Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

A katonai szakértő szerint csak nyílt terepre csalták az ukrán nehézfegyvereket az oroszok
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Az orosz védelmi minisztérium egy sor intézkedést hajtott végre az ukrán fegyveres erők félrevezetésére, azt az illúziót keltve, hogy a védelmünk “gyenge”, és hogy állítólag nincsenek információk egy támadás előkészületeiről a Balaklija és Izjum térségében

A katonai szakértő szerint csak nyílt terepre csalták az ukrán nehézfegyvereket az oroszok

– mondta Konsztantyin Szivkov katonai szakértő a Vzgljad című lapnak. Szombaton az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csapatokat csoportosítottak át a térségből.

“A hadsereg tudta, hogy támadás készül, ezért most a csapatok átcsoportosítanak, hogy megsemmisítsék az Ukrán Fegyveres Erők csoportosulását, amely Balaklija és Izjum körzetébe érkezett. Nem szabad elfelejteni, hogy ott nincsenek erődök, így a feladat, hogy a legharcképesebb ukrán egységeket megsemmisítsék, meglehetősen sikeresen fog megvalósulni. Ez még néhány napig eltart” – mondja Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora.

A szakértő hangsúlyozta, hogy az elmúlt három napban – mint az a védelmi minisztérium jelentéséből kiderült – több mint kétezer ukrán és külföldi harcost, valamint több mint száz egységnyi páncélozott járművet és tüzérséget semmisítettek meg. “Az ukrán fegyveres erők naponta súlyos veszteségeket szenved el. A fő feladat most az, hogy legyőzzük az előrenyomuló ukrán-csoportosulást, megfosszuk a lehetőségeitől, kiiktassuk a felszereléseket, amelyek nem a városokban és megerősített területeken, hanem nyílt terepen vannak. Az Ukrán Fegyveres Erőknél nem maradhatnak olyan erők és eszközök, amelyekkel hatékony védekezést tudnának folytatni” – magyarázta.

Szombaton Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az orosz csapatok három napon belül átcsoportosították a Balaklija és Izjum térségében “a Donbassz felszabadítására irányuló különleges katonai művelet kitűzött céljainak elérése érdekében”. Konasenkov azt is megjegyezte, hogy az átcsoportosítás során elterelő és demonstrációs tevékenységeket végeztek. “Annak érdekében, hogy az orosz csapatok ne szenvedjenek veszteséget, erőteljes tűzharcot folytattak az ellenség ellen a légierő, a rakétaerők és a tüzérség segítségével” – tette hozzá az altábornagy.

Szivkov hangsúlyozza, hogy az elterelő manővereket azért hajtották végre, hogy “kihúzzák az ukrán erők csapásmérő csoportosulást az erődítményekből”. “Ha ez a csoportosulás Szlavjanszkban vagy Kramatorszkban maradt volna, mennyi ideig kellett volna “kigyomlálni”? És most már olyan jól láthatóak, amennyire csak a szem ellát. Ezért intézkedések egész sorát hozták az ellenség félrevezetésére, azt az illúziót keltve, hogy a védelmünk ebben az irányban gyenge, és hogy állítólag nincs információnk egy támadás előkészületeiről. Az ellenséget félrevezették a csapataink helyzetével és akcióival kapcsolatban” – tette hozzá a szakértő.

Forrás: Orosz Hírek

Könyvjelző