Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A III. világháború megkezdődött
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

Ukrajnában csak proxy-háború zajlik, azaz a hadviselő felek azt nem a valós csatatéren vívják egymással. Ukrajnát beáldozták ennek a játék érdekében. Nem lehet kétségünk, hogy a harmadik világháború megkezdődött. – Bogár László közgazdász osztotta meg gondolatait az orosz-ukrán háborúról.

A III. világháború megkezdődött

– Újévi interjúnkban egy nagyon drámai 2022-es évet vázolt fel. Sajnos úgy néz ki hamar igaza lett.
– Mindaz, amit akkor feltételeztem az a dolgok logikus következménye. A háború kitörése igazolja, hogy sötétebb energiák kavarognak, mint amiket korábban bármikor is feltételeztünk. Egyértelmű, hogy világunkban a narratívák globális háborúja zajlik. A különböző erők, nagyhatalmak egy saját cél szerinti „valóságot” gyártottak le, amelyeket óriási médiagépezetekkel vertek bele az emberek fejébe.

Sajnos sejthető volt, hogy ezek az összeegyeztethetetlen világképek és fogalmi különbözőségek előbb-utóbb valóságos, véres összecsapásokhoz fognak vezetni.

– A narratívák háborújában vagyunk ezek szerint?
– Igen, a háborús események elbeszélhetetlenségének a csapdájában vagyunk. Minden fél mást mond. Ráadásul az „orosz-ukrán háborúról” beszélünk, holott mindennek vannak jóval mélyebb rétegei is, melyek a konfliktus igazi lényegét adják.

– Mire gondol pontosan?

– Arra, hogy az agonizáló Amerikai Birodalom az elmúlt évtizedekben mindent megtett annak érdekében, hogy Európa, Oroszország és Kína együttműködését megakadályozza.

Ezzel ugyanis létrejöhetett volna egy eurázsiai komplex rendszer, amely letaszítaná a világ vezető pozíciójából.

– A háborús konfliktus Amerika érdekeit szolgálja?
– Egyértelműen. Számára az az érdek, hogy két riválisa, Európa és Oroszország együttműködése meghiúsuljon. Úgy néz ki ez évtizedekre megtörténhet. Ennek elérése érdekében az Amerikai Birodalom provokál, folyamatosan feszültségeket hoz létre a különböző országok között. Az oszd meg és uralkodj elvét követik ma is.

Mindehhez azt is hozzáteszem, hogy egy évszázadon belül immár harmadszor próbál egy német-orosz háborút kirobbantani, mivel fő ellenségét, Kínát csak akkor tudja legyőzni, ha riválisai – az európai államok és Oroszország – egymással civakodnak, és egy újabb „vasfüggöny” ereszkedik a térségre.

– Ehhez a játszmához kellett a Nyugat felé kacsingató ukrán politikai elit?

– Igen, végül pedig a konfliktust is ott – kelet és nyugat határán – robbantották ki, mert az volt a legkézenfekvőbb. De ne tévesszen meg senkit ez egy proxy-háború, azaz a hadviselő felek azt nem a valós csatatéren vívják egymással. Ukrajnát beáldozták ennek a játéknak az érdekében. Az igazi ellentététek máshol gyökereznek.

A média-terrorral ma már mindent el lehet érni, mindent el lehet hitetni az emberekkel, ezért van az, hogy senki nem foglalkozik azzal, hogy az egész háború kiprovokálója és egyszemélyes nyertese Amerika.

– Európa fegyverkezni fog és megveszi a palagázt, pont azt, aminek az európai politika évtizedekig ellen tudott állni.
– Pontosan! Egyértelmű, hogy Amerika a saját céljait nézi, nem érdekli az, hogy az Oroszország ellen meghozott szankciókba Európa is beleroppan. Joe Bidennek volt is egy elszólása, miszerint nem érdekli, hogy Európának milyen károkat hoznak a szankciók, ő akkor is véghez fogja vinni őket. Ehhez nem kell különösebb kommentár:

Európa összeomolhat, mert ez is az ő céljukat szolgálja.

Egy háborúban mindenki veszít: Oroszország, Ukrajna és az egész Európai Unió. – Csak az Amerikai Birodalomnak kedvez ez a kialakult helyzet. Láttunk más hasonlót az első és második világháború néven futó projektek esetében is.

– Ha ennek a háborúnak a nyertese Amerika, akkor az oroszok óriási stratégiai hibát vétettek annak megindításával.
– Engem is megdöbbentett, hogy az orosz vezetés ilyen rövidlátónak bizonyult és nem látták előre, hogy ezzel a nyílt háborúval, éppen a legfőbb ellenfelük, az Amerikai Birodalom stratégiai céljait valósítják meg.

Ez a felismerés még számomra is elég megrázó, mert még inkább megmutatja a sötét erők manipulatív erejét – azt, amely már kétszer romba döntötte az európai kontinenst.

Most pedig ismét itt van és az ajtónkon kopogtat.

– Ez akkor már a harmadik világháború?
– Nem lehet kétségünk efelől. Az első és második világháborút sem nevezték egy darabig világháborúnak. Mindig egy kis helyi konfliktusként kezdődött és aztán szép lassan belerángatták az egész világot. Sajnos esélyes, hogy most is ez a forgatókönyv lép életbe.

Mivel az ukrán-orosz háború mélyebb szintje nem csupán a két ország konfliktusa, így a helyzet eszkalációja félő, hogy elkerülhetetlen.

A globális narratíva könnyen szélsőségessé válhat. 1914-ben is vitték a transzparenseket, hogy „éljen a háború!”. Most is vannak olyan európai politikusok, akik a hadakozást választanák. Ha az európai népek között ilyen szellemi szint uralkodik el, akkor mély fájdalommal, de csak azt tudom mondani, hogy nem is olyan kár érte.

Háborúval fogjuk megsemmisíteni önmagukat, ha nem vagyunk elég óvatosak.

Amit tehetünk, hogy megismerjük és megértjük a dolgok mozgatórugóját és azok alapján cselekszünk.

 Forrás: Vasárnap/Tóth Gábor

Könyvjelző