Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A francia idegenlégió úgy döntött, hagyja, hogy ukrán származású katonái megvédjék hazájukat
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A francia idegenlégió úgy döntött, hogy ukrán származású harcosait hazájuk védelmére engedi.

Miután Vadimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy megalakult egy új alegység, az ukrán nemzetközi csapatok hadosztálya, amelyet külföldiek fognak ellátni, többek között a híres francia idegenlégió.

Az idegenlégió ukrán származású harcosai tehát teljes légiós felszereléssel mehetnek hazájuk védelmére.

Ukrajna így a világ legjobban kiképzett katonáinak segítségére számíthatna.

Az idegenlégió (Légion étrangère) a francia hadsereg egysége, amelyet 1831. március 9-én Lajos Fülöp francia király rendeletével hoztak létre. Ez a különleges légió olyan külföldi önkéntesek számára készült, akik az 1830. júliusi francia forradalom után már nem léphettek be a francia hadseregbe.

Az egység társadalmi struktúrája nemkívánatos elemeket is tartalmazott, akiket a légió megalkotói szerint a lehető legtovább távol kellett tartani Franciaországtól: elítélteket, tolvajokat, közönséges bűnözőket, koldusokat és bevándorlókat. A légió fő feladata a francia gyarmatok védelme és a bennszülött lakosság minden lázadási kísérletének leverése volt.

A légió egyik leghíresebb mottója a "go or break". A légiósok kiképzése rendkívül nehéz, és a menetelések akár 60 kilométeres távolságon keresztül zajlanak, akár 30 kilogramm súlyú katonai felszereléssel és fegyverekkel.

A másik hangsúly a harci képzésen van, különösen a kézitusán, ahol a különböző harcművészeti stílusok elemeit tanítják.
Forrás: Newsweek Romania

Könyvjelző