Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A romániai bankok lépéseket tesznek, és blokkolják sok orosz származású ember számláihoz való hozzáférést.
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Románia a tűzzel játszik. A romániai bankok is számos intézkedést hoznak, és blokkolják több orosz származású ember számláihoz való hozzáférést.

Kik azok az orosz mágnások, akiknek már nincs hozzáférésük a számlákhoz?

Az idézett forrás több személyre is rámutat, de olyan jogi személyekre is, amelyek már nem férnek hozzá a román bankok számláihoz. Ezek Gennadiy Nikolayevich Timchenko, Boris Romanovich Rotenberg, Igor Arkady Rotenberg, Bank Rossiya, Fekete-tengeri Fejlesztési és Újjáépítési Bank, Genbank részvénytársaság, IS Bank, Nyilvános Részvénytársaság Promsvyazbank.

Gennadiy Nyikolajevics Timcsenko különböző orosz vállalkozásokban rendelkezik eszközökkel, köztük a Novatek gázvállalatban és a Sibur Holding petrolkémiai gyártóban. Az üzletember 1977-ben kezdte meg tevékenységét. Ezután mérnökként dolgozott a Szentpétervár melletti Izhorsky erőműben, áramfejlesztők építésére szakosodott. Mivel németül beszélt, áthelyezték ennek az állami vállalatnak a kereskedelmi osztályára.

Oroszország egyik legbefolyásosabb embere, Timcsenko szoros kapcsolatban áll Vlagyimir Putyin elnökkel, és ennek eredményeként 2014-ben amerikai szankciókkal szembesült. Ő is az elnöke az orosz nemzeti jégkorong liga KHL és az elnöke a jégkorong klub SKA Szentpétervár, írja Forbes.

2021. április 15-én Timcsenko a 96. helyen állt a Bloomberg milliárdosok indexében, vagyonát 19,5 milliárd dollárra becsülték, és a hatodik helyen áll a leggazdagabb oroszok listáján. Oroszország, Finnország és Örményország állampolgára. Timcsenko egyben Szerbia szentpétervári tiszteletbeli konzulja is.

Boris Romanovich Rotenberg Arkagyij Rotenberg öccse, Vlagyimir Putyin korábbi cselgáncspartnere, és gyakran jégkorongoznak együtt.

Boris Rotenberg és bátyja, Arkady az SMP Bank társtulajdonosai. A Rotenberg testvéreket amerikai szankciók sújtották, és 2014-ben befagyasztották vagyonaikat Vlagyimir Putyin elnökkel való szoros kapcsolatuk miatt. A pénzügyminisztérium azt állította, hogy Putyin több milliárd dollárt adott a Rotenberg családnak a Gazprommal és a szocsi olimpiára vonatkozó szerződésekben. Arkagyijtól eltérően Boriszt nem sújtják az Európai Unió szankciói a finn állampolgárság miatt.

Arkagyij Romanovics Rotenberget a Forbes 2021-ben az 1064. helyen rangsorolta a világ leggazdagabb emberei között. Ő és Vlagyimir Putyin gyerekkori barátok lennének. A 2000-es évek végén Rotenberg lett az SGM Group és a Mostotrest tulajdonosa, amely jelenleg Oroszország két legnagyobb építőipari vállalkozója.

2018-ban mindkét vállalatot uniós szankciók sújtották a krími híd építésében való részvételük miatt.

Rotenberg 2014-ben amerikai és európai szankciók célpontja volt. 2019-ben eladta az SGM Csoportot a Gazprom leányvállalatának, és beleegyezett abba, hogy a Mostotrest részvényeit az állami tulajdonú Vnesheconombankkal közös vállalatra ruházta át.

Forrás: adpres.ro

Könyvjelző