Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

A belarusz haderő egyesült az orosz hadsereggel
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a belarusz népre nézve veszélyes, hogy elnökük ilyen kijelentéseket tesz. A Belarusz határhoz közeli ukrajnai Lviv polgármestere összehívta a város vezetését, hogy kidolgozzanak egy vészhelyzeti tervet, ha a háborús helyzet eszkalálódna a környéken.

A belarusz haderő egyesült az orosz hadsereggel

Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát, Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök pedig akkor jóváhagyta, hogy az orosz hadsereg használja országa területét az ukrán invázió során. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint ez a lépés „jelzésértékű” volt, és közölte, hogy Lukasenka lépéseit innentől kezdve kiemelt figyelemmel kísérik. Egyes ukrán tisztviselők úgy vélik, hogy Belarusz hamarosan közvetlenül is bekapcsolódhat a háborúba.

Lukasenka július 3-én Minszkben, a Belarusz Függetlenség Napján (a város szovjet csapatok általi felszabadításának második világháborús évfordulóját ünneplik ekkor) tartott beszédében mondta, hogy „az első pillanattól kezdve" támogatja Putyin Ukrajna elleni hadjáratát. „Azért bírálnak minket, mert a világon egyedüli országként támogatjuk Oroszországot a nácizmus elleni harcban. És miként ma, úgy a jövőben is Oroszország mellett állunk – idézi a Reuters a BelTA belarusz állami hírügynökséget. – A bírálóinknak van egyáltalán fogalma arról, hogy milyen szoros szövetségben állunk az Orosz Föderációval? A hadseregünk gyakorlatilag egységes. De önök ezt persze eddig is tudták. Oroszország a testvérünk, és együtt is maradunk vele.”

Putyin és Lukasenka kézfogója június 25-én az oroszországi Szentpéterváron

Putyin és Lukasenka kézfogója június 25-én az oroszországi Szentpéterváron

Lukasenka 1994 óta áll Belarusz élén, országa elkötelezetten kiállt az Oroszországgal való „uniós állam" mellett, de a terv megvalósítása terén kevés előrelépés történt. Az elmúlt években Lukasenka viszont többször is elmondta, hogy Belarusz ragaszkodik a „szuverenitásához", miközben az uniót sem veti el. A belarusz vezetés eközben egyre inkább függ a Kremltől, főleg azok után, hogy orosz támogatással volt csak képes leállítani a 2020-as választások utáni tiltakozást – Lukasenkát ekkor megvádolták, hogy elcsalta a választást, és miként azt anno az Euronews is megírta: az EU nem ismerte el a választás eredményét.

Ukrán reakció
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kijevben újságíróknak azt mondta, hogy a belarusz vezető július 3-i beszédének egyes részletei „veszélyt" jelentenek. „Az Oroszországgal egyesített hadseregről tett kijelentései mindenekelőtt a belarusz népre nézve veszélyesek – mondta Zelenszkij az ausztrál miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján, és hozzátette, hogy Belaruszt nem szabad belerángatni egy Ukrajna elleni orosz inváziós háborúba. – Ez egy vészjelzés, aminek idővel látni fogjuk a következményeit."

Egy magas rangú ukrán hírszerzési dolgozó múlt héten közölte, hogy szerinte alacsony a kockázata, hogy belarusz csapatok közvetlenül betörnek Ukrajnába. Lviv polgármestere, Andrej Szadovij viszont a hétvégén közölte, hogy a Belarusszal közös határon kialakult helyzet kiszámíthatatlan, és összehívta a város tisztviselőit, hogy kidolgozzanak egy vészhelyzeti tervet, ha a háborús helyzet eszkalálódna.

Könyvjelző