Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A németek eddig gondolkodtak. Döntöttek: egy lépéssel közelebb a pokol
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Mi történhet a háttérben, hogy odalett a német józan racionalitás?

Az Ukrajnát eddig fegyverekkel nem támogató németek 1000 páncélelhárító rakétát és 500 légelhárító rakétát küldenek Ukrajnába.

Berlin ugyancsak szombaton az eddigi merev fegyverexport-politikáján is lazított, ezzel több ország számára lehetővé téve azt, hogy német gyártmányú fegyvereikkel segítség Ukrajna Oroszország elleni harcát.
Németország engedélyt adott Hollandiának arra, hogy az ország 400, német gyártmányú vállról indítható páncéltörő rakétát küldjön Ukrajnának - tudta meg a Politico európai kiadása uniós tisztviselőktől. Németország mindeddig megvétózta az országban gyártott fegyverek és más hadianyagok továbbexportálását valamilyen konfliktuszónába, és ez komoly kihatással volt arra, hogy az európai országok milyen fegyverszállítmányokat küldhettek például Ukrajnába, ugyanis Németország Franciaország után a kontinens legnagyobb fegyvergyártója. Észtország például január végén hiába akarta a Finnországtól vásárolt, de Németországban gyártott régebbi önjáró lövegeit Ukrajnának adni, Berlin megvétózta a szállítmányt. A merev fegyverexport-politikán kívül Németországot rendszeresen kritizálták amiatt, hogy más országokhoz képest nem volt túl bőkezű: Európa vezető gazdasági hatalma 5000 rohamsisakkal és egy tábori kórházzal járult hozzá az ukrán védelmi erőfeszítésekhez. Hollandia egyébként a német páncélelhárító fegyverek mellett 200 amerikai vállról indítható Stinger légvédelmi rakétát postáz az ukrán fegyveres erőknek – ez az egyszerűen kezelhető fegyver már az Afganisztánban harcoló szovjet csapatok életét is megkeserítette, és negyven évvel később is ez a fegyver szerepel az ukrán kívánságlista élén. Németországot egyébként többen gyanúsították meg azzal, hogy az orosz gáztól való függősége miatt elnézőbb a Putyin-rezsimmel szemben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hagyományosan jó viszony amúgy az elmúlt években jelentősen megromlott; a Berlinben kezelt Alekszandr Navalnij orosz ellenzéki aktivista megmérgezése, több kémkedési ügy és diplomaták kiutasítása is jelzi a feszültséget. Németország így is meglepte a nemzetközi közvéleményt, amikor a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadár területek függetlenségének orosz elismerése után jegelte az Északi Áramlat 2 gázvezeték engedélyeztetését.

Könyvjelző