Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A hazudós statiszta ostobasága: a NATO a hibás az ukrajnai halálesetekért!
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Zelenszkijt két világraszóló hazugságon is rajtakapták.

A hazudós statiszta ostobasága: a NATO a hibás az ukrajnai halálesetekért!

Tegnapelőtt a háborús videojátékos sajtó eszelős őrültnek mutatta be Putyint beszéde közben. Bármelyik karakterelemző megmondaná, hogy Putyin rendkívül kiszámítottnak és határozottnak mutatta magát a nyilvánosság előtt, miközben emberei nagyon jól megtervezték, hogy az elesett katonák emlékére főműsoridőben a népének szánt érzelmes pillanatot hangsúlyozzák.
Tegnap ugyanaz a média, amely képmutató módon DONBASS, KÍNA, LIBYA képeit a jelenlegi ukrajnai háború képeiként reklámozta, teljesen figyelmen kívül hagyta Zelenszkij hisztérikus kiállását.

Ez a beszéd azután hangzott el, hogy Zelenszkijt két világraszóló hazugságon rajtakapták:

1. A kijevi Babi Jar zsidó emlékmű felrobbantása, amelyet az izraeli riporterek és az Associated Press helyszínen tartózkodó tudósítója cáfolt. Néhány szervezet azonban valóban hitt Zelensky-nek, ami világszerte felháborodást és jogos izgalmat váltott ki.

2. A zaporozsjei atomerőmű bombázása, amelyet maga az USA cáfolt, mondván, hogy "nem találtak bizonyítékot arra, hogy Oroszország megtámadta volna a délkelet-ukrajnai Zaporozsje atomerőmű atomreaktorait, és úgy tűnik, hogy az összecsapásokban csak kézifegyvereket használtak".
Más szóval, a lakosság 24 órán át tartó rettegését Zelenszkij és az ő hazugságai okozták, annak ellenére, hogy Energodar polgármestere többször is kijelentette, hogy tagadja az erőmű bombázását, és annak ellenére, hogy Andrij Tuz, a Zaporojie atomerőmű szóvivője kijelentette, hogy nem áll fenn a sugárzási szintek megemelkedésének veszélye.
Ezt az Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat szakemberei is megerősítették, hozzátéve, hogy "szinte lehetetlen felrobbantani ezt az erőművet".

Újra leközlöm Zelenszkijnek beszédének a NATO bűnösségéről szóló  legmocskosabb passzusát:

"A NATO szándékosan döntött úgy, hogy nem zárja le az Ukrajna feletti légteret. Úgy véljük, hogy maguk a NATO-országok hozták létre azt a narratívát, hogy az Ukrajna feletti légtér lezárása közvetlen orosz agressziót provokál a NATO ellen.
Ez önhipnózis, azok által, akik belülről gyengék és bizonytalanok, habár, a miénknél sokkal erősebb fegyverekkel rendelkeznek.
Gondolnotok kellett volna az emberekre, az emberiségre. Mit gondoltatok azon a találkozón? Mindazok az emberek, akik ettől a naptól kezdve meghalnak, szintén a ti gyengeségetek, a széttöredezettségetek miatt fognak meghalni.
A szövetség ma mindössze annyit tud tenni, hogy 50 tonna gázolajat juttat el Ukrajnának a beszerzési rendszerén keresztül.
Valószínűleg azért, hogy elégethessük a Budapesti Memorandumot. Égjen csak.
De ez már megégett nekünk az orosz csapatok tüzében.
Ezt a NATO-t akartuk? Milyen szövetség ez? Ma a szövetség vezetése zöld utat adott az ukrán városok és falvak bombázásának folytatásához, elutasítva a repüléstilalmi övezet létrehozását. Lezárhatná a légteret. De nem tette.
Nem tudom, kit tudtok megvédeni?
Nem fogtok tudni fizetni nekünk gallonnyi üzemanyaggal gallonnyi vérért."

Tekintettel arra, hogy Zelenszkij kevesebb mint 48 óra alatt felelőtlenül hazudott legalább két fő eseményről, az a szemtelenség, amellyel a NATO katonai szövetséget támadja, elfogadhatatlan bárki számára, aki valóban a NATO mellett áll. Nem lehet nem észrevenni a NATO és szomszédai destabilizálására tett ismételt kísérleteit. Mert ez NEM az első alkalom, hogy Zelenszkij a budapesti szerződés felmondásával fenyegetőzik, és nem is az első alkalom, hogy ez a gyufaszálas egyén hazugságokkal és érzelmi trükkökkel felbujtja és követeli a NATO katonai beavatkozását.
Az álhírek első terjesztője azon dolgozik, hogy megtévessze magát az európai tömböt és az euroatlanti szövetséget. Tényleg az abszurd színházában élünk, amelyben Zelenszkij megérdemli az Arany Málnát.

Úgy vélem, hogy a nemzetközi fórumoknak tenniük kell a dolgukat, és figyelmen kívül kell hagyniuk ezt az elhamarkodott színészt:
a Nemzetközi Büntetőbíróságnak fel kell gyorsítania az eljárást és a tárgyalást az ukrajnai háborús bűnökkel kapcsolatos ügyben, az ENSZ-nek hivatalos jelentésben kell tudomásul vennie az emberi jogok megsértésének minden bizonyítékát Ukrajna határainál, a hatóságoknak pedig azonnal cselekedniük kell, hogy megállítsák az európai polgárok radikalizálásának rendkívül súlyos jelenségét az álhírek, a nemkívánatos személyek listái és a cenzúra segítségével.
Szerző: Iosefina Pascal

Forrás: Solid News

Könyvjelző