Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

A második világháború óta először küldtek német katonákat az orosz határhoz
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

2022. szeptember 4-én, vasárnap német katonák érkeztek a litvániai Klaipeda kikötőjébe, hogy megerősítsék a NATO keleti szárnyát.

A második világháború óta először küldtek német katonákat az orosz határhoz

Már megérkezett mintegy 100 páncélos gyalogos és 40 katonai jármű, amelyek az 1. német páncéloshadosztály 41. páncélos dandárjának parancsnoki állományát fogják alkotni. Németország fokozatosan egy 3000-5000 fős NATO-hadosztály élére áll, amely Litvániában állomásozik.

Miután Németország növelte katonai költségvetését és fegyvereket kezdett küldeni Ukrajnába, szakítva egy régi, még a második világháborúból származó politikával, most egy történelmi tabut készül megtörni: nem csak arról van szó, hogy csapatokat telepít külföldre - Németország korábban is részt vett NATO-műveletekben, például Afganisztánban, de soha nem harci bevetéseken.

Pontosan ez az újdonsága a jelenlegi litvániai műveletnek, az orosz határon: ez egy NATO-hadosztály. Afganisztánban a német hadsereg csak rendőri műveleteket és még útkarbantartást végzett.

Németországban ugyanis az ukrajnai háború évtizedes bizonyosságokat tört össze. Olaf Scholz kancellár bejelentette a védelmi költségvetés növelését az évek óta tartó elhanyagoltság után, és odáig ment, hogy egy külön 100 milliárd eurós alapot hozott létre a hadsereg megerősítésére, annak ellenére, hogy Berlin még nem tart a NATO által megkövetelt, a GDP 2%-át kitevő referenciaérték teljesítése felé.

Mi több, Scholz kormánya egy izraeli tervezésű rakétapajzs megvásárlását fontolgatja, hasonlóan ahhoz, amit a zsidó állam "Vaskupolának" nevez.

A tél óta eltelt néhány hónap alatt Berlin stratégiaváltása nagyon is kézzelfoghatóvá vált. Március közepén Németország úgy döntött, hogy amerikai F-35-ös vadászrepülőgépeket vásárol.

E megrendelés után a Németországban adaptált izraeli Arrow rakétapajzs lenne a második nagy katonai projekt, amely nem hosszas tervezés, korrekciók, újratervezés és költségvetési vita eredménye.

Az Arrow-3 egy olyan védelmi rendszer beszerzése lenne, amelyet Izrael már régóta fejlesztett, tesztelt és bizonyítottan hatékony. A németek számára egy ilyen védelmi eszköz beszerzése "minden lenne, csak nem rossz jelzés az európai szövetségesek számára".

Éppen ellenkezőleg: az Arrow-3 lehetővé tenné az Oroszországból Németországra, de a balti államokra vagy Lengyelországra - az EU és a NATO tagjaira - kilőtt rakéták elfogását. Ez azt jelenti, hogy ez a védőpajzs a keleti szárnyon fekvő országoknak is segíthet abban, hogy részesei legyenek egy európaibb, az Egyesült Államoktól kevésbé függő katonai stratégiának.

Ami azt a tényt illeti, hogy még mindig nem éri el a NATO által megkövetelt 2%-os GDP-arányos védelmi kiadást, Németország nagyon meggyőzően érvel azzal, hogy hatalmas GDP-jét tekintve az a kevesebb mint 1,5%, amit védelemre költ, abszolút értékben sokkal több, mint az olyan országok által ténylegesen elköltött 2%, mint Lengyelország, Görögország, Románia és a három balti állam.

Forrás: Libera Moldova

Könyvjelző