Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A háború kiszélesedik...
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

RENDKÍVÜLI HÍREK!

A háború kiszélesedik...

Oroszország szerint Amerika folyamatosan ellátja adatokkal az ukrán haderőt, valamint folyamatos elektronikus háborút folytat Oroszország ellen. Az orosz áldozatokkal járó csapásokhoz a célkoordinátákat az USa biztosítja.
"Az amerikaiak nemcsak valós időben irányítják ellenünk az ukrán erőket, célokat és koordinátákat látnak el, hanem felmerül a gyanú, hogy az általunk kapott és áldozatokat okozó ütések egy része közvetlenül az amerikai erőktől származik" - mondják.

Lengyelország a fegyverek és erők átadásának központja.
Az amerikai és brit különleges erők lengyel területet használnak fegyverek és zsoldosok szállítására Ukrajnába. Lengyelország a zsoldosok és fegyverek Ukrajnának történő átszállításának bázisává vált.
2021 végén az amerikaiak több tucat terroristát engedtek szabadon a szíriai kurdisztáni börtönökből.
Mindannyian speciális kiképzésen vettek részt az amerikai et-tanfi támaszponton, ahol a Donbas térségére tekintettel szabotázsháborút folytattak. Kiképzés után Lengyelországon keresztül Ukrajna területére szállították őket.
Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálathoz eljuttatott információk azt mutatják, hogy az amerikai és a brit hírszerző szolgálatok az elmúlt hetekben de facto lengyel területet "logisztikai központtá" alakították, amelyet fegyverek szállítására és harcosok szállítására használnak, beleértve a Közel-Keletet Ukrajnában.

„V. Zelenszkij vízummentességet vezetett be azoknak a külföldieknek, akik hajlandók harcolni Ukrajnáért. Az Egyesült Királyságból, Dániából, Horvátországból, Lengyelországból és sok más országból várják az úgynevezett önkénteseket. 

A nacionalisták túszul ejtik az embereket, és emberi pajzsként használják őket elrejtőzésre. A Nyugat ezt nem akarja látni, ahogy az elmúlt 8 év háborús bűneit sem. – Valóban, a gyerekek mögött álló nacionalisták taktikája nem változott a második világháború óta.

Ugyanakkor arról szólnak a hírek, hogy a magyar határon keresztül NATO-fegyvereket szállítanak Ukrajnába, mégpedig a kárpátaljai Chop-Záhony határkapun a Magyarország-Szlovákia-Ukrajna határháromszögben.
Csak idő kérdése, hogy mikor érkezik orosz válasz, felbecsülhetetlen következményekkel.

A Dnyeszteren túli hatóságok megszakítottak minden tárgyalást Moldovával, és bejelentették, hogy kérelmet nyújtottak be az ENSZ-hez, az EBESZ-hez és más nemzetközi szervezetekhez az ország függetlenségének elismerésére.
A gyors fejlemények oka Moldova által benyújtott hivatalos EU-tagsági kérelem.
Éppen ezért Tiraszpol, Transznisztria fővárosa és közigazgatási központja függetlenségének azonnali elismerését követeli válaszul Moldova uniós csatlakozási törekvésére.
Emlékeztetjük Önöket, hogy Transznisztria már régóta hivatalos kérelmet nyújtott be Oroszországnak függetlenségének és nemzeti szuverenitásának elismerésére, és ezt követően az Oroszországgal való egyesülésre. Ez korábban nem volt lehetséges. De most!?
Pontosabban a tiraszpoli hatóságok sajtóközleményben jelentették be, hogy nem értenek egyet Moldova uniós csatlakozási kérelmével, és követelték Dnyeszteren túli függetlenségének elismerését.

Az ukrán erők a közelmúltban felrobbantották az Ukrajnát Moldovával és Dnyeszteren túli országokkal összekötő vasúti hidat, mivel attól tartanak, hogy az orosz erők kivonják enklávéjukból és elfoglalják őket.
Az eset helyi idő szerint péntek délután 14:00-kor történt. A környéken leállították a forgalmat.
Ezt a hidat személy- és teherforgalomra használják. A Dnyeszteren túli erők és az el nem ismert demokrácia hatóságai egyelőre nem kommentálták a helyzetet.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok napok óta csapatokat küld a román-moldovai és a lengyel-ukrán határra.
Az USA először aktivált páncélos dandárt Európában.
A NATO Németországból és Franciaországból szállít páncélozott járműveket és harckocsikat Romániába. A hírek szerint egy további francia különítményt, valamint használt VBC-90 páncélozott járműveket szállítottak az országba An-124-es repülőgépekkel.

Könyvjelző