Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

55 afrikai vezetőből csak 4 hallgatta meg Zelenszkij beszédét
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Az afrikai államfők közül mindössze néhányan hallgatták meg személyesen Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki azzal vádolta meg Oroszországot, hogy “túszként” tartja fogva a kontinensüket, miközben a Nyugat továbbra is arra törekszik, hogy a globális élelmiszerválságért kizárólag Moszkvát okolja.

55 afrikai vezetőből csak 4 hallgatta meg Zelenszkij beszédét

Kevés részlet derült ki Zelenszkijnek az Afrikai Unióval hétfőn, zárt ajtók mögött tartott virtuális találkozójáról, több mint két hónappal azután, hogy az ukrán vezető először próbált konferenciát szervezni a kontinens vezetőivel. Az 55 országból csak négy képviseltette magát államfővel, a többi az állami finanszírozású brit BBC szerint beosztottakat küldött maga helyett. A Le Journal de l’Afrique azonban azt állította, hogy valójában csak néhány nagykövet és miniszter volt jelen a konferencián.

“Arra próbálják felhasználni önöket és az emberek szenvedését, hogy nyomást gyakoroljanak az Oroszországgal szemben szankciókat bevezető demokráciákra” – mondta Zelenszkij az Afrikai Unió képviselőinek, hozzátéve, hogy “Afrika valójában túsza… azoknak, akik háborút szabadítottak el az államunk ellen”.

A konferenciahívást követően Macky Sall szenegáli elnök és az Afrika Unió elnöke jelezte, hogy Afrika semleges álláspontja a konfliktussal kapcsolatban változatlanul fennáll. Az afrikai államok mintegy fele nem volt hajlandó támogatni az ENSZ Közgyűlésének az Oroszország ukrajnai akcióit elítélő határozatát, és a kontinens egyetlen országa sem csatlakozott eddig a szankciókhoz.

“Afrika továbbra is elkötelezett a nemzetközi jog szabályainak tiszteletben tartása, a konfliktusok békés rendezése és a kereskedelem szabadsága mellett” – írta Twitter-üzenetében, megköszönve Zelenszkijnek “az Afrika Unió kibővített elnökségének virtuális ülésén elhangzott baráti beszédét”.

A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Szocsiban e hónap elején tartott találkozóján Sall elnök azt mondta, hogy az Oroszország elleni nyugati szankciók élelmiszerbiztonsági válsággal fenyegetik Afrikát. A múlt héten megjegyezte, hogy az orosz bankok kizárása a nemzetközi fizetési rendszerekből megnehezíti az afrikai államok számára a gabonáért történő fizetést, miközben az európaiak kivételt tettek a számukra szükséges gáz és olaj esetében.

Most pénteken csatlakozott egy BRICS+ videokonferenciához, ahol Putyin szintén bírálta a Nyugatot a fejlődő országok élelmiszerellátásával kapcsolatos “cinikus hozzáállásáért”.

Az EU többször is aggodalmát fejezte ki az élelmiszerválság lehetősége miatt, ha az ukrán gabona nem jut el a hagyományos piacaira.

Pénteken Annalena Baerbock német külügyminiszter megismételte Zelenszkij “túszos” állításait, azzal vádolva Moszkvát, hogy “szándékosan” “fegyverként” használja a globális éhezést. Ezzel egyidejűleg a G7-ek külügyminiszterei tagadták, hogy az Oroszország-ellenes szankciók bármilyen hatással lennének a globális élelmiszerválságra.

Ukrajna, amely jelentős gabonatermelő, a folyamatban lévő konfliktus miatt nem tudja exportálni gabonáját a tengeren keresztül, és becslések szerint jelenleg 22-25 millió tonna gabona rekedt az ország kikötőiben. A nyugati országok Oroszországot vádolják a kikötők blokkolásával, miközben Moszkva többször kijelentette, hogy garantálja a gabonaszállítmányok biztonságos áthaladását, ha Kijev megtisztítja a kikötőket a saját maga által elhelyezett aknáktól. Azt is javasolta, hogy a gabonát az orosz ellenőrzés alatt álló Berdjanszk és Mariupol kikötőin keresztül exportálják.

Orosz Hírek

Könyvjelző