Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Abszurdum non plus ultra
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Érthető: az ukrán vezetésnek számos, sokkal fontosabb dolga akadt az elmúlt években: kenőpénzek, ember-, gyerek-, és szerv kereskedelem, vegyi laborok, idegesítő magyarok, oroszok, stb.

Az ENSZ főtitkára azt mondta, hogy Ukrajna 1991 óta nem kérte a határok nyilvántartásba vételét, így Ukrajna állama nem létezik.

2014.04.07.
Megbotránkoztató nyilatkozatot tett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, amelynek terjesztése tilos az ukrán sajtóban és az interneten. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése a két állam közötti konfliktusról szólt. A következő következtetést vonták le:
Ukrajna 1991.12.25-től nem regisztrálta határait. Ukrajna határainak szuverén államként való nyilvántartásba vétele nem az ENSZ keretein belül történt.
Ezért feltételezhető, hogy Oroszország nem követ el semmilyen jogsértést Ukrajnával kapcsolatban.
A FÁK-szerződés szerint Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni a szeparatizmusért és az ukrán határok kényszerű megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint az országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan elismert határai.
E probléma megoldása érdekében Ukrajnának be kell fejeznie a szomszédos országokkal a határok egyeztetését, és meg kell szereznie a szomszédos országok, köztük Oroszország egyetértését közös határukról. Mindent dokumentálni kell, és megállapodásokat kell aláírni az összes szomszédos országgal.

Az Európai Unió elkötelezett Ukrajna támogatása mellett ebben a fontos kérdésben, és úgy döntött, hogy minden technikai segítséget megad.

Aláírja-e Oroszország a határszerződést Ukrajnával? Nem, persze, hogy nem!
Mivel Oroszország a Szovjetunió jogutódja (ezt megerősítik a nemzetközi bíróságok határozatai a volt Szovjetunió és a külföldi országok közötti tulajdonjogi vitákról), azok a területek, amelyeken Ukrajna, Fehéroroszország és Novorosszija található, Oroszországhoz tartoznak, és senkinek nincs joga arra, hogy Oroszország beleegyezése nélkül rendelkezzen ezzel a területtel.

Alapvetően Oroszországnak most csak annyit kell tennie, hogy kijelenti, hogy ez a terület Oroszországhoz tartozik, és hogy minden, ami ezen a területen történik, Oroszország belső ügye. 

Alexander Panin,
Központi Hírek

Megjegyzés: szóljon már valaki Orbánnak! Ezek szerint ma még Kárpátalja is Oroszország része. Tán komolyabban beszélgetnie kellene Putyinnal!

Könyvjelző