Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

A médiában a Harkiv megyei ütközet kapcsán nem a realitás olvasható
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Oroszország védelmi vonalait áttörte az ukrán hadsereg és több kiemelten fontos települést felszabadított az orosz megszállás alól.

A médiában a Harkiv megyei ütközet kapcsán nem a realitás olvasható

Ilyen például a kulcsfontosságú vasúti csomópontnak számító Kupjanszk illetve Izjum, amely az oroszok fő támaszpontja volt Harkiv megyében. Közben az ukrán titkosszolgálat is elismerte, hogy a déli offenzíva beharangozása hónapokban át csak dezinformáció volt - olvasható Tarjányi Péter író és biztonságpolitikai szakértő elemzésében. 

"Hazánkban a kormánypárti szakértők egy része hallgat az eseményekről, más szakértők itthon és külföldön “örömtüzeket” gyújtanak mert állításuk szerint Ukrajna döntő csatát nyert. Nos, mindkét megközelítés elfogult és hibás. Ukrajna kétségtelenül komoly támadó hadműveletet kezdett és annak első része, amely két alműveletből állt, részben sikeresen befejeződött. A figyelemeltérést adó Herszoni támadás tényleg elvonta az orosz hadvezetés figyelmét és megtévesztette Moszkvát, de ez úgy volt lehetséges, hogy Kijev Dél-Ukrajnában komoly veszteségeket szenvedett. Az átverés után sikeres volt az orosz állások áttörése Harkiv megyében, de az áttörés és több város felszabadítása nem jelenti azt automatikusan, hogy Ukrajna megnyerte a csatát. A történtek elemzése úgy pontos, hogy a művelet első része ukrán győzelemmel zárult. A második rész, a területek megtartása, az orosz frontállások áttörésének kiszélesítése, a ukrán erők “szárnyainak” megvédése, biztosítása és a mindenképpen érkező orosz ellencsapás kivédése még nem történt meg" - írta Tarjányi.

"Ha a felsorolásomban szereplő műveleti részeken túl vagyunk, éS ezeket is megnyerte Ukrajna, akkor és csak akkor jelenthetjük ki, hogy Kijev 2022 nyár végi ellentámadása sikeres volt és legyőzte Oroszország Nyugat harccsoportját. Nem Oroszországot hanem a Nyugat harccsoport erőit. Amíg ez nincs, nem lehet lezártnak tekinteni az ütközetet. Meg kell értenünk, hogy a ma háborúiban egyre kevesebb a rövid idő alatt lezajló döntő ütközet. Helyette inkább a komplex, hosszú időn keresztül tartó, műveleti sorrendjében bonyolult összecsapások dominálnak. Ukrajnában különösen." - foglalta össze Tarjányi Péter.

A szakértő végezetül hozzátette: szerinte a médiában az ütközet kapcsán nem a realitás olvasható.

 Forrás: ukrinform.hu

Könyvjelző