának, hogy a háziorvosok tapasztalatai szubjektívek, a Neumann Labs adatai viszont olyan indikátorok, amelyek már egy trendet jelezhetnek. Elmondta még, hogy Európa több országában is megindultak a fertőzések, ezeket az omikron BA.5 és BA.4 variánsai okozzák.

Az omikron ellen két oltás nem ad elég védelmet a szakember szerint: három kell. Jelenleg Magyarországon már csak 1 375 670 emberről lehet elmondani azt, hogy az oltás által védettnek tekinthető, függetlenül attól, átesett-e a betegségen vagy sem.

hvg.hu

Könyvjelző