Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Ausztria bevezette a kötelező Covid-19 elleni védőoltást, március 15-én kezdik az ellenőrzéseket
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Ausztria Európában elsőként vezette be pénteken a felnőttek számára kötelező Covid-19 elleni védőoltást, miután Alexander Van der Bellen elnök aláírta a törvényt – írja a CNN.

Legalább 600 eurós bírsággal is sújthatók azok, akik nem veszik fel a koronavírus elleni oltást. A kötelező oltási ellenőrzések március 15-én kezdődnek. Az osztrák egészségügyi minisztérium honlapján található információk szerint a terhes nők és azok, akiket egészségi állapotuk miatt nem ajánlott beoltani, mentesülnek a törvény alól. A mentesség azokra is vonatkozik, akik nemrégiben megfertőződtek, és az első pozitív tesztjük időpontjától számítva még nem telt el 180 nap.

Az új törvény hatálya 2024. január 31-ig tart, és az oltást elmulasztók évente legfeljebb négyszer 3600 euróig terjedő bírsággal sújthatók, ha nem szerepelnek a nyilvántartásban.

Olaf Scholz német kancellár szintén a kötelező védőoltásokról szóló törvényt szorgalmazza a koronavírus terjedésének megállítása érdekében. A kötelező védőoltásról szóló döntés Németországban március végén várható.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint Németországban és Ausztriában is a két adag vakcinát felvevő állampolgárok oltási aránya magasabb, mint az EU 70,4 százalékos átlaga. A két országban a 74, illetve a 72,7 százalékos átoltottsági arány azonban nem oszlatta el az egészségügyi tisztviselők aggodalmát.

 

Könyvjelző