Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

2022. március 5. - A nap eseményei Ukrajnában
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A legfontosabbak késő délutánig:

2022. március 5. - A nap eseményei Ukrajnában

Putyin: bármely ország, amelyik repülési tilalmat rendel el Ukrajna felett, részese lesz a konfliktusnak.

Zelenszkij: a NATO zöld utat adott az ukrán települések lebombázásának azzal, hogy nem rendelt el repülési tilalmat Ukrajna felett.

Tűzszünetet rendeltek el két ukrán városban, Mariupolban és egy kisebb településen, Volnovahában. A tűzszünetet elvileg helyi idő szerint 9 és 16 óra között rendelték el, annak érdekében, hogy evakuálják a lakosságot.
Az ukránok megerősítették, hogy a kért időpontban az orosz hadsereg abbahagyta a lövéseket, bombázásokat.

Később az ukránok szerint az oroszok megszegték a megállapodást, lövéseket lehetett hallani Zaporozzsja városánál (a Mariupolból kivezető humanitárius folyosó végénél), és később Mariupol városában is. Az evakuálást felfüggesztették.

Az orosz védelmi minisztérium szerint akkor tört meg a tűzszünet Mariupol térségében, amikor az ukrán "nacionalisták" rálőttek az orosz katonákra.
A Vöröskereszt délután közölte, hogy valószínűleg szombaton már nem fogják tudni folytatni az evakuálást.

Harkiv, Csernyihiv és Szumi városait is bekerítették az orosz erők, itt tovább folytatódtak a harcok, és az orosz hadsereg közeledik Ukrajna második legnagyobb atomerőműve felé, a dél-ukrajnai Juzsnoukrajinszkban.

Egyre több szolgáltató vonul ki Oroszországból, szombaton a PayPal is bejelentette működése felfüggesztését, a Zara bezárja 500 üzletét, a Samsung nem szállít Oroszországba.

Oroszországot nem tudják elszigetelni a bejelentett nemzetközi szankciókkal - jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki hivatal szóvivője.

Könyvjelző