Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Az amerikai hírszerzés prioritásként kezeli Putyin lelkiállapotának megértését
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Nyers értékelés: Putyin „kiszámíthatatlan”.

Az amerikai hírszerzés prioritásként kezeli Putyin lelkiállapotának megértését

Az amerikai hírszerzés az utóbbi napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök lelkiállapotának értékelését prioritásként kezeli, kiderítendő, az miként befolyásolja a gyorsan eszkalálódó ukrajnai válságot – állítja két, a helyzetet ismerő forrás.
Az amerikai hírszerzés évtizedek óta dekódolja a volt KGB-tisztet, aki gyakorlatilag 1999 óta Oroszországot irányítja. Az Egyesült Államoknak óriási intézményi ismeretei vannak Putyinról, ugyanakkor közismerten rossz rálátása van a mindennapi döntéshozatalára. A Kremlt továbbra is „megközelíthetetlen célpontnak” nevezi a hírszerzés, ahová hagyományos módszerekkel hihetetlenül nehéz behatolni.

A HIRTELEN FELLÁNGOLÓ ÉRDEKLŐDÉS AZT TÜKRÖZI, HOGY PUTYIN UKRAJNÁVAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEI NEM VOLTAK SZOKVÁNYOSAK.
„Minden információ, amivel az USA rendelkezik, találgatásnak minősül, mert Putyin döntései és nyilatkozatai nem tűnnek értelmesnek” – hivatkozott a CNN egy forrásra, akinek rálátása van a legújabb hírszerzési jelentésekre. Putyin ugyanis évek, évtizedek óta egy viszonylag azonosítható sablon szerint cselekedett – mondta.

Az amerikai hírszerzésnek nincs jó rálátása Putyin lelkiállapotára – ismerte el az amerikai törvényhozóknak egy, a hét elején megtartott zárt tájékoztatón Avril Haines, a nemzeti hírszerzés igazgatója.

Szóba került Putyin lelkiállapota, de nem volt hajlandó részletezni a megosztott információkat egy iowai republikánus szenátor, aki részt vett a szenátusi eligazításon. Chuck Grassley azonban hozzátette, hogy a tájékoztatótól függetlenül személy szerint aggasztónak tartja Putyin gondolkodásmódját.

Nyers értékelés: Putyin „kiszámíthatatlan”
A háborúval kapcsolatos beérkező információk alapján eddig számos ún. „nyers” jelentés készült. Az egyik ilyen, több mint egy tucat ügynökséghez eljuttatott egy olyan forrást idéz, aki azt állítja, hogy Putyin viselkedése „rendkívül aggasztóvá és kiszámíthatatlanná” vált az elmúlt két napban. A másolatot az amerikai hírtelevízió is megszerezte.

A leírás azonban másodkézből jutott el az FBI-hoz egy olyan forrástól, aki beszélt egy „kiváló rálátással” rendelkező másik, ismeretlen forrással. A jelentés ugyanakkor megjegyzi, hogy ez a személy a múltban olyan információkkal szolgált, amelyeket a hírszerző ügynökségek egymástól függetlenül meg tudtak erősíteni.

A JELENTÉS MÖGÖTT ÁLLÓ FORRÁS AZT KÖZÖLTE AZ FBI-JAL, HOGY PUTYIN „RENDKÍVÜLI DÜHVEL” REAGÁLT AZ UKRAJNA ELLENI TÁMADÁSÁRA VÁLASZUL BEVEZETETT NYUGATI SZANKCIÓKRA, ÉS „ÚGY ÉREZTE, HOGY A SZANKCIÓK GYORSABBAN ESZKALÁLTÁK A HELYZETET, MINT AMIRE SZÁMÍTOTT, RÁADÁSUL TÚLMENTEK AZON, AMIT Ő ELVÁRHATÓNAK TARTOTT”.
Hogy pontosan milyen szankciók dühítették fel Putyint, nem tudni – a jelentésnek ez a része szerkesztett.

Az összefoglaló szerint például sok olyan, megbízható kapcsolatokkal rendelkező személy, akinek lehetősége volt arra, hogy a repülőterek és határok lezárása előtt elhagyja Oroszországot, az országban maradt – ami arra utal, hogy nem tudtak előre a lezárásokról.

Az FBI-tól származó jelentés záradékában leszögezik: nem kizárt, hogy a forrás „az amerikai döntéshozatal befolyásolására”, egyszóval manipulációs céllal osztotta meg értesüléseit.

Az illetékesek szerint a nyers hírszerzési adatok nem kezelhetők tényként.

 

Könyvjelző