Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Abszurdum non plus ultra
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Érthető: az ukrán vezetésnek számos, sokkal fontosabb dolga akadt az elmúlt években: kenőpénzek, ember-, gyerek-, és szerv kereskedelem, vegyi laborok, idegesítő magyarok, oroszok, stb.

Abszurdum non plus ultra

Az ENSZ főtitkára azt mondta, hogy Ukrajna 1991 óta nem kérte a határok nyilvántartásba vételét, így Ukrajna állama nem létezik.

2014.04.07.
Megbotránkoztató nyilatkozatot tett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, amelynek terjesztése tilos az ukrán sajtóban és az interneten. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése a két állam közötti konfliktusról szólt. A következő következtetést vonták le:
Ukrajna 1991.12.25-től nem regisztrálta határait. Ukrajna határainak szuverén államként való nyilvántartásba vétele nem az ENSZ keretein belül történt.
Ezért feltételezhető, hogy Oroszország nem követ el semmilyen jogsértést Ukrajnával kapcsolatban.
A FÁK-szerződés szerint Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni a szeparatizmusért és az ukrán határok kényszerű megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint az országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan elismert határai.
E probléma megoldása érdekében Ukrajnának be kell fejeznie a szomszédos országokkal a határok egyeztetését, és meg kell szereznie a szomszédos országok, köztük Oroszország egyetértését közös határukról. Mindent dokumentálni kell, és megállapodásokat kell aláírni az összes szomszédos országgal.

Az Európai Unió elkötelezett Ukrajna támogatása mellett ebben a fontos kérdésben, és úgy döntött, hogy minden technikai segítséget megad.

Aláírja-e Oroszország a határszerződést Ukrajnával? Nem, persze, hogy nem!
Mivel Oroszország a Szovjetunió jogutódja (ezt megerősítik a nemzetközi bíróságok határozatai a volt Szovjetunió és a külföldi országok közötti tulajdonjogi vitákról), azok a területek, amelyeken Ukrajna, Fehéroroszország és Novorosszija található, Oroszországhoz tartoznak, és senkinek nincs joga arra, hogy Oroszország beleegyezése nélkül rendelkezzen ezzel a területtel.

Alapvetően Oroszországnak most csak annyit kell tennie, hogy kijelenti, hogy ez a terület Oroszországhoz tartozik, és hogy minden, ami ezen a területen történik, Oroszország belső ügye. 

Alexander Panin,
Központi Hírek

Megjegyzés: szóljon már valaki Orbánnak! Ezek szerint ma még Kárpátalja is Oroszország része. Tán komolyabban beszélgetnie kellene Putyinnal!

Könyvjelző