Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A projekt célja a fegyelmezetlen vagy kevésbé megbízható polgárok elkülönítése
Olvasási idő: körülbelül 10 perc

Digitális személyazonosság, univerzális útlevél, szociális kreditek és a testek internete.

A projekt célja a fegyelmezetlen vagy kevésbé megbízható polgárok elkülönítése
2022. február 15-én a Klaus Schwab vezette Világgazdasági Fórum új jelentést tett közzé "Advancing Digital Agency: The Power of Data Intermediaries" címmel, amelyben felvázolja a negyedik ipari forradalom, a "fizikai, digitális és biológiai világ" egyesülésének megteremtésére irányuló terveket.

A jelentés alapos elolvasása után arra a következtetésre juthatunk, hogy a Világgazdasági Fórum globalistái kihasználták a Covidot, és a "vakcinaútlevelekkel" megalapozzák a digitális személyazonosság széles körű elterjedését, ami csak egy újabb része a nagy visszaállításnak.
Egy ilyen eszközzel többek között egészségügyi biztosítási kezelésekhez lehet hozzáférni, egészségügyi eszközöket és telefonokat lehet figyelni, bankszámlát lehet nyitni és pénzügyi tranzakciókat lehet lebonyolítani - írja a ZiuaNews.

A bankok a hitelezési folyamat során figyelembe tudják majd venni az adott személy online és offline társadalmi viselkedését. Ez az úgynevezett "alternatív hitelpontozás", amely megadatákat használ a pénzügyi előzmények mellett a szociális viselkedés elemzésére is. Végső soron ez a fajta rendszer egy olyan társadalmi hitelrendszer bevezetésére törekszik (mint amilyet Kínában a Kínai Kommunista Párt már alkalmaz), ahol a javakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés az egyén társadalmi viselkedésén alapul.

A davosi fórum az "oltási útlevélről" az "egyetemes útlevélre" való áttérést javasolja

A Davosi Fórum a dokumentumban megállapítja, hogy a világjárvány "oda vezetett, hogy nagyobb figyelmet fordítanak az orvosi adatok, különösen az oltási útlevelek erejére. Ezek az útlevelek természetüknél fogva a digitális személyazonosság egy formájaként szolgálnak".
A fórum virtuális ülésére január 25-29-én került sor, és az "alternatív hitelminősítést" vizsgálta, amely a hagyományos banki minősítésekhez hozzáadja az egyén közösségi médiában megnyilvánuló társadalmi viselkedését. A cél az, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsék össze az emberekről, bármilyen eszközzel, hogy nagy adatbázisokat hozzanak létre. Ez az emberek és környezetük folyamatos felügyeletét igényli. Ezek a láthatóság és a nyomon követés alapelvei.

A digitális személyazonosságokat többek között orvosi kezeléshez való hozzáférésre, eszközök és mobiltelefonok vezérlésére, bankszámla kezelésére, gazdasági tranzakciók lebonyolítására, utazási jegyek lefoglalására, vámkezelésre, vásárlásra, biztosítás megkötésére, közösségi hálózatokban való részvételre, választásokon való részvételre, jövedelemadó-bevallás benyújtására vagy szociális juttatások igénybevételére lehet használni.

A Fórum jelentése szerint a digitális személyazonossági rendszer magában foglal egy profilt, amely rendelkezhet eredendő adatattribútumokkal (például biometrikus adatok) vagy attribútumokkal (például nevek vagy azonosítószámok). Továbbá online hitel-, egészségügyi és viselkedési előzményeket. Tartalmazza továbbá a hitelesítési folyamatokból, például a hitelnyújtásból származó következtetéseket, értékeléseket. "Az egyetemes útlevél kulcsszerepet fog játszani a távközlésben. A digitális személyazonossággal ellenőrizheti a hálózaton lévő eszközöket és adatokat" - jegyzik meg a jelentés szerzői.

A projekt egy általános társadalmi ellenőrzési rendszer alapjait fekteti le, amelynek célja a fegyelmezetlen vagy kevésbé megbízható polgárok elkülönítése. Az útlevél-olvasók képesek lesznek a pénzügyi, egészségügyi és online viselkedési előzmények alapján ítéletet hozni. A jelentés különös figyelmet szentel az "adatbrókereknek", amelyek egyfajta közvetítői szerepet töltenek be a nagy adatbázisok kezelésében, az amerikai "ügynökségek" vagy trösztök mintájára, amelyek feladata az információcsere megkönnyítése.

Az oltási útlevelek olyan digitális személyazonossági rendszerek, amelyek a hiteltörténetre és az online viselkedésre is kiterjednek majd.

"Ezek az "oltási útlevelek" természetüknél fogva a digitális identitás egy formájaként szolgálnak" - állítja a Világgazdasági Fórum 2022 februárjában. Míg az oltási útlevelek rendkívül intim orvosi adatokat tárolnak egy személyről, a globalisták azt jósolják, hogy a digitális személyazonosság kiterjed majd a hiteltörténetre, valamint "az online vásárlási szokásokra, amelyeket egy harmadik fél fog megítélni".

"A digitális személyazonosság az egyén személyi igazolványának elektronikus megfelelője [...], és az engedélyek tárolásával és alkalmazásával kulcsként is működhet" - teszi hozzá a Világgazdasági Fórum jelentése. Így a COVID útlevélkorlátozások a tekintélyelvű szociális hitelrendszereket és a digitális személyazonossági rendszereket táplálják. "A digitális személyazonosság tekintetében szükség lehet arra, hogy a személyt összekapcsoljuk a személyazonosságával, és ehhez szükség lehet személyazonosság-ellenőrző technológiákra" - ez a Világgazdasági Fórum másik következtetése.

 

A WEF-jelentés azt is elmondja, hogy az Ön hiteltörténete, egészségügyi előzményei és online viselkedése alapján harmadik felek fognak ítéleteket hozni. Például: "Egy bank dönti el, hogy egy személy mennyire vonzó egy hitelhez". Ez az úgynevezett alternatív hitelezési pontozás, amely a hitelezési folyamat során figyelembe veszi az adott személy online és offline társadalmi viselkedését, és nagymértékben támaszkodik a távközlési adatokra.

A WEF jelentése szerint a digitális személyazonossági rendszerek közé tartoznak:
- Profil: tartalmazhat eredendő adatattribútumokat (például biometrikus adatok) vagy attribútumokat (például név vagy nemzeti azonosítószám);
- Előzmények: hitel- vagy egészségügyi előzmények, online vásárlási szokások;
- Következtetések: Hitelesítési folyamatok, profilok és előzmények alapján hozott ítéletek vagy döntések (pl. egy bank eldönti, hogy egy személy vonzó-e egy hitel felvételéhez).

Minden jel a szociális hitelrendszerre utal. A globalisták rendkívül invazív módon akarják megszerezni a legintimebb adatokat. Ezek közé tartoznak az emberek testébe, otthonába és a városokban, ahol élnek, beültetett eszközök - és mindegyiknek az a célja, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsék össze. Ez a jövő a folyamatos, valós idejű megfigyelés jövője, ahogyan az most Kínában történik.

A jövő embere - összeolvad a géppel a "testek internete" felé vezető úton

Az elképzelés lényege, hogy a testek internetének (Internet of Bodies, IoB) ökoszisztémáját kihasználva az embereket viselhető, lenyelhető vagy beültethető eszközökön keresztül összekapcsolják a technológiával. Ezek az adatok pedig a digitális személyazonosság megvalósításának részét képezik. A testek internete "áttörést hozhat az orvosi ismeretek terén [...] Vagy pedig lehetővé teheti egy olyan felügyeleti állam kialakulását, amely soha nem látott mértékű behatolást és következményekkel jár" - teszi hozzá a jelentés.

"A teljes láthatóság és nyomon követhetőség világában könnyebb a tekintélyelvűség" - említi Klaus Schwab davosi fóruma, amely hozzáteszi:
"Az oltási útlevelek megteremtették az alapokat a digitális személyazonosság széles körű elterjedéséhez. A digitális személyazonossági rendszerek most fektetik le egy globális társadalmi hitelrendszer alapjait. Ez a nagy újraindítás része!"
Könyvjelző